Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

2. december 2021 11:53

To dømt for opbevaring af over 200 kg dynamit

To mænd har i dag tilstået at have opbevaret 206,4 kg dynamit på en adresse på Amager. De er blevet idømt fængselsstraffe på fire og fem år.

Det var en stor mængde sprængstof, som under en planlagt politiaktion blev fundet i et redskabsskur i Sundby den 18. april. I dag blev sagen afgjort i Københavns Byret, hvor to mænd på henholdsvis 21 og 55 år var tiltalt for at have opbevaret i alt 206,4 kg dynamit og to tændsatser under særligt skærpende omstændigheder .

Ved dagens retsmøde erkendte de to tiltalte sig skyldige, og den 21-årige, der har tilknytning til rocker- og bandemiljøet, blev af retten straffet med fem års fængsel, mens den 55-årig fik en dom på fire års fængsel. Begge modtog deres domme.

»Der er tale om en meget stor mængde sprængstof, hvilket selvfølgelig gør sagen alvorlig. De to mænd har tilstået at have opbevaret dynamit og tændsatser, og jeg er tilfreds med de domme, som retten er nået frem til,« siger anklager Stephanie Dahl-Jensen fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

De to mænd har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen den 18. april. Her slog efterforskere fra Grænsecenter Øresund (GCØ), der hører under Københavns Politi, til på en adresse i Sundby på Amager. I et skur tilknyttet den ene af de to mænd fandt politiet flere kasser med dynamit samt de to tændsatser. De mange kilo sprængstof var ikke umiddelbart i eksplosionsfare under opbevaringen.

GCØ blev etableret den 1. april 2020 for at imødegå grænseoverskridende kriminalitet på tværs af Øresund. I denne sag er det politiets formodning, at sprængstoffet er kommet til Danmark via Sverige, men de nærmere omstændigheder har ikke kunnet klarlægges.

 

Til pressen: For yderligere spørgsmål kontakt anklager Stephanie Dahl-Jensen på tlf. 9350 0309.

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

19. januar 2022

Københavns Politi

Sag om omfattende narkotika-netværk for retten

Retten i Glostrup indleder i dag en retssag mod 13 personer, der er tiltalt for håndtering af en omfattende mængde kokain. Straffesagen er en udløber af den såkaldte operation Pitstop, der behandles af National enhed for Særlig Kriminalitet.

18. januar 2022

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger visitationszoner

Som en del af den tryghedsskabende indsats forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der dækker dele af Nørrebro og Nordvest og Tingbjerg/Husum. Zonerne gælder nu frem til den 1. februar 2022.

18. januar 2022

Københavns Politi

Nu åbner ny nærpolitistation i Tårnby

Den 24. januar 2022 slår Københavns Politi dørene op til den nye nærpolitistation i Tårnby.