Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

3. juli 2021 18:54

Københavns Politi efterlyser vidner efter drab på Christiania

Politiet efterlyser vidner, der har set den eller de gerningsmænd, der natten til lørdag kl. 00.40 skød og dræbte en 22-årig mand og sårede en 31-årig mand. Blandt andet søges vidner, der har set en sort knallert i området.

Efterlysning i forbindelse med drab på Christiana - kort

"Vi vil meget gerne i kontakt med vidner, der har observeret en adfærd før og efter drabet, som man mener kan relateres til drabet eller flugten, herunder observationer af en knallert."

Vi har i løbet af natten og dagen afhørt en lang række vidner. Der er dog set flere forskellige mennesker, der forlod området i løb umiddelbart efter skuddene, hvilket gør det svært at fastslå, hvem af dem der var gerningsmand/-mænd. Derfor er det for tidligt, at melde et signalement ud.

Nogle vidner oplyser at der, umiddelbart efter skuddene var to mænd, der løb ud af Christiania mod "Den Gamle Hovedindgang" ved Bådsmandsstræde/Prinsessegade, hvor de muligvis har taget en holdende knallert i brug og kørt på den ad Prinsessegade i retning mod Holmen og Refshaleøen.

I forlængelse af den oplysning er der nu fundet en efterladt, gemt knallert i et buskads ved boldbanerne få hundrede meter nord for Christiania. Knallerten ses opbrudt og er blevet brugstjålet i nærområdet ved Christiania, natten til fredag. Den bliver nu undersøgt for spor i håbet om en afklaring af om den har spillet en rolle i gerningsmændenes flugt.

"Vidner der har set den afbillede knallert eller andre knallerter, som ikke plejer at stå i området i det seneste døgn bedes ligeledes henvende sig til Politiet med deres observationer."

Den fundne knallerter af mærket SYM Mio 50, den er sort og hvid og med hvid nummerplade. Den mangler frontskjoldet. Se fotos. Knallerten er fundet på lokaliteten, som er indsat i kortudsnittet.

Det kan dog slet ikke udelukkes, at denne knallert er på stedet af andre årsager og at der har været en anden knallert eller flugtkøretøj i brug. Vi har således ikke lagt os fast på at den fundne knallert er flugtkøretøjet.

 

Vicepolitiinspektør Bjarke Dalsgaard Madsen fra Afdeling for Personfarlig Kriminalitet udtaler "Vi arbejder intensivt med at komme nærmere en gerningsmand og et motiv for drabet. Vi er taknemlige for den store hjælp, vi allerede har modtaget til opklaring af sagen."

Københavns Politi kan på nuværende tidspunkt ikke supplere med yderligere oplysninger.

Borgere, der har oplysninger i sagen, bedes kontakte Københavns Politi på telefon 114.

 

Efterlysning i forbindelse med drab på Christiana - knallert 1  

Efterlysning i forbindelse med drab på Christiana - knallert 2

Pressekontakt

Telefon: 35219260

13. juni 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

12. juni 2024

Københavns Politi

Stjålne kunstværker fundet ved ransagning

Efterforskningen af et muligt cykeltyveri førte i går til, at Københavns Politi fandt flere af de kunstværker, der natten til den 31. marts blev stjålet ved et indbrud i et galleri. To personer er blevet varetægtsfængslet sigtet for groft hæleri.

11. juni 2024

Københavns Politi

To dømt for organiseret salg af stjålne cykler

En mand og en kvinde er blevet idømt behandlingsdomme for organiseret salg af stjålne cykler. De er også blevet udvist med et indrejseforbud i seks år. De to personer er tidligere dømt i en lignende sag om salg af knap 3.000 stjålne cykler.