Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

14. august 2024 11:49

For små huller i isen koster bilist dyrt

På grund af tilisede ruder påkørte en 43-årig bilist en betjent, der ville standse ham. Det koster ham nu en frihedsstraf, kørekortet og bilen.

Skiltet foran retten i Glostrup

Det kneb gevaldigt med udsynet, da en bilist kørte rundt i Hedehusene en frostkold morgen i december sidste vinter.

For selvom føreren kun havde skrabet to kighuller i isen – et i venstre del af forruden og et i sideruden – kørte han ud blandt andre trafikanter i et tættere bebygget område på Kallerupvej med skole og børnehave i nærheden. 

En færdselsbetjent så den tilisede bil, kørte ind foran den og gestikulerede til føreren om at køre ind til siden. Føreren tog farten af, da han så politibilen, men da han ikke reagerede på betjentens håndtegn, fordi han ikke kunne se dem for is, steg betjenten ud og vinkede ham ind til siden. 

Igen var de sparsomt skrabede kighuller ikke til megen hjælp, for føreren så ikke betjenten og drejede med lav fart direkte ind i ham, så han faldt hen over kølerhjelmen.  

Fordi bilens ruder var dækket af så meget is, at udsynet hele vejen rundt var markant nedsat, tiltalte anklagemyndigheden den 43-årige bilist for at tilsidesætte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden og forsætligt fremkalde nærliggende fare for andre, hvilket falder ind under reglerne for vanvidskørsel.

Straffen for at køre med forringet udsyn er som udgangspunkt en bøde på 2.500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år. 

”Kørsel med nedsat udsyn er i sig selv farligt for andre trafikanter, men da det i dette tilfælde foregår i et område med børneinstitutioner og en person bliver påkørt, mener anklagemyndigheden, at der er tale om vanvidsbilisme,” siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Mandag idømte Retten i Glostrup bilisten 30 dages betinget fængsel med vilkår om 40 timers samfundstjeneste. Han blev desuden frakendt førerretten ubetinget i et halvt år og fik sin bil konfiskeret.

Der skete ikke skade på betjenten. 

Den 43-årige har nu to uger til at overveje, om han vil anke dommen.

Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi har aktuelt næsten 20 andre sager om kørsel med tilisede ruder fra sidste vinter på vej i retten.

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

10. september 2024

Københavns Vestegns Politi

Idømt livstid i drabssag

En 28-årig mand deltog ikke i selve drabet, men blev alligevel idømt fængsel på livstid i en drabssag fra Brøndby, hvor han blandt andet sørgede for flugtkøretøjet.

30. august 2024

Københavns Vestegns Politi

Fem års fængsel for narkohandel

36-årig østeuropæisk mand dømt for narkohandel i Rødovre. Den dømte blev samtidig udvist af Danmark.

21. august 2024

Københavns Vestegns Politi

Straf for grov ydmygelsesvold: 20 årig mand idømt 8 måneders fængsel

Retten i Glostrup har i dag idømt en 20-årig mand fra Glostrup 8 måneders ubetinget fængsel for to tilfælde af grov ydmygelsesvold.