Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

4. januar 2022 15:30

Forlængelse af visitationszoner i København

Som led i indsatsen for at sikre trygheden forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der dækker dele af Nørrebro og Nordvest og Tingbjerg/Husum. Zonerne gælder nu frem til den 18. januar 2022.

På baggrund af en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn har der siden den 3. december 2021 været indført to visitationszoner i dele af hovedstaden. Politiet vurderer, at hændelserne har relation til rocker- og bandemiljøet, og da det er politiets vurdering, at der fortsat er risiko for flere voldelige hændelser, bliver de to zoner nu forlænget med yderligere 14 dage.

Zonerne dækker dele af Nørrebro og Nordvest og Tingbjerg/Husum, og med forlængelsen er de nu gældende frem til den 18. januar 2022 kl. 18.00.

”Zonerne er først og fremmest et værktøj, vi bruger for at sikre trygheden hos de borgere, der bor i områderne. Vi vurderer, at der stadig er en risiko for, at der i rocker- og bandemiljøet kan opstå voldelige episoder, og derfor har vi besluttet at forlænge visitationszonerne, så vi bl.a. kan undersøge, om personer har våben på sig eller i deres køretøjer,” siger politidirektør Anne Tønnes.

I flere af de voldelige hændelser, der har fundet sted, har Københavns Politi foretaget anholdelser, og flere personer er blevet varetægtsfængslet. Efterforskningen fortsætter, og politiet vil generelt have en øget tilstedeværelse i de to visitationszoner.
 
Zonerne gælder i følgende afgrænsede områder: 

 

Zone 1:

 Ruten – Åkandevej – Kildebrøndevej – Smørumvej – Veksøvej – Stenløsevej – Islevhusvej – Kongemarksvej – Banefløjsstien – langs kredsgrænsen – Kildeager – langs kredsgrænsen og via stisystem til Hillerødmotorvejen – Ruten. 
Visitationszone i Brønshøj-Husum-Tingbjerg

 

Zone 2:

Ågade – Bispeengbuen – Borups Alle – Hareskovvej - Utterslevvej – Rådvadsvej – Frederiksborgvej – Rødkløvervej – via stier syd for kredsgrænsen – Lundedalsvej – Tuborgvej – Lersø Parkalle – Rovsingsgade – Hans Knudsens Plads – Borgervænget via cykelsti til – Vognmandsmarken – Bryggervangen – Omøgade – Lyngbyvej – Nørre Alle – Tagensvej – Fredensgade – Sortedam Dosseringen – Peblinge Dosseringen – Åboulevard – Ågade.
Visitationszone på Nørrebro og i NV

Beslutning om forlængelse af visitationszoner i Københavns Politikreds (PDF)

Pressekontakt

Telefon: 35219260

25. marts 2024

Københavns Politi

Dom i sag om drabsforsøg i supermarked på Nørrebrogade

Syv mænd er i dag idømt mellem otte måneder og 14 års fængsel i sag om to drabsforsøg i et supermarked på Nørrebrogade i januar sidste år.

25. marts 2024

Københavns Politi

Skærpet strafzone omkring Parken og tilbageholdelse af udebanefans

For at forhindre voldelige sammenstød i forbindelse med fodboldkampen mellem F.C. København og Brøndby IF den 1. april indfører Københavns Politi en midlertidig, skærpet strafzone omkring Parken. Samtidig har Parken fået et påbud om, at udeholdets fans skal tilbageholdes på stadion i op til en time efter kampen.

21. marts 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.