Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

15. juni 2021 10:34

Anholdt for omfattende bedrageri ved salg på nettet

Fire unge mænd fra Sjælør og Sydhavnen er anholdt for at stå bag mindst 190 forhold af bedrageri, hvor de har solgt ting online og aldrig afsendt den aftalte vare.

Efter længere tids efterforskning blev fire mænd i alderen 18 til 20 år tirsdag anholdt for omfattende bedrageri. De er mistænkt for at have solgt ting online, modtaget betaling og så aldrig have afsendt den lovede vare. De fire mænd mistænkes for mere end 190 forhold til en værdi af mere end 275.000 kroner. 

”Det er desværre en kriminalitetsform, som vi har oplevet mere og mere af i takt med, at vi i højere grad køber og sælger ting på nettet. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi forhåbentligt har fået sat en stopper for en lille del gennem anholdelserne i denne sag,” siger leder af Afdelingen for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi, Peter Reisz. 

Efterforskningen har vist, at bedrageriet har været omfattende og har stået på igennem en længere periode. Det udelukkes heller ikke, at der vil komme yderligere anholdelser i den kommende tid. 

Sagerne er indledningsvis blevet visiteret i LCIK – Landsdækkende center for it-relateret økonomisk kriminalitet og er herfra samlet og sendt til yderligere efterforskning i Afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi. 

 

De fire mænd fremstilles i grundlovsforhør onsdag den 16. juni i Retten på Frederiksberg. 

 

Undgå at blive snydt, når du handler med andre på nettet

Bedrageri ved handel på nettet mellem privatpersoner er, hvis du køber en vare, som ikke eksisterer, aldrig sendes eller som er uægte. Det er også, hvis du sælger en vare, som du fx ikke får betaling for. Denne type kriminalitet finder typisk sted på digitale handelsplatforme, i forbindelse med køb og salg af fysiske varer eller billetter til diverse begivenheder, men kan også finde sted via spilsider i handler om fx skins til computerspil.

Læs vores gode råd til, når man handler på nettet her

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

23. marts 2023

Københavns Politi

Advarsel inden stor politiaktion: Få betalt din gæld

Københavns Politi forbereder en større politiaktion rettet mod skyldnere til fogedretten. Derfor lyder advarslen: Få afregnet nu eller risiker at blive anholdt.

22. marts 2023

Københavns Politi

Seks anholdt for knivstikkeri i supermarked

Københavns Politi har i dag anholdt seks unge, som sigtes for drabsforsøg den 27. januar på Nørrebro.

21. marts 2023

Københavns Politi

36-årig mand anholdt for momssvig for over 17 mio. kroner

Københavns Politi har i dag anholdt en 36-årig mand, som er sigtet for groft momssvig for mere end 17 millioner kroner. Han fremstilles i grundlovsforhør senere i dag.

Forslag