Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

4. januar 2022 15:30

Forlængelse af visitationszoner i København

Som led i indsatsen for at sikre trygheden forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der dækker dele af Nørrebro og Nordvest og Tingbjerg/Husum. Zonerne gælder nu frem til den 18. januar 2022.

På baggrund af en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn har der siden den 3. december 2021 været indført to visitationszoner i dele af hovedstaden. Politiet vurderer, at hændelserne har relation til rocker- og bandemiljøet, og da det er politiets vurdering, at der fortsat er risiko for flere voldelige hændelser, bliver de to zoner nu forlænget med yderligere 14 dage.

Zonerne dækker dele af Nørrebro og Nordvest og Tingbjerg/Husum, og med forlængelsen er de nu gældende frem til den 18. januar 2022 kl. 18.00.

”Zonerne er først og fremmest et værktøj, vi bruger for at sikre trygheden hos de borgere, der bor i områderne. Vi vurderer, at der stadig er en risiko for, at der i rocker- og bandemiljøet kan opstå voldelige episoder, og derfor har vi besluttet at forlænge visitationszonerne, så vi bl.a. kan undersøge, om personer har våben på sig eller i deres køretøjer,” siger politidirektør Anne Tønnes.

I flere af de voldelige hændelser, der har fundet sted, har Københavns Politi foretaget anholdelser, og flere personer er blevet varetægtsfængslet. Efterforskningen fortsætter, og politiet vil generelt have en øget tilstedeværelse i de to visitationszoner.
 
Zonerne gælder i følgende afgrænsede områder: 

 

Zone 1:

 Ruten – Åkandevej – Kildebrøndevej – Smørumvej – Veksøvej – Stenløsevej – Islevhusvej – Kongemarksvej – Banefløjsstien – langs kredsgrænsen – Kildeager – langs kredsgrænsen og via stisystem til Hillerødmotorvejen – Ruten. 
Visitationszone i Brønshøj-Husum-Tingbjerg

 

Zone 2:

Ågade – Bispeengbuen – Borups Alle – Hareskovvej - Utterslevvej – Rådvadsvej – Frederiksborgvej – Rødkløvervej – via stier syd for kredsgrænsen – Lundedalsvej – Tuborgvej – Lersø Parkalle – Rovsingsgade – Hans Knudsens Plads – Borgervænget via cykelsti til – Vognmandsmarken – Bryggervangen – Omøgade – Lyngbyvej – Nørre Alle – Tagensvej – Fredensgade – Sortedam Dosseringen – Peblinge Dosseringen – Åboulevard – Ågade.
Visitationszone på Nørrebro og i NV

Beslutning om forlængelse af visitationszoner i Københavns Politikreds (PDF)

Pressekontakt

Telefon: 35219260

26. februar 2024

Københavns Politi

The joint investigation conducted by the Copenhagen Police and the Danish Security and Intelligence Services (PET) into the Nord Stream explosions has been concluded

There is not sufficient grounds to pursue a criminal case in Denmark in connection with the explosions of Nord Stream 1 and 2, and therefore the Copenhagen Police has decided to conclude the criminal investigation of the explosions.

26. februar 2024

Københavns Politi

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

23. februar 2024

Københavns Politi

Fem bandemedlemmer tiltalt for skuddrab på Christiania

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod fem mænd i alderen 18-28 år for at have planlagt og udført drabet på en 30-årig mand i Pusher Street på Christiania den 26. august 2023. Yderligere fire personer blev såret af skud ved episoden.