Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

22. september 2020 16:02

Endnu en person dømt i 'Operation Goldfinger'

En 28-årig kvinde er i dag blevet idømt to års fængsel og er blevet udvist for bestandig. Hun er den anden dømte i en sag om omfattende indsmugling og salg af kokain.

Kvinden er hustru til den hovedmistænkte i sagen, den såkaldte ’Operation Goldfinger’.

Københavns Byret har kendt hende skyldig i hæleri af særlig grov beskaffenhed for i en periode på halvandet år at have modtaget og forbrugt et beløb svarende til fem millioner kroner, som retten fandt stammede fra kriminelle aktiviteter.

Kvinden, som er albansk statsborger, er desuden blevet udvist for bestandig.

»Rettens dom i denne sag viser med al tydelighed, at man ikke kan leve et liv i luksus for penge, der stammer fra kriminelle handlinger, og slippe for straf. Jeg er meget tilfreds med dommen,« udtaler anklager Annika Jensen fra Særlig Efterforskning Øst.

Fredag den 18. september faldt første dom i sagen, da en 43-årig mand blev idømt fire års fængsel.

I alt 19 personer er fortsat tiltalt i den omfattende straffesag, der omhandler indsmugling og salg af ni ton kokain. 15 er tiltalt i hovedsagen, som skal for retten den 4. december og forventes afsluttet i september 2021, mens de resterende fire er tiltalt i særskilte sager med forbindelse til hovedsagen.

Sagen er efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi i samarbejde med politiet i Sverige, Tyskland, Slovenien, Belgien, Holland, Albanien samt Europol og Eurojust.

Yderligere pressehenvendelser kan ske til anklager Annika Jensen på tlf. 4174 0367 eller senioranklager Sannie Pilebo på tlf. 9350 1213.
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

29. september 2022

Københavns Politi

To mænd dømt for rambuktyveri

Københavns Byret har netop idømt to mænd på henholdsvis 38 og 43 år tre års fængsel hver for to rambuktyverier.

20. september 2022

Københavns Politi

Vidner kan have set drabsmand både til fods og på el-cykel

Efterforskningen af drabet på en 24-årig mand peger på, at gerningsmanden er cyklet væk på en el-cykel, men noget af flugten kan også være foregået til fods. Københavns Politi hører gerne fra vidner.

19. september 2022

Københavns Politi

29-årig mand sigtet for over 200 tilfælde af økonomisk bedrageri

Efter en omfattende efterforskning anholdt Københavns Politi i dag en 29-årig mand og sigtede ham for i alt 237 forhold af bedrageri og databedrageri for ca. 700.000 kroner.

Forslag