Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

18. januar 2022 17:02

Københavns Politi forlænger visitationszoner

Som en del af den tryghedsskabende indsats forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der dækker dele af Nørrebro og Nordvest og Tingbjerg/Husum. Zonerne gælder nu frem til den 1. februar 2022.

Det er fortsat Københavns Politis vurdering, at der i rocker- og bandemiljøet er risiko for voldelige hændelser, og derfor forlænger politiet de to visitationszoner, der siden den 3. december 2021 har dækket dele af Nørrebro og Nordvest og Tingbjerg/Husum.

Visitationszonerne er nu gældende frem til den 1. februar 2022 kl. 18, og politiet vil generelt have en øget tilstedeværelse i de to zoner.

”At sikre borgernes tryghed og sikkerhed er vores fornemste opgave, og i den forbindelse giver visitationszonerne os mulighed for at kontrollere, om der i zonerne er personer, der går rundt med våben. Vi har en stor og bred indsats for at komme de voldelige hændelser i rocker- og bandemiljøet til livs, og som led i den indsats forlænger vi nu de to zoner,” siger politidirektør Anne Tønnes.

Zonerne blev indført den 3. december 2021, da der havde været en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn, som vurderedes at have relation til rocker og bandemiljøet. I flere af sagerne har Københavns Politi foretaget anholdelser, og flere personer er blevet varetægtsfængslet. 

De to visitationszoner gælder i følgende afgrænsede områder:

Zone 1: 

Ruten – Åkandevej – Kildebrøndevej – Smørumvej – Veksøvej – Stenløsevej – Islevhusvej – Kongemarksvej – Banefløjsstien – langs kredsgrænsen – Kildeager – langs kredsgrænsen og via stisystem til Hillerødmotorvejen – Ruten. 

Visitationszone i Brønshøj-Husum-Tingbjerg

 

Zone 2:

Ågade – Bispeengbuen – Borups Alle – Hareskovvej - Utterslevvej – Rådvadsvej – Frederiksborgvej – Rødkløvervej – via stier syd for kredsgrænsen – Lundedalsvej – Tuborgvej – Lersø Parkalle – Rovsingsgade – Hans Knudsens Plads – Borgervænget via cykelsti til – Vognmandsmarken – Bryggervangen – Omøgade – Lyngbyvej – Nørre Alle – Tagensvej – Fredensgade – Sortedam Dosseringen – Peblinge Dosseringen – Åboulevard – Ågade.
Visitationszone på Nørrebro og i NV

Beslutning om forlængelse af visitationszoner i Københavns Politikreds (PDF)

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

30. juni 2022

Københavns Politi

Ransagning hos Tour de France-cykelhold

På baggrund af en retsanmodning fra de franske myndigheder har Københavns Politi i morges gennemført en ransagning hos cykelholdet Bahrain Victorious på holdets hotel i Brøndby.

23. juni 2022

Københavns Politi

Tre års fængsel og udvisning til bagmand i indbrudsnetværk

En 33-årig rumænsk statsborger blev i dag idømt tre års fængsel for omfattende handel med tyvekoster. Derudover blev han udvist for bestandig.

20. juni 2022

Københavns Politi

Mand kræves varetægtsfængslet for bedrageri for mindst 307 millioner kroner

Københavns Politi har i dag anholdt en 42-årig mand, som er sigtet for bedrageri mod en række investorer, der troede, de investerede i konkursboer.

Forslag