Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

4. januar 2022 15:30

Forlængelse af visitationszoner i København

Som led i indsatsen for at sikre trygheden forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der dækker dele af Nørrebro og Nordvest og Tingbjerg/Husum. Zonerne gælder nu frem til den 18. januar 2022.

På baggrund af en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn har der siden den 3. december 2021 været indført to visitationszoner i dele af hovedstaden. Politiet vurderer, at hændelserne har relation til rocker- og bandemiljøet, og da det er politiets vurdering, at der fortsat er risiko for flere voldelige hændelser, bliver de to zoner nu forlænget med yderligere 14 dage.

Zonerne dækker dele af Nørrebro og Nordvest og Tingbjerg/Husum, og med forlængelsen er de nu gældende frem til den 18. januar 2022 kl. 18.00.

”Zonerne er først og fremmest et værktøj, vi bruger for at sikre trygheden hos de borgere, der bor i områderne. Vi vurderer, at der stadig er en risiko for, at der i rocker- og bandemiljøet kan opstå voldelige episoder, og derfor har vi besluttet at forlænge visitationszonerne, så vi bl.a. kan undersøge, om personer har våben på sig eller i deres køretøjer,” siger politidirektør Anne Tønnes.

I flere af de voldelige hændelser, der har fundet sted, har Københavns Politi foretaget anholdelser, og flere personer er blevet varetægtsfængslet. Efterforskningen fortsætter, og politiet vil generelt have en øget tilstedeværelse i de to visitationszoner.
 
Zonerne gælder i følgende afgrænsede områder: 

 

Zone 1:

 Ruten – Åkandevej – Kildebrøndevej – Smørumvej – Veksøvej – Stenløsevej – Islevhusvej – Kongemarksvej – Banefløjsstien – langs kredsgrænsen – Kildeager – langs kredsgrænsen og via stisystem til Hillerødmotorvejen – Ruten. 
Visitationszone i Brønshøj-Husum-Tingbjerg

 

Zone 2:

Ågade – Bispeengbuen – Borups Alle – Hareskovvej - Utterslevvej – Rådvadsvej – Frederiksborgvej – Rødkløvervej – via stier syd for kredsgrænsen – Lundedalsvej – Tuborgvej – Lersø Parkalle – Rovsingsgade – Hans Knudsens Plads – Borgervænget via cykelsti til – Vognmandsmarken – Bryggervangen – Omøgade – Lyngbyvej – Nørre Alle – Tagensvej – Fredensgade – Sortedam Dosseringen – Peblinge Dosseringen – Åboulevard – Ågade.
Visitationszone på Nørrebro og i NV

Beslutning om forlængelse af visitationszoner i Københavns Politikreds (PDF)

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

2. juni 2023

Københavns Politi

"TikTok-manden" idømt forvaring for talrige overgreb på kvinder

En 31-årig mand, der af medierne har fået tilnavnet TikTok-manden, er kendt skyldig i hovedparten af de 36 forhold om blandt andet voldtægt, grov vold, ulovlig tvang og blufærdighedskrænkelse, som han var tiltalt for.

25. maj 2023

Københavns Politi

Fængsel på livstid for landsforræderi

En 32-årig dansk statsborger blev i dag idømt livsvarigt fængsel blandt andet for landsforræderi ved at have kæmpet for Islamisk Stat i Syrien.

25. maj 2023

Københavns Politi

Anbringelsesdom for drab på kæreste

En 25-årig mand blev i dag idømt tidsubestemt anbringelse på en psykiatrisk behandlingsafdeling. Han har under sagen tilstået at have kvalt sin kæreste, som blev fundet i en bil i vandet ved Amager Strandpark.

Forslag