Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

25. marts 2020 00:00

Politiet beslaglægger falsk hjemmeside

Københavns Politi har i samarbejde med Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3 beslaglagt en falsk hjemmeside, der reklamerede med at sælge håndsprit. En person er sigtet i sagen mistænkt for databedrageri.

Onsdag har Københavns Politi i samarbejde med Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) beslaglagt en falsk hjemmeside, der reklamerede med salg af håndsprit. 

På baggrund af efterforskningen blev der onsdag foretaget en ransagning på en adresse på Amager, hvor en mand blev anholdt og sigtet mistænkt for databedrageri. Hans IT-udstyr er beslaglagt og vil nu blive undersøgt af NC3 til brug for en kommende straffesag.

”I denne tid, hvor vi alle mærker konsekvenserne af coronavirus/covid-19, er der tilsyneladende stadig kriminelle, der er klar til at udnytte borgernes behov for at beskytte sig selv og hinanden mod smitte. Det er ikke kun kriminelt, det er også dybt usympatisk, og det skal vi slå hårdt ned på,” siger Peter Reisz, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

Vær opmærksom

På hjemmesiden blev der reklameret med, at håndspritten ville blive leveret inden for tre til fem dage, efter ordren var indgivet og betalt. Flere politikredse har modtaget anmeldelser fra borgere og virksomheder, der mener, at de er blevet snydt af hjemmesiden.

 

Det viser, at der netop nu er god grund til at være ekstra opmærksom på hjemmesider, der udnytter coronavirus/covid-19 situationen, og det at mange efterspørger håndsprit og værnemidler:

”Det gode råd er at undersøge virksomhederne og deres hjemmesider, så godt man kan. Men selv om man gør det, kan det være svært at gennemskue, for der sidder nogle bagmænd der ude, som gør alt, hvad de kan for at udnytte coronavirus/covid-19 situationen til at bedrage andre, og det er selvfølgelig noget, vi holder ekstra meget øje med for tiden,” siger Claus Birkelyng, politiinspektør ved Nationalt Cyber Crime Center hos Rigspolitiet og tilføjer disse generelle råd:

  • Tænk over om hjemmesiden ser troværdig ud.
  • Er der et virksomhedsnummer – det såkaldte CVR-nummer? Hvad skriver virksomheden om sig selv på siden? De fleste fup-hjemmesider har ikke en historik om virksomheden. 
  • Lav en søgning på virksomheden for at finde oplysninger om ejeren eller selskabet. Har andre borgere eller virksomheder gode eller dårlige erfaringer med sitet?

På hjemmesiden www.Sikkerdigital.dk kan man finde flere gode råd om, hvordan man spotter en fupbutik på nettet.

For yderligere oplysninger:
Peter Reisz, Københavns Politi, tlf. 5121 2986
Claus Birkelyng, Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3, tlf. 2020 3681. 

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

23. maj 2024

Københavns Politi

Bagmænd anholdt for omfattende svindel via Facebook

Københavns Politi har anholdt fire unge mænd, som mistænkes for at være bagmænd i en lang række sager om økonomisk svindel via Facebook. I samme sag er flere end 70 personer allerede sigtet for hvidvask for at agere såkaldte muldyr.

22. maj 2024

Københavns Politi

Brand i skurvogn betragtes ikke længere som en drabssag

Efterforskningen af en brand på Frieslandsvej i Dragør den 28. april peger på, at en 67-årig mand omkom som følge af selve branden.

21. maj 2024

Københavns Politi

12 mænd anholdt i sag om omfattende hvidvask

I en koordineret aktion har Københavns Politi i dag slået til på forskellige adresser og anholdt 12 mænd i et større sagskompleks om hvidvask af ikke under 900 millioner kroner.