Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

19. oktober 2021 08:34

31-årig tiltalt for at overtræde indrejseforbud ved evakuering

Den 31-årige rejste ind i Danmark i forbindelse med evakueringen fra Afghanistan i august.

Den 24. august 2021 landede en 31-årig mand i Københavns Lufthavn, efter han via de danske myndigheder var blevet evakueret fra Afghanistan.
 
Den pågældende havde dog et forbud mod at indrejse i Danmark, og han blev derfor anholdt af Københavns Politi umiddelbart efter ankomsten. Han har siddet varetægtsfængslet siden. 
 
Manden er nu blevet tiltalt ved Københavns Byret for overtrædelse af udlændingelovens § 59 b, stk. 2, ved at indrejse i strid med indrejseforbuddet.
 
Indrejseforbuddet blev tildelt den 31-årige, da han i 2017 af Retten i Roskilde blev straffet med seks måneders fængsel for brandstiftelse. Det er gældende frem til den 1. februar 2023.
 
Københavns Politi nedlægger i forbindelse med sagen påstand om udvisning på ny og et nyt indrejseforbud gældende i mindst seks år. 
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

3. december 2021

Københavns Politi

Københavns Politi opretter to visitationszoner

For at sikre trygheden efter flere voldelige hændelser i det københavnske rocker- og bandemiljø opretter Københavns Politi fra i dag to visitationszoner: En i Tingbjerg/Husum og en, der omfatter dele af Nørrebro og Nordvest.

3. december 2021

Københavns Politi

Flere eksempler på spritkørsel i delebiler

Københavns Politi har den seneste tid sigtet flere for at køre spritkørsel i delebiler om natten, og har derfor skærpet fokus på problematikken. Rådet for Sikker Trafik ser med bekymring på udviklingen.

2. december 2021

Københavns Politi

Flere betjente skal styrke trygheden i nattelivet

Julefrokostsæsonen er over os, og det betyder erfaringsmæssigt mange mennesker i byen. Det har Københavns Politi særligt fokus på, og bruger samtidig anledningen til at sætte ekstra patruljer på gaden for at øge trygheden i nattelivet. Indsatsen fortsætter også efter nytår.