Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

8. oktober 2021 09:05

Endnu en anholdt for drab af en ung mand på Hans Tavsens Gade

En 24-årig mand er anholdt og sigtet for drabet på en ung mand på Nørrebro den 7. september 2021.

Københavns Politi kunne torsdag den 7. oktober anholde endnu en person i sagen om drabet på en 26-årig, syrisk mand på Hans Tavsens Gade præcis en måned efter, drabet fandt sted. 

Blot et døgn efter drabet blev en 21-årig anholdt og sigtet i samme sag. Den 21-årige sidder stadig varetægtsfængslet. 

"Vi har en teori om, at den 21-årige og den 24-årige har begået drabet i forening. Vi kan dog ikke udelukke, at der kan have været flere medvirkende, og der kan derfor komme flere anholdelser i sagen," siger leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Bjarke Dalsgaard.

Hvad der nærmere skete forud for drabet er stadig uklart, og Københavns Politi hører gerne fra enhver, der har viden om sagen. 

"Vi har ikke endeligt kunne fastlægge motivet til drabet endnu, men vi ser nogle indikationer på, at der har været en forudgående kontakt mellem de to sigtede og den dræbte. Vores nuværende vurdering er derfor, at det ikke var et tilfældigt møde, der førte til drabet," siger Bjarke Dalsgaard.

Københavns Politi har tidligere udsendt et signalement af offeret på dagen for drabet i håb om, at vidner erindrer at have set ham i timerne op til drabet, eller på anden måde ved noget om det, der er sket. Den 26-årige var syrer, næsten skaldet og havde sort fuldskæg. Han var iført blå jeans, sort t-shirt med Levis-logo, sorte Nike-sneakers med hvide såler og han havde en guldkæde om halsen.


Hvis man har viden om drabet, eller man har set noget den pågældende dag, skal man kontakte Københavns Politi på 1-1-4.  

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

3. december 2021

Københavns Politi

Københavns Politi opretter to visitationszoner

For at sikre trygheden efter flere voldelige hændelser i det københavnske rocker- og bandemiljø opretter Københavns Politi fra i dag to visitationszoner: En i Tingbjerg/Husum og en, der omfatter dele af Nørrebro og Nordvest.

3. december 2021

Københavns Politi

Flere eksempler på spritkørsel i delebiler

Københavns Politi har den seneste tid sigtet flere for at køre spritkørsel i delebiler om natten, og har derfor skærpet fokus på problematikken. Rådet for Sikker Trafik ser med bekymring på udviklingen.

2. december 2021

Københavns Politi

Flere betjente skal styrke trygheden i nattelivet

Julefrokostsæsonen er over os, og det betyder erfaringsmæssigt mange mennesker i byen. Det har Københavns Politi særligt fokus på, og bruger samtidig anledningen til at sætte ekstra patruljer på gaden for at øge trygheden i nattelivet. Indsatsen fortsætter også efter nytår.