Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

18. oktober 2021 12:24

19-årig tiltalt for færdselsdrab på Borups Allé

En 21-årig mand blev påkørt og dræbt, da flere biler kørte om kap på Borups Allé natten til den 20. juni. Føreren af den bil, der ramte den 21-årige, er nu blevet tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Den 19-årige tiltalte kørte, sammen med flere andre biler, ad Ågade og Borups Allé i retning ud af København. Det er politiets og anklagemyndighedens vurdering, at hastigheden undervejs nåede op på over 120 km/t på Bispeengbuen, hvor hastighedsgrænsen er 70 km/t.

I krydset Borups Allé-Mågevej blev den 21-årige fodgænger påkørt og døde på stedet. Det er anslået, at bilen ved påkørslen kørte cirka 100 km/t, hvor man må køre 60 km/t.

»Efterforskningen har klarlagt et forløb, der efter vores opfattelse rummer mange alvorlige lovovertrædelser. Vi har ud fra tiltalen vurderet, at der er grundlag for at rejse sagen som en nævningesag. Det sker typisk, når straffen kan overstige fire års fængsel,« siger advokaturchef Kristian Kirk Petersen.

Anklagemyndigheden har desuden nedlagt påstand om konfiskation af bilen, ubetinget frakendelse af førerretten og udvisning med indrejseforbud i minimum seks år.

Den tiltalte har siddet varetægtsfængslet, siden han blev fremstillet i grundlovsforhør den 20. juni. Sagen er nu sendt til Retten på Frederiksberg, hvor den afventer berammelse.

Til medier: For yderligere oplysninger, kontakt advokaturchef Kristian Kirk Petersen på tlf. 2912 8514.
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

3. december 2021

Københavns Politi

Københavns Politi opretter to visitationszoner

For at sikre trygheden efter flere voldelige hændelser i det københavnske rocker- og bandemiljø opretter Københavns Politi fra i dag to visitationszoner: En i Tingbjerg/Husum og en, der omfatter dele af Nørrebro og Nordvest.

3. december 2021

Københavns Politi

Flere eksempler på spritkørsel i delebiler

Københavns Politi har den seneste tid sigtet flere for at køre spritkørsel i delebiler om natten, og har derfor skærpet fokus på problematikken. Rådet for Sikker Trafik ser med bekymring på udviklingen.

2. december 2021

Københavns Politi

Flere betjente skal styrke trygheden i nattelivet

Julefrokostsæsonen er over os, og det betyder erfaringsmæssigt mange mennesker i byen. Det har Københavns Politi særligt fokus på, og bruger samtidig anledningen til at sætte ekstra patruljer på gaden for at øge trygheden i nattelivet. Indsatsen fortsætter også efter nytår.