Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

24. april 2020 18:59

Ekstra coronafokus på Vestegnen

Seks områder på Vestegnen får politiets særlige opmærksomhed i weekenden og i den kommende tid for at hindre coronasmitte. Politidirektør opfordrer til, at man nøje overvejer sin adfærd og indskærper, at det stadig er forbudt at forsamle sig.

Københavns Vestegns Politi

Selvom foråret spirer, solen skinner, og mange får lyst til at være mere ude – så er der stadig smittefare med coronavirus og forbud mod at forsamle sig mere end 10 personer både ude og inde.

For at være på forkant i indsatsen mod forsamlinger i den kommende tid, har Københavns Vestegns Politi udpeget seks ’hotspots’, hvor politiet vil holde ekstra godt øje:

"Tiden er ikke til større forsamlinger i det fri – tværtimod – og derfor har vi en prioriteret opmærksomhed på forsamlinger, afstand og smittespredning – og bødeblokken sidder løst nu," siger politidirektør Kim Christiansen

Der er tale om fire havne og to grønne områder, hvor politiet forudser, at mange tager hen, hvis vejret er godt:

"Vi vil ikke se store, tætte mængder af mennesker eller forsamlinger – så kommer vi til at skride ind. Tænk nøje over, hvor du tager hen – er der mange andre, så besøg et andet sted eller kom igen senere. Der er mange dejlige steder på Vestegnen," siger politidirektøren.

Skilte og forbud  

Politiet vil opsætte skilte ved de seks hotspots med oplysning om, at forsamling af for mange mennesker på stedet kan indebære, at politiet vil nedlægge forbud mod ophold på stedet, jf. bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger mv. §10, stk. 1. 

"Skal du arbejde på din båd eller på picnic med nærmeste familie, så hold afstand til andre og klump jer ikke sammen. Det er alles ansvar at hindre smittespredningen til vores fælles bedste – og vi er parate til at udstikke bøder og forbud, hvis folk er for mange eller for tætte," siger politidirektør Kim Christiansen.

 

De seks hotspots:

1. Bagsværd sø i Gladsaxe kommune – de grønne områder omkring søen

2. Hvidovre Havn i Hvidovre kommune
3. Brøndby Havn i Brøndby kommune
4. Ishøj Havn i Ishøj kommune
5. Vallensbæk Havn i Vallensbæk kommune
6. Elverparken i Herlev kommune

Læs loven bag

Bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndtering af covid-19

6. december 2021

Københavns Vestegns Politi

Idømt 1,5 års fængsel i sag om grooming

59-årig mand dømt for at krænke 51 piger seksuelt via det sociale medie Snapchat

6. december 2021

Københavns Vestegns Politi

42 års fængsel til bandemedlemmer

Retten i Glostrup har netop idømt tre bandemedlemmer 14 års fængsel hver for deres forsøg på at dræbe et medlem fra en rivaliserende gruppering under en igangværende konflikt.

3. december 2021

Københavns Vestegns Politi

Politiet indfører visitationszone i Rødovre og Herlev

Politidirektøren for Københavns Vestegns Politi har i dag besluttet at indføre visitationszone i dele af Rødovre og Herlev kommuner fra i dag kl. 18 til fredag den 17. december 2021 kl. 18.