Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

21. december 2021 15:11

Københavns Politi forlænger skærpede strafzoner

De skærpede strafzoner, der trådte i kraft den 7. december, bliver forlænget. Zonerne gælder nu frem til den 28. december.

Som en del af indsatsen for at få lagt låg på de konflikter, der i rocker- og bandemiljøet har ført til flere skyderier, forlænger Københavns Politi to skærpede strafzoner.

Zonerne blev indført den 7. december, og med forlængelsen i dag er zonerne nu gældende frem til tirsdag den 28. december 2021 kl. 16.00.

»Borgernes tryghed og sikkerhed står øverst på vores dagsorden, og derfor gør vi alt, hvad vi kan for at få stoppet de voldshandlinger, vi den seneste tid har set i rocker- og bandemiljøet. Deres kriminalitet er med til at skabe utryghed, og det skal vi på ingen måde acceptere, og derfor forlænger vi nu de skærpede strafzoner,« siger politidirektør Anne Tønnes.

De to skærpede strafzoner dækker områder i Tingbjerg/Husum og dele af Nørrebro og Nordvest. I zonerne kan straffen for visse former for kriminalitet stige til det dobbelte i forhold til gældende praksis. Det gælder fx i sager om våbenbesiddelse eller vold. 

I samme områder oprettede Københavns Politi den 3. december såkaldte visitationszoner, hvor politiet uden en konkret mistanke kan foretage stikprøvevisitationer af personer, deres ejendele samt af biler, der befinder sig i zonen. De to visitationszoner blev forlænget i fredags og er nu gældende frem til mandag den 4. januar 2022. 

 

Zone 1:

Ruten – Åkandevej – Kildebrøndevej – Smørumvej – Veksøvej – Stenløsevej – Islevhusvej – Kongemarksvej – Banefløjsstien – langs kredsgrænsen – Kildeager – langs kredsgrænsen og via stisystem til Hillerødmotorvejen – Ruten. 
Københavns Politi

 

Zone 2:

Ågade – Bispeengbuen – Borups Alle – Hareskovvej - Utterslevvej – Rådvadsvej – Frederiksborgvej – Rødkløvervej – via stier syd for kredsgrænsen – Lundedalsvej – Tuborgvej – Lersø Parkalle – Rovsingsgade – Hans Knudsens Plads – Borgervænget via cykelsti til – Vognmandsmarken – Bryggervangen – Omøgade – Lyngbyvej – Nørre Alle – Tagensvej – Fredensgade – Sortedam Dosseringen – Peblinge Dosseringen – Åboulevard – Ågade.
Københavns Politi

Beslutning om forlængelse af strafskærpelseszoner i Københavns Politikreds (PDF)

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

20. september 2022

Københavns Politi

Vidner kan have set drabsmand både til fods og på el-cykel

Efterforskningen af drabet på en 24-årig mand peger på, at gerningsmanden er cyklet væk på en el-cykel, men noget af flugten kan også være foregået til fods. Københavns Politi hører gerne fra vidner.

19. september 2022

Københavns Politi

29-årig mand sigtet for over 200 tilfælde af økonomisk bedrageri

Efter en omfattende efterforskning anholdt Københavns Politi i dag en 29-årig mand og sigtede ham for i alt 237 forhold af bedrageri og databedrageri for ca. 700.000 kroner.

19. september 2022

Københavns Politi

Politi søger vidner til eksplosion på Godthåbsvej

Københavns Politi søger vidner til en eksplosion på Godthåbsvej på Frederiksberg natten til søndag. Politiet er særligt interesseret i at snakke med cyklister, som har cyklet på Godthåbsvej umiddelbart før eksplosionen.

Forslag