Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

11. maj 2022 21:41

Fire personer fra bandemiljøet idømt livstid for drab og drabsforsøg

Fire mænd med tilknytning til det københavnske bandemiljø blev i dag idømt fængsel på livstid for drabet på en 22-årig mand og for drabsforsøg begået i bandekonflikten fra foråret 2020. En 26-årig mand blev idømt 10 års fængsel for bl.a. at have leveret våben til bandekonflikten.

Retten på Frederiksberg har her til aften afsagt dom i sagen, hvor en 22-årig mand blev skudt og dræbt på en parkeringsplads ved Åfløjen i Husum ved højlys dag den 8. april 2020. Fem dage forinden havde de fire dømte begået et drabsforsøg i Gadelandet i Husum.

De fire mænd i alderen 25 til 42 år blev den 27. april 2022 fundet skyldige i at have planlagt og udført drabet og drabsforsøget. Da drabet og drabsforsøget havde baggrund i den daværende bandekonflikt udmålte retten straffen for de fire mænd til fængsel på livstid, og den ene af de fire mænd, en iransk statsborger, blev desuden udvist af Danmark for bestandigt.

I sagen indgik adskillige samtaler fra den krypterede kommunikationstjeneste EncroChat, og retten fastslog, at disse samtaler var et tungtvejende bevis for domfældelserne.

Ud over de fire personer blev også en 26-årig mand dømt for besiddelse af flere skydevåben og for at have leveret nogle af våbnene til bandegrupperingen under bandekonflikten. Han blev idømt 10 års fængsel.


”Det er en tragisk sag, hvor en ung mand har mistet livet under en bandekonflikt, og sådanne drabssager straffes med fængsel på livstid. Samtidig sender dommen et klart signal om, at når man bliver dømt for at have deltaget i en bandekonflikt, så bliver man også straffet hårdt for sine handlinger,” siger anklager Casper Sørensen fra Københavns Politi.

De tiltalte ankede dommen på stedet. 

Navneforbud for de dømte og forurettede blev opretholdt af byretten.

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt specialanklager anklager Casper Sørensen på tlf. 3061 2312
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

18. maj 2022

Københavns Politi

Mand anholdt for drab og knivoverfald

En 20-årig mand fremstilles i dag i grundlovsforhør sigtet for drabet på en 28-årig mand søndag den 15. maj. Han er desuden sigtet for særlig grov vold ved senere samme dag at have stukket en 25-årig mand med kniv.

12. maj 2022

Københavns Politi

Falske betjente snød ældre og socialt udsatte - mand straffet med fængsel

Under påskud af at ringe fra politiet for at hjælpe har et kriminelt netværk franarret ældre og socialt udsatte borgere store pengebeløb. En af gerningsmændene blev i dag idømt fængsel i to år og ni måneder.

5. maj 2022

Københavns Politi

Sigtet for svindel ved samhandel: Her er de gode råd, når du handler privat på nettet

Vi har sigtet en 20-årig mand for 73 sager om svindel med samhandel. Vi oplever generelt mange af denne type sager, så det er vigtigt at sikre sig, når man køber ting privat på nettet.