Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

24. april 2020 17:09

Københavns Politi strammer grebet for at begrænse smitterisiko

Advarselsskilte opsættes på udvalgte steder i byen, hvor mange mennesker samles. Respekteres de ikke, vil der blive udstedt opholdsforbud.

Københavns Politi har i dag sat skilte op på tre udvalgte steder i byen, hvor der gentagne gange har været udfordringer med for mange mennesker på samme sted.

 

De tre steder er Islands Brygge, Gøteborg Plads samt Dronning Louises Bro.

 

Af de opsatte skilte fremgår det, at politiet kan lukke det pågældende område. Samtidig opfordres borgere til at søge væk, hvis det ikke er muligt at holde den afstand, der skal til for at undgå smittespredning.

 

”Vi kan desværre konstatere, at for mange mennesker samles i det fri, når solen skinner, hvorfor der er brug for at stramme skruen. Situationen er fortsat alvorlig, og derfor er det vigtigt, at borgerne stadig holder afstand. I første omgang bliver der opsat advarselsskilte, og bliver de ikke respekteret, er vi klar med opholdsforbud,” siger Anne Tønnes, politidirektør i Københavns Politi.

 

Ud over Islands Brygge, Gøteborg Plads og Dronning Louises Bro har Københavns Politi også fokus på en række andre områder, hvor det kan blive nødvendigt at stramme op på håndhævelsen af de nye regler og anbefalinger.

 

Hvis der indføres forbud mod ophold i et område, kan det herefter medføre bøde for alle, der tager ophold i området uanset antal. Det vil dog stadig være tilladt at passere igennem området.

 

Forbud mod ophold kan alene udstedes for mindre, afgrænsede områder som fx parker, pladser, strande, veje og forlystelsesparker.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

6. juni 2023

Københavns Politi

Kære cykelejer: Gem din cykels stelnummer

Københavns Politi opfordrer alle cykelejere til at notere deres cykels stelnummer. Politiet er nemlig flere gange stødt på tohjulede, som formentlig er stjålet – men tyveriet kan ikke bevises, fordi anmelderen ikke har oplyst cyklens stelnummer.

2. juni 2023

Københavns Politi

"TikTok-manden" idømt forvaring for talrige overgreb på kvinder

En 31-årig mand, der af medierne har fået tilnavnet TikTok-manden, er kendt skyldig i hovedparten af de 36 forhold om blandt andet voldtægt, grov vold, ulovlig tvang og blufærdighedskrænkelse, som han var tiltalt for.

25. maj 2023

Københavns Politi

Fængsel på livstid for landsforræderi

En 32-årig dansk statsborger blev i dag idømt livsvarigt fængsel blandt andet for landsforræderi ved at have kæmpet for Islamisk Stat i Syrien.

Forslag