Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

24. april 2020 17:09

Københavns Politi strammer grebet for at begrænse smitterisiko

Advarselsskilte opsættes på udvalgte steder i byen, hvor mange mennesker samles. Respekteres de ikke, vil der blive udstedt opholdsforbud.

Københavns Politi har i dag sat skilte op på tre udvalgte steder i byen, hvor der gentagne gange har været udfordringer med for mange mennesker på samme sted.

 

De tre steder er Islands Brygge, Gøteborg Plads samt Dronning Louises Bro.

 

Af de opsatte skilte fremgår det, at politiet kan lukke det pågældende område. Samtidig opfordres borgere til at søge væk, hvis det ikke er muligt at holde den afstand, der skal til for at undgå smittespredning.

 

”Vi kan desværre konstatere, at for mange mennesker samles i det fri, når solen skinner, hvorfor der er brug for at stramme skruen. Situationen er fortsat alvorlig, og derfor er det vigtigt, at borgerne stadig holder afstand. I første omgang bliver der opsat advarselsskilte, og bliver de ikke respekteret, er vi klar med opholdsforbud,” siger Anne Tønnes, politidirektør i Københavns Politi.

 

Ud over Islands Brygge, Gøteborg Plads og Dronning Louises Bro har Københavns Politi også fokus på en række andre områder, hvor det kan blive nødvendigt at stramme op på håndhævelsen af de nye regler og anbefalinger.

 

Hvis der indføres forbud mod ophold i et område, kan det herefter medføre bøde for alle, der tager ophold i området uanset antal. Det vil dog stadig være tilladt at passere igennem området.

 

Forbud mod ophold kan alene udstedes for mindre, afgrænsede områder som fx parker, pladser, strande, veje og forlystelsesparker.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

9. april 2024

Københavns Politi

To mænd idømt 13 års fængsel for drab ved Dragør Fort

Københavns Byret har idømt to 29-årige mænd hver 13 års fængsel for at have dræbt en 54-årig mand ved Dragør Fort den 22. januar 2023. Yderligere tre mænd er dømt for at have bestilt overfaldet, som endte i drab.

9. april 2024

Københavns Politi

54-årig mand tiltalt for drabet på Hanne With

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod den mand, der i februar blev anholdt for drabet på den 23-årige Hanne With natten til den 1. januar 1990.

5. april 2024

Københavns Politi

Restriktioner for droneflyvning på Christiania

Der er skærpede regler for droneflyvning i forbindelse med lukningen af Pusher Street på Christiania.