Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

21. december 2021 15:11

Københavns Politi forlænger skærpede strafzoner

De skærpede strafzoner, der trådte i kraft den 7. december, bliver forlænget. Zonerne gælder nu frem til den 28. december.

Som en del af indsatsen for at få lagt låg på de konflikter, der i rocker- og bandemiljøet har ført til flere skyderier, forlænger Københavns Politi to skærpede strafzoner.

Zonerne blev indført den 7. december, og med forlængelsen i dag er zonerne nu gældende frem til tirsdag den 28. december 2021 kl. 16.00.

»Borgernes tryghed og sikkerhed står øverst på vores dagsorden, og derfor gør vi alt, hvad vi kan for at få stoppet de voldshandlinger, vi den seneste tid har set i rocker- og bandemiljøet. Deres kriminalitet er med til at skabe utryghed, og det skal vi på ingen måde acceptere, og derfor forlænger vi nu de skærpede strafzoner,« siger politidirektør Anne Tønnes.

De to skærpede strafzoner dækker områder i Tingbjerg/Husum og dele af Nørrebro og Nordvest. I zonerne kan straffen for visse former for kriminalitet stige til det dobbelte i forhold til gældende praksis. Det gælder fx i sager om våbenbesiddelse eller vold. 

I samme områder oprettede Københavns Politi den 3. december såkaldte visitationszoner, hvor politiet uden en konkret mistanke kan foretage stikprøvevisitationer af personer, deres ejendele samt af biler, der befinder sig i zonen. De to visitationszoner blev forlænget i fredags og er nu gældende frem til mandag den 4. januar 2022. 

 

Zone 1:

Ruten – Åkandevej – Kildebrøndevej – Smørumvej – Veksøvej – Stenløsevej – Islevhusvej – Kongemarksvej – Banefløjsstien – langs kredsgrænsen – Kildeager – langs kredsgrænsen og via stisystem til Hillerødmotorvejen – Ruten. 
Københavns Politi

 

Zone 2:

Ågade – Bispeengbuen – Borups Alle – Hareskovvej - Utterslevvej – Rådvadsvej – Frederiksborgvej – Rødkløvervej – via stier syd for kredsgrænsen – Lundedalsvej – Tuborgvej – Lersø Parkalle – Rovsingsgade – Hans Knudsens Plads – Borgervænget via cykelsti til – Vognmandsmarken – Bryggervangen – Omøgade – Lyngbyvej – Nørre Alle – Tagensvej – Fredensgade – Sortedam Dosseringen – Peblinge Dosseringen – Åboulevard – Ågade.
Københavns Politi

Beslutning om forlængelse af strafskærpelseszoner i Københavns Politikreds (PDF)

Pressekontakt

Telefon: 35219260

13. juni 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

12. juni 2024

Københavns Politi

Stjålne kunstværker fundet ved ransagning

Efterforskningen af et muligt cykeltyveri førte i går til, at Københavns Politi fandt flere af de kunstværker, der natten til den 31. marts blev stjålet ved et indbrud i et galleri. To personer er blevet varetægtsfængslet sigtet for groft hæleri.

11. juni 2024

Københavns Politi

To dømt for organiseret salg af stjålne cykler

En mand og en kvinde er blevet idømt behandlingsdomme for organiseret salg af stjålne cykler. De er også blevet udvist med et indrejseforbud i seks år. De to personer er tidligere dømt i en lignende sag om salg af knap 3.000 stjålne cykler.