Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

24. april 2020 17:09

Københavns Politi strammer grebet for at begrænse smitterisiko

Advarselsskilte opsættes på udvalgte steder i byen, hvor mange mennesker samles. Respekteres de ikke, vil der blive udstedt opholdsforbud.

Københavns Politi har i dag sat skilte op på tre udvalgte steder i byen, hvor der gentagne gange har været udfordringer med for mange mennesker på samme sted.

 

De tre steder er Islands Brygge, Gøteborg Plads samt Dronning Louises Bro.

 

Af de opsatte skilte fremgår det, at politiet kan lukke det pågældende område. Samtidig opfordres borgere til at søge væk, hvis det ikke er muligt at holde den afstand, der skal til for at undgå smittespredning.

 

”Vi kan desværre konstatere, at for mange mennesker samles i det fri, når solen skinner, hvorfor der er brug for at stramme skruen. Situationen er fortsat alvorlig, og derfor er det vigtigt, at borgerne stadig holder afstand. I første omgang bliver der opsat advarselsskilte, og bliver de ikke respekteret, er vi klar med opholdsforbud,” siger Anne Tønnes, politidirektør i Københavns Politi.

 

Ud over Islands Brygge, Gøteborg Plads og Dronning Louises Bro har Københavns Politi også fokus på en række andre områder, hvor det kan blive nødvendigt at stramme op på håndhævelsen af de nye regler og anbefalinger.

 

Hvis der indføres forbud mod ophold i et område, kan det herefter medføre bøde for alle, der tager ophold i området uanset antal. Det vil dog stadig være tilladt at passere igennem området.

 

Forbud mod ophold kan alene udstedes for mindre, afgrænsede områder som fx parker, pladser, strande, veje og forlystelsesparker.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.