Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

16. januar 2021 20:10

Evakuering i forbindelse med mistænkelig genstand i Gladsaxe

Københavns Vestegns Politi er fortsat igang med at undersøge en mistænkelig genstand på Gyngemose Parkvej i Gladsaxe.

Blå blink, Københavns Vestegns Politi

Klokken 1420 modtog Københavns Vestegns Politi anmeldelse fra en mand om, at der var monteret en genstand på hans bil, som kunne være en bilbombe. Med det samme blev sendt politi til området, der blev afspærret ligesom forsvarets sprængningseksperter (EOD) blev rekvireret. Siden har politiet været massivt i området, ligesom sprængningseksperter p.t. arbejder på stedet. Indledningsvist valgte politiet at evakuere de nærliggende opgange.
Efter EOD for kort tid siden oplyste, at det ikke kan udelukkes, at der kan være tale om sprængstof, er afspærringen derfor udvidet, og yderligere et antal borgere blevet evakueret.

”Vi har sikret området og har situationen under kontrol”, siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard.

”Det er en alvorlig situation. Derfor har vi udkommanderet et stor antal politifolk, og har evakueret borgere, der bor i nærheden af det sted, hvor den mulige bilbombe er fundet. Gladsaxe kommune har været behjælpelig med evakueringen, ligesom kommunen har fremskaffet forplejning til de evakuerede, der opholder sig på en lokalitet, hvor gældende covid 19 forholdsregler også kan overholdes. 

Samtidig har Københavns Vestegns Politi indledt en massiv efterforskning.

”Efterforskningen skal afklare, hvem der har placeret det mulige sprængstof, og derfor opfordrer borgere, der har set noget mistænkelig op til fundet, eller i øvrigt har kendskab til sagen, om at kontakte Københavns Vestegns politi” siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard.

Borgerne har vist stor forståelse for situationen og følger i øvrigt politiets anvisninger, siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard. 

Københavns Vestegns Politi kan kontaktes på 43861448, såfremt man har oplysninger til brug for sagen.

Københavns Vestegns politi har for nærværende ikke supplerende oplysninger, men vil senere følger op omkring sagen.

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

Flere nyheder

5. august 2022

Københavns Vestegns Politi

Politiet er med når det ringer ind til nyt skoleår

Når klokken ringer ind til et nyt skoleår mandag 8. august, strømmer en masse nye små trafikanter ud i trafikken. Dem skal vi tage ekstra hensyn til, og derfor er Københavns Vestegns Politi ude på skolevejene hver morgen i uge 32 og 33.

4. august 2022

Københavns Vestegns Politi

Status efter fodboldkampen mellem Brøndby IF og FC Basel

Conference League fodboldkampen mellem Brøndby IF og schweiziske FC Basel forløb i det store hele roligt før, under og efter kampen. Politiet undersøger en mulig voldsepisode og har sigtet en mand for besiddelse af lille mængde narkotika. Politileder roser de øvrige mange tusinde ude- og hjemmefans for god opførsel.

3. august 2022

Københavns Vestegns Politi

Politiet indfører skærpet strafzone omkring Brøndby Stadion

For at hindre vold, hærværk og uroligheder ved en fodboldkamp på torsdag indfører Københavns Vestegns Politi en skærpet strafzone i området omkring Brøndby Stadion. Strafzonen gælder fra torsdag den 4. august klokken 10.00 til fredag den 5. august 2022 klokken 04.00 og betyder, at straffen kan stige til det dobbelte for visse typer kriminalitet begået i zonen.

Forslag