Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

25. marts 2020 00:00

Politiet beslaglægger falsk hjemmeside

Københavns Politi har i samarbejde med Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3 beslaglagt en falsk hjemmeside, der reklamerede med at sælge håndsprit. En person er sigtet i sagen mistænkt for databedrageri.

Onsdag har Københavns Politi i samarbejde med Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) beslaglagt en falsk hjemmeside, der reklamerede med salg af håndsprit. 

På baggrund af efterforskningen blev der onsdag foretaget en ransagning på en adresse på Amager, hvor en mand blev anholdt og sigtet mistænkt for databedrageri. Hans IT-udstyr er beslaglagt og vil nu blive undersøgt af NC3 til brug for en kommende straffesag.

”I denne tid, hvor vi alle mærker konsekvenserne af coronavirus/covid-19, er der tilsyneladende stadig kriminelle, der er klar til at udnytte borgernes behov for at beskytte sig selv og hinanden mod smitte. Det er ikke kun kriminelt, det er også dybt usympatisk, og det skal vi slå hårdt ned på,” siger Peter Reisz, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

Vær opmærksom

På hjemmesiden blev der reklameret med, at håndspritten ville blive leveret inden for tre til fem dage, efter ordren var indgivet og betalt. Flere politikredse har modtaget anmeldelser fra borgere og virksomheder, der mener, at de er blevet snydt af hjemmesiden.

 

Det viser, at der netop nu er god grund til at være ekstra opmærksom på hjemmesider, der udnytter coronavirus/covid-19 situationen, og det at mange efterspørger håndsprit og værnemidler:

”Det gode råd er at undersøge virksomhederne og deres hjemmesider, så godt man kan. Men selv om man gør det, kan det være svært at gennemskue, for der sidder nogle bagmænd der ude, som gør alt, hvad de kan for at udnytte coronavirus/covid-19 situationen til at bedrage andre, og det er selvfølgelig noget, vi holder ekstra meget øje med for tiden,” siger Claus Birkelyng, politiinspektør ved Nationalt Cyber Crime Center hos Rigspolitiet og tilføjer disse generelle råd:

  • Tænk over om hjemmesiden ser troværdig ud.
  • Er der et virksomhedsnummer – det såkaldte CVR-nummer? Hvad skriver virksomheden om sig selv på siden? De fleste fup-hjemmesider har ikke en historik om virksomheden. 
  • Lav en søgning på virksomheden for at finde oplysninger om ejeren eller selskabet. Har andre borgere eller virksomheder gode eller dårlige erfaringer med sitet?

På hjemmesiden www.Sikkerdigital.dk kan man finde flere gode råd om, hvordan man spotter en fupbutik på nettet.

For yderligere oplysninger:
Peter Reisz, Københavns Politi, tlf. 5121 2986
Claus Birkelyng, Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3, tlf. 2020 3681. 

 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

29. oktober 2020

Københavns Politi

Efterlyst flugtbilist er nu anholdt

Den efterlyste mand, som er mistænkt for at have påkørt en femårig pige på Peter Bangs Vej, er her torsdag aften blevet anholdt af Københavns Politi.

26. oktober 2020

Københavns Politi

Københavns Politi fortsætter synlig Covid-19-indsats

I dag træder en række nye Covid-19-restriktioner i kraft, og Københavns Politi vil derfor være ekstra synligt til stede for at vejlede og sikre, at reglerne bliver overholdt. Blandt andet sænkes forsamlingsforbuddet fra 50 til 10 personer.

23. oktober 2020

Københavns Politi

Yderligere tre personer dømt for millionbedrageri

Der er i dag sat foreløbigt punktum i en sag om groft telefonbedrageri primært rettet mod ældre borgere. Fem personer har tidligere fået dom i samme sag.