Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

22. september 2020 16:02

Endnu en person dømt i 'Operation Goldfinger'

En 28-årig kvinde er i dag blevet idømt to års fængsel og er blevet udvist for bestandig. Hun er den anden dømte i en sag om omfattende indsmugling og salg af kokain.

Kvinden er hustru til den hovedmistænkte i sagen, den såkaldte ’Operation Goldfinger’.

Københavns Byret har kendt hende skyldig i hæleri af særlig grov beskaffenhed for i en periode på halvandet år at have modtaget og forbrugt et beløb svarende til fem millioner kroner, som retten fandt stammede fra kriminelle aktiviteter.

Kvinden, som er albansk statsborger, er desuden blevet udvist for bestandig.

»Rettens dom i denne sag viser med al tydelighed, at man ikke kan leve et liv i luksus for penge, der stammer fra kriminelle handlinger, og slippe for straf. Jeg er meget tilfreds med dommen,« udtaler anklager Annika Jensen fra Særlig Efterforskning Øst.

Fredag den 18. september faldt første dom i sagen, da en 43-årig mand blev idømt fire års fængsel.

I alt 19 personer er fortsat tiltalt i den omfattende straffesag, der omhandler indsmugling og salg af ni ton kokain. 15 er tiltalt i hovedsagen, som skal for retten den 4. december og forventes afsluttet i september 2021, mens de resterende fire er tiltalt i særskilte sager med forbindelse til hovedsagen.

Sagen er efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi i samarbejde med politiet i Sverige, Tyskland, Slovenien, Belgien, Holland, Albanien samt Europol og Eurojust.

Yderligere pressehenvendelser kan ske til anklager Annika Jensen på tlf. 4174 0367 eller senioranklager Sannie Pilebo på tlf. 9350 1213.
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

25. september 2023

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger visitationszoner og lukning af rocker-/bandetilholdssteder

Københavns Politi har besluttet at forlænge de to visitationszoner, der blev oprettet den 28. august. Samtidig fortsætter lukningen af tre rocker-/bandetilholdssteder.

19. september 2023

Københavns Politi

Tre personer sigtet for at købe fiktive fakturaer af hvidvasknetværk

Tre mænd er sigtet for moms- og skattesvig ved at have betalt fiktive fakturaer for ydelser, deres virksomheder aldrig har modtaget. På den måde har de unddraget staten store beløb i moms og skat.

18. september 2023

Københavns Politi

36-årig tilstår moms- og skattesvig for cirka 68 millioner kroner

En 36-årig mand er idømt fængsel i fire år for grov moms- og skattesvig i en række selskaber, som han har været direktør for og ejer af. Manden tilstod anklagepunkterne.