Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

7. februar 2019

To personer dømt for distribution af 1,8 ton hash

Retten i Glostrup har i dag idømt to mænd på 40 og 41 år henholdsvis 5,5 og 8 års fængsel for at have været del af en organisation, der distribuerede store mængder hash. To andre personer i sagen blev frifundet.

Retten fandt det bevist, at organisationen havde håndteret 1,8 ton hash i en periode fra marts til august 2017. Retten har ved strafudmålingen lagt vægt på mængden af hash, og at der er tale om organiseret kriminalitet. 

Sagen udspringer af en større efterforskning foretaget af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst, SEØ, hvor de to domfældte blev anholdt som led i en koordineret aktion den 25. oktober 2017.

En tredje person, en 40-årig mand, blev efterfølgende anholdt den 14. december 2017. Han blev af politiet mistænkt for at være en af organisationens bagmænd. Det fandt retten dog ikke bevist, og personen blev i dag frifundet. 

En fjerde mand på 29 år blev ligeledes frifundet for hæleri og besiddelse af hash. 

De to domfældte, som har været varetægtsfængslet under sagen, er af retten fortsat fængslet efter dom. 

De domfældte har taget betænkningstid i forhold til at anke dommen til Østre Landsret. Ligeledes vil anklagemyndigheden nu vurdere, om der er grundlag for at anke frifindelserne. 

På baggrund af politiets efterforskning af sagen er i alt 12 personer nu blevet idømt fængselsstraffe på mellem 2½ år og 10 år. Èn person er stadig sigtet i sagen og eftersøgt af politiet. 

Eventuelle spørgsmål kan rettes til senioranklager Rasmus von Stamm, Særlig Efterforskning Øst, telefonnummer 3056 4857.
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

31. januar 2019

Københavns Politi

Mistænkt i ældre sag om væbnet røveri i guldsmed anholdt

Den 24. april 2010 begik en større gruppe af chilenske gerningsmænd et groft røveri mod en guldsmed på Amagerbrogade i København og stjal en større mængde smykker.

23. januar 2019

Københavns Politi

Kampen mod den organiserede hashhandel i Pusher Street virker

I 2018 skruede Københavns Politi op for indsatsen i Pusher Street. Og resultaterne viser at den virker: flere end 700 anholdte og mere end 710 kg hash beslaglagt. Den organiserede hashhandel er presset.

22. januar 2019

Københavns Politi

To mænd efterlyst for brandstiftelse på Nørrebro

Københavns Politi efterlyser to mulige gerningsmænd til en sag om brandstiftelse begået lørdag den 29. september 2018, ca. kl. 21:45 mod restaurant ”Det Grønne Køkken” på Nørrebrogade 140 på Nørrebro.

Nej tak til cookie