Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

17. november 2023 14:20

To sigtet for bedragerier mod ældre - udgav sig for at være børnebørn

To mænd på 38 og 27 år er sigtet for at have ringet til ældre borgere og udgivet sig for at være deres barnebarn. På den måde har de overtalt de forurettede til at hæve store kontantbeløb og aflevere pengene til dem.

De to mænd blev torsdag anholdt i København efter en intensiv efterforskning af en række sager om bedragerier mod ældre borgere med omtrent samme fremgangsmåde:

 

Gerningsmændene har ringet til de ældre og udgivet sig for at være deres barnebarn, som havde brug for penge. De har på den måde overtalt de ældre til at hæve store kontantbeløb, som gerningsmændene efterfølgende har afhentet hos de forurettede under påskud af at være en ven til barnebarnet.

 

De to mænd er foreløbig sigtet for fem tilfælde af bedrageri.

 

”Vi efterforsker en række yderligere sager med samme fremgangsmåde, så vi kan ikke udelukke, at de to bliver sigtet for flere forhold,” fortæller vicepolitiinspektør Anne Katrine Kristensen.

 

I forbindelse med anholdelserne ransagede Københavns Politi flere adresser i kredsen, hvor der blandt andet blev fundet et større kontantbeløb samt en mindre mængde narkotika.

 

Københavns Politi har desuden indefrosset en bankkonto, som den ene sigtede havde rådighed over. Der er beslaglagt et større beløb fra kontoen på grund af mistanke om, at pengene er udbytte fra økonomisk kriminalitet.

 

”Det er store kontantbeløb, der er tale om. Vi fraråder folk at udlevere så mange kontanter til nogen – og slet ikke personer, man ikke kender,” siger Anne Katrine Kristensen.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

11. juli 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

10. juli 2024

Københavns Politi

54-årig dømt for drabet på Hanne With

En 54-årig mand er idømt 11 år og seks måneders fængsel for drabet på Hanne With, der blev dræbt den 1. januar 1990.

9. juli 2024

Københavns Politi

33-årig anholdt for drab - fremstilles i grundlovsforhør senere

En 42-årig er natten til tirsdag fundet dræbt på et hotel i Sydhavnen. 33-årig mand er anholdt.