Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

2. oktober 2020 11:36

Mand tiltalt for at kaste brandbomber mod Christiansborg

Der er rejst tiltale mod en 32-årig mand for bl.a. at have kastet brandbomber mod Christiansborg i februar 2020.

Den 7. og 8. februar 2020 blev der kastet brandbomber mod og antændt ild foran Christiansborg Slot med materielle skader til følge. Der blev hurtigt sikret overvågning af den mulige gerningsmand og allerede den 8. februar om aftenen blev den, på daværende tidspunkt 31-årige mand anholdt, da han blev genkendt af en motorcykelbetjent. 

Der er nu rejst tiltale i sagen. Manden er bl.a. tiltalt for at have overtrådt straffelovens §113, stk. 1 og 2 ved at ”have antastet Folketingets og regeringens sikkerhed og frihed ved at have forvoldt brandstiftelse på Christiansborg.” 

»Det er en sag, vi tager yderst alvorligt. Som demokratisk samfund kan vi ikke acceptere nogen form for angreb mod vores folkestyre på denne måde,« siger anklager ved Københavns Politi Kristoffer Petersen. 

Sagen er berammet i Københavns Byret den 30. november og 1. december. Den tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen. 

Journalister kan søge aktindsigt i anklageskriftet på kbh-presse@politi.dk

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

10. maj 2021

Københavns Politi

Nye kameraer på plads i København

Københavns Politi har taget nye kameraer i brug. De skal være med til at sikre borgernes tryghed og styrke politiets efterforskningsmuligheder.

28. april 2021

Københavns Politi

Rocker idømt tre års fængsel for hæleri af klonede biler

Et 55-årigt rockermedlem blev i dag ved Retten i Roskilde dømt for hæleri af stjålne biler. Bilerne var klonede, dvs. forsynet med falske stelnumre og i flere tilfælde også falske udenlandske registreringsattester, der tilhørte tilsvarende biler – og efterfølgende indregistreret i Danmark.

21. april 2021

Københavns Politi

23-årig dømt for omfattende telefonbedrageri

Den dømte tilstod i dag groft telefonbedrageri rettet mod ældre borgere for flere millioner.