Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

17. november 2023 14:20

To sigtet for bedragerier mod ældre - udgav sig for at være børnebørn

To mænd på 38 og 27 år er sigtet for at have ringet til ældre borgere og udgivet sig for at være deres barnebarn. På den måde har de overtalt de forurettede til at hæve store kontantbeløb og aflevere pengene til dem.

De to mænd blev torsdag anholdt i København efter en intensiv efterforskning af en række sager om bedragerier mod ældre borgere med omtrent samme fremgangsmåde:

 

Gerningsmændene har ringet til de ældre og udgivet sig for at være deres barnebarn, som havde brug for penge. De har på den måde overtalt de ældre til at hæve store kontantbeløb, som gerningsmændene efterfølgende har afhentet hos de forurettede under påskud af at være en ven til barnebarnet.

 

De to mænd er foreløbig sigtet for fem tilfælde af bedrageri.

 

”Vi efterforsker en række yderligere sager med samme fremgangsmåde, så vi kan ikke udelukke, at de to bliver sigtet for flere forhold,” fortæller vicepolitiinspektør Anne Katrine Kristensen.

 

I forbindelse med anholdelserne ransagede Københavns Politi flere adresser i kredsen, hvor der blandt andet blev fundet et større kontantbeløb samt en mindre mængde narkotika.

 

Københavns Politi har desuden indefrosset en bankkonto, som den ene sigtede havde rådighed over. Der er beslaglagt et større beløb fra kontoen på grund af mistanke om, at pengene er udbytte fra økonomisk kriminalitet.

 

”Det er store kontantbeløb, der er tale om. Vi fraråder folk at udlevere så mange kontanter til nogen – og slet ikke personer, man ikke kender,” siger Anne Katrine Kristensen.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

24. november 2023

Københavns Politi

Dømt for svindel med corona-støtte

Københavns Byret har idømt en 62-årig mand to år og seks måneders fængsel for svig med offentlige midler ved uberettiget at have søgt om lønkompensation og kompensation for faste omkostninger som følge af corona-pandemien. Af de to år og seks måneder er de to år gjort betinget.

20. november 2023

Københavns Politi

Fortsat lukning af rocker-/bandetilholdssteder - visitationszoner ophører

Det er politiets vurdering, at der fortsat er konflikt mellem to grupperinger i rocker-/bandemiljøet. På den baggrund forlænges lukningen af tre tilholdssteder i København. Dog er der i den seneste tid registreret færre hændelser i visitationszonerne, og derfor forlænges de ikke, når de udløber i dag.

20. november 2023

Københavns Politi

Københavns Politi lukker Pusher Street midlertidigt

Som led i det igangværende arbejde, der på sigt skal føre til en permanent lukning af hashhandlen i Pusher Street på Christiania, gennemfører Københavns Politi på onsdag en midlertidig lukning af gaden.