Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

9. april 2024 13:53

54-årig mand tiltalt for drabet på Hanne With

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod den mand, der i februar blev anholdt for drabet på den 23-årige Hanne With natten til den 1. januar 1990.

Her blev det påvist, at dna-materiale fra Hanne Withs bukser stammede fra en nær slægtning til en konkret person i registeret, og at den nære slægtning måtte være den 54-årige.

 

Den anholdtes eget dna blev samme dag analyseret, og analysen viste et match med den dna-profil, der blev fundet på den dræbte samt på et antennekabel i hendes lejlighed. På den baggrund blev den sigtede varetægtsfængslet den 7. februar.

 

Siden har efterforskningen koncentreret sig om yderligere tekniske spor samt indhentning af vidneudsagn.

 

”I den videre efterforskning er der sket endnu et gennembrud. Jeg vil ikke foregribe bevisførelsen i retten og kan derfor ikke blive mere konkret, men vi har vurderet, at beviserne mod den 54-årige samlet set er så stærke, at vi har kunnet rejse tiltale,” siger specialanklager Søren Harbo.

 

Det er ikke lykkedes at få kontakt til det vidne, Københavns Politi efterlyste i forbindelse med anholdelsen.

 

Til medier: Der kan gives aktindsigt i anklageskriftet fra den 16. april.

 

 

Baggrund: Slægtskabssøgning

 

Slægtskabssøgning bygger på den samme analyse af dna, som benyttes som kriminalteknisk bevis i straffesager. Men i stedet for at søge efter et direkte match i politiets dna-profilregister søger man efter nære familiemedlemmer til den person, der har afsat dna-materialet.

 

Der er tale om et rent retsgenetisk analysearbejde, som ikke involverer slægtsforskning. Metoden må derfor ikke forveksles med genetisk slægtsforskning, som på nuværende tidspunkt ikke bliver brugt af dansk politi.

 

Genetisk slægtsforskning adskiller sig fra slægtskabssøgning ved, at man søger i internationale, kommercielle dna-databaser efter en eller flere personer, der er i slægt med den, der har afsat dna-materiale. Derefter forsøger slægtsforskere at finde en fælles familierelation blandt de matchende personer, hvilket i flere udenlandske sager har kunnet identificere en gerningsmand: https://www.justitsministeriet.dk/pressemeddelelse/justitsministeren-slaegtsforskning-kan-blive-nyt-efterforskningsmiddel-i-politiet/

 


Pressekontakt

Telefon: 35219260

23. maj 2024

Københavns Politi

Bagmænd anholdt for omfattende svindel via Facebook

Københavns Politi har anholdt fire unge mænd, som mistænkes for at være bagmænd i en lang række sager om økonomisk svindel via Facebook. I samme sag er flere end 70 personer allerede sigtet for hvidvask for at agere såkaldte muldyr.

22. maj 2024

Københavns Politi

Brand i skurvogn betragtes ikke længere som en drabssag

Efterforskningen af en brand på Frieslandsvej i Dragør den 28. april peger på, at en 67-årig mand omkom som følge af selve branden.

21. maj 2024

Københavns Politi

12 mænd anholdt i sag om omfattende hvidvask

I en koordineret aktion har Københavns Politi i dag slået til på forskellige adresser og anholdt 12 mænd i et større sagskompleks om hvidvask af ikke under 900 millioner kroner.