Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

7. februar 2019

To personer dømt for distribution af 1,8 ton hash

Retten i Glostrup har i dag idømt to mænd på 40 og 41 år henholdsvis 5,5 og 8 års fængsel for at have været del af en organisation, der distribuerede store mængder hash. To andre personer i sagen blev frifundet.

Retten fandt det bevist, at organisationen havde håndteret 1,8 ton hash i en periode fra marts til august 2017. Retten har ved strafudmålingen lagt vægt på mængden af hash, og at der er tale om organiseret kriminalitet. 

Sagen udspringer af en større efterforskning foretaget af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst, SEØ, hvor de to domfældte blev anholdt som led i en koordineret aktion den 25. oktober 2017.

En tredje person, en 40-årig mand, blev efterfølgende anholdt den 14. december 2017. Han blev af politiet mistænkt for at være en af organisationens bagmænd. Det fandt retten dog ikke bevist, og personen blev i dag frifundet. 

En fjerde mand på 29 år blev ligeledes frifundet for hæleri og besiddelse af hash. 

De to domfældte, som har været varetægtsfængslet under sagen, er af retten fortsat fængslet efter dom. 

De domfældte har taget betænkningstid i forhold til at anke dommen til Østre Landsret. Ligeledes vil anklagemyndigheden nu vurdere, om der er grundlag for at anke frifindelserne. 

På baggrund af politiets efterforskning af sagen er i alt 12 personer nu blevet idømt fængselsstraffe på mellem 2½ år og 10 år. Èn person er stadig sigtet i sagen og eftersøgt af politiet. 

Eventuelle spørgsmål kan rettes til senioranklager Rasmus von Stamm, Særlig Efterforskning Øst, telefonnummer 3056 4857.
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

17. april 2019

Københavns Politi

Status på situationen i København – indsatsen fortsætter

Københavns Politi fortsætter sin store tilstedeværelse for at sikre roen. Natten til onsdag har budt på flere brande, og politiet har frihedsberøvet en række personer.

16. april 2019

Københavns Politi

Midlertidigt forbud mod Stram Kurs’ demonstrationer i København

Københavns Politi har tirsdag givet Stram Kurs et midlertidigt forbud mod at demonstrere i København. Forbuddet gælder foreløbigt til tirsdag 23. april kl. 16.

16. april 2019

Københavns Politi

Stram Kurs får påbud mod at demonstrere i dele af København

Københavns Politi har tirsdag meddelt Stram Kurs, at partiet ikke kan afholde en anmeldt demonstration samme dag på Blågårds Plads samt i de fire områder, hvor der er indført skærpede strafzoner.

Nej tak til cookie