Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

24. november 2023 16:11

Dømt for svindel med corona-støtte


Københavns Byret har idømt en 62-årig mand to år og seks måneders fængsel for svig med offentlige midler ved uberettiget at have søgt om lønkompensation og kompensation for faste omkostninger som følge af corona-pandemien. Af de to år og seks måneder er de to år gjort betinget.

Den 62-årige mand er dømt for at have sendt seks uberettigede ansøgninger til Erhvervsstyrelsen om lønkompensation for medarbejdere og dækning af faste udgifter for i alt cirka 1,2 millioner kroner. Han blev desuden idømt en tillægsbøde på 4.750.000 kroner. 

Hans 54-årige forretningspartner blev idømt en betinget fængselsstraf på ni måneder. 

Ansøgningerne vedrører to selskaber: Det ene var allerede konkurstruet og afmeldt hos Skattestyrelsen, da den 62-årige begyndte at ansøge om kompensation. Det andet var ikke lukket under corona-pandemien, hvilket ellers var en af betingelserne for kompensation. 

Retten har lagt til grund for dommen, at medarbejderne i de to selskaber ikke var sendt hjem som følge af pandemien, at de ikke har været ansat i det selskab, der blev søgt om kompensation gennem, og at de ikke har været ansat i hele den periode, der er søgt kompensation for.

”Den tiltalte har overordnet fremført, at han fik vejledning af Erhvervsstyrelsen til at udarbejde ansøgningerne, og at han blot har fulgt den vejledning – men de samlede omstændigheder gør, at retten har fundet den forklaring utroværdig,” siger anklager Christian Christensen.

Flere af forholdene er omfattet af den på daværende tidspunkt gældende skærpelse i straffeloven, hvor svig med corona-hjælpepakker kan forhøje straffen med op til det dobbelte. 

Derudover blev han dømt for at have udgivet sig for at være ejendomsmægler, selv om han var frakendt den beskyttede titel i 2018. Han ville på nuværende tidspunkt være berettiget til at genansøge om at kunne bruge titlen, men retten har valgt igen at frakende ham titlen i en periode på to år.

Begge dømte udbad sig betænkningstid i forhold til eventuel anke.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. februar 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Det er fortsat vurderingen, at der verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø. Københavns Politi forlænger derfor lukningen af to tilholdssteder.

22. februar 2024

Københavns Politi

26-årig mand dømt for billigelse af terror

I en sag om billigelse af terror med relation til Hamas' angreb mod Israel er en 26-årig mand i dag idømt fire måneders betinget fængsel med vilkår om 100 timers samfundstjeneste.

12. februar 2024

Københavns Politi

Dansk statsborger anholdt i Tyskland for drab ved Nørrebro Station

En 20-årig dansk statsborger er søndag blevet anholdt i Tyskland på anmodning af Københavns Politi. Den 20-årige er mistænkt for et drab begået ved Nørrebro Station den 7. februar 2024.