Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

29. oktober 2019 16:01

Far og søn dømt i stor sag om indsmugling af hash

Retten i Glostrup har i dag idømt en 46-årig mand og hans 25-årige søn fængsel i henholdsvis seks og fem år for blandt andet at have indsmuglet hash fra Spanien til Danmark og for at have kørt hash fra Danmark til Norge.

Det er efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst, som har efterforsket sagen, og som anholdt de to mænd og flere andre personer den 25. oktober 2018.

Sagen begyndte i Malaga i Spanien i 2017, hvor der på et lager blev fundet og beslaglagt 600 kg hash i to såkaldte palletanke. Spansk politi ransagede lageret og fandt dokumenter, der pegede i retning af den 46-årige mand og hans 25-årige søn. 

Efterforskningen har også afdækket, at de 600 kg hash skulle transporteres til Danmark med lastbil, og at der tidligere havde været to transporter af palletanke med store mængder hash fra Spanien til Danmark. 

Efterforskningen har derudover klarlagt, at den 25-årige søn i fire tilfælde i løbet af 2018 kørte en hestetransport fra Danmark til Norge med i alt 360 kg hash, og at faren var impliceret i disse transporter.

Retten har fundet det bevist, at den 46-årige mand i alt har håndteret 1,7 ton, og at sønnen i alt har håndteret 900 kg hash.

»Der er i dag blevet sat et fint punktum i sagen. Det er et grundigt og godt stykke efterforskningsarbejde, som har gjort det muligt for anklagemyndigheden at føre bevis for, at de to mænd begge har været en del af transporten af hash til og fra Danmark,« siger anklager Michael Aagaard.

De to mænd har været varetægtsfængslet, siden de blev anholdt sidste år, og de er fortsat fængslet efter dommen. De har begge udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke dommen til landsretten.

Sagen er den sidste i et sagskompleks, hvor fire mænd tidligere på året blev idømt i alt ni års fængsel i tre selvstændige sager.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til anklager Michael Aagaard, Særlig Efterforskning Øst, på tlf. 9350 0072.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

18. maj 2022

Københavns Politi

Mand anholdt for drab og knivoverfald

En 20-årig mand fremstilles i dag i grundlovsforhør sigtet for drabet på en 28-årig mand søndag den 15. maj. Han er desuden sigtet for særlig grov vold ved senere samme dag at have stukket en 25-årig mand med kniv.

12. maj 2022

Københavns Politi

Falske betjente snød ældre og socialt udsatte - mand straffet med fængsel

Under påskud af at ringe fra politiet for at hjælpe har et kriminelt netværk franarret ældre og socialt udsatte borgere store pengebeløb. En af gerningsmændene blev i dag idømt fængsel i to år og ni måneder.

11. maj 2022

Københavns Politi

Fire personer fra bandemiljøet idømt livstid for drab og drabsforsøg

Fire mænd med tilknytning til det københavnske bandemiljø blev i dag idømt fængsel på livstid for drabet på en 22-årig mand og for drabsforsøg begået i bandekonflikten fra foråret 2020. En 26-årig mand blev idømt 10 års fængsel for bl.a. at have leveret våben til bandekonflikten.