Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

15. juni 2021 10:34

Anholdt for omfattende bedrageri ved salg på nettet

Fire unge mænd fra Sjælør og Sydhavnen er anholdt for at stå bag mindst 190 forhold af bedrageri, hvor de har solgt ting online og aldrig afsendt den aftalte vare.

Efter længere tids efterforskning blev fire mænd i alderen 18 til 20 år tirsdag anholdt for omfattende bedrageri. De er mistænkt for at have solgt ting online, modtaget betaling og så aldrig have afsendt den lovede vare. De fire mænd mistænkes for mere end 190 forhold til en værdi af mere end 275.000 kroner. 

”Det er desværre en kriminalitetsform, som vi har oplevet mere og mere af i takt med, at vi i højere grad køber og sælger ting på nettet. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi forhåbentligt har fået sat en stopper for en lille del gennem anholdelserne i denne sag,” siger leder af Afdelingen for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi, Peter Reisz. 

Efterforskningen har vist, at bedrageriet har været omfattende og har stået på igennem en længere periode. Det udelukkes heller ikke, at der vil komme yderligere anholdelser i den kommende tid. 

Sagerne er indledningsvis blevet visiteret i LCIK – Landsdækkende center for it-relateret økonomisk kriminalitet og er herfra samlet og sendt til yderligere efterforskning i Afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi. 

 

De fire mænd fremstilles i grundlovsforhør onsdag den 16. juni i Retten på Frederiksberg. 

 

Undgå at blive snydt, når du handler med andre på nettet

Bedrageri ved handel på nettet mellem privatpersoner er, hvis du køber en vare, som ikke eksisterer, aldrig sendes eller som er uægte. Det er også, hvis du sælger en vare, som du fx ikke får betaling for. Denne type kriminalitet finder typisk sted på digitale handelsplatforme, i forbindelse med køb og salg af fysiske varer eller billetter til diverse begivenheder, men kan også finde sted via spilsider i handler om fx skins til computerspil.

Læs vores gode råd til, når man handler på nettet her

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

2. december 2021

Københavns Politi

Flere betjente skal styrke trygheden i nattelivet

Julefrokostsæsonen er over os, og det betyder erfaringsmæssigt mange mennesker i byen. Det har Københavns Politi særligt fokus på, og bruger samtidig anledningen til at sætte ekstra patruljer på gaden for at øge trygheden i nattelivet. Indsatsen fortsætter også efter nytår.

2. december 2021

Københavns Politi

To dømt for opbevaring af over 200 kg dynamit

To mænd har i dag tilstået at have opbevaret 206,4 kg dynamit på en adresse på Amager. De er blevet idømt fængselsstraffe på fire og fem år.

24. november 2021

Københavns Politi

26-årig idømt ti års fængsel for forsøg på terror

Københavns Byret har idømt en 26-årig mand ti års fængsel for at købe skydevåben og ammunition til at begå en terrorhandling. En 27-årig mand er blevet idømt to år og ni måneders fængsel for sammen med den 26-årige at have købt våbnene.