Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

19. oktober 2021 08:34

31-årig tiltalt for at overtræde indrejseforbud ved evakuering

Den 31-årige rejste ind i Danmark i forbindelse med evakueringen fra Afghanistan i august.

Den 24. august 2021 landede en 31-årig mand i Københavns Lufthavn, efter han via de danske myndigheder var blevet evakueret fra Afghanistan.
 
Den pågældende havde dog et forbud mod at indrejse i Danmark, og han blev derfor anholdt af Københavns Politi umiddelbart efter ankomsten. Han har siddet varetægtsfængslet siden. 
 
Manden er nu blevet tiltalt ved Københavns Byret for overtrædelse af udlændingelovens § 59 b, stk. 2, ved at indrejse i strid med indrejseforbuddet.
 
Indrejseforbuddet blev tildelt den 31-årige, da han i 2017 af Retten i Roskilde blev straffet med seks måneders fængsel for brandstiftelse. Det er gældende frem til den 1. februar 2023.
 
Københavns Politi nedlægger i forbindelse med sagen påstand om udvisning på ny og et nyt indrejseforbud gældende i mindst seks år. 
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

23. juni 2022

Københavns Politi

Tre års fængsel og udvisning til bagmand i indbrudsnetværk

En 33-årig rumænsk statsborger blev i dag idømt tre års fængsel for omfattende handel med tyvekoster. Derudover blev han udvist for bestandig.

20. juni 2022

Københavns Politi

Mand kræves varetægtsfængslet for bedrageri for mindst 307 millioner kroner

Københavns Politi har i dag anholdt en 42-årig mand, som er sigtet for bedrageri mod en række investorer, der troede, de investerede i konkursboer.

16. juni 2022

Københavns Politi

Brite idømt halvandet års fængsel for dødelig skibskollision

To danske søfolk mistede livet efter en skibskollision den 13. december sidste år. I dag blev en 30-årig brite idømt halvandet års fængsel – bl.a. for uagtsomt manddrab.

Forslag