Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

21. januar 2021 11:06

Ung mand tiltalt for at skyde fyrværkeri mod politiet nytårsaften

17-årig tiltalt for, at overtræde den nye paragraf om, at angribe folk i offentlig tjeneste med f.eks. fyrværkeri

Københavns Vestegns Politi

Den 17-årige er tiltalt for i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde med forsøg på vold af særlig farlig karakter, at have angrebet tre politifolk med et bomberør. Angrebet fandt sted den 1. januar ca. kl. 00.20 på Høje Taastrup Station. Den 17-årige er som en af de første tiltalt for overtrædelse af den nye straffelovs-paragraf 119b, som blev indført af Folketinget i december 2020 – netop for at imødegå fyrværkeri-angreb på blandt andet politifolk.
”At angribe politifolk med fyrværkeri, er noget vi ser på med stor alvor. Den nye paragraf giver mulighed for en markant strafforøgelse for dem, der angriber folk der arbejder i offentlig tjeneste”, siger anklageren i sagen Cecilie Mee Hansen.
 
Den 17-årige blev anholdt umiddelbart efter episoden, og har været varetægtsfængslet indtil her til formiddag, hvor retten valgte at løslade ham. Anklagemyndigheden har kæret løsladelsen.
 

Pressekontakt

via pressetelefon 40263704
 

Flere nyheder

5. marts 2021

Københavns Vestegns Politi

Dømt for vanvidskørsel

29-årig mand idømt 6 måneders fængsel for blandt at have kørt mod færdselsretningen, da han forsøgte at køre fra politiet.

5. marts 2021

Københavns Vestegns Politi

Corona-patruljer arbejder videre i Ishøj

Næsten 1.000 gange har Københavns Vestegns Politis ekstra corona-patruljer foreløbig ført tilsyn i Ishøj – og det fortsætter i den kommende tid.

26. februar 2021

Københavns Vestegns Politi

Ishøj: Styrket corona-indsats i weekenden

Københavns Vestegns Politi fastholder den ekstraordinære corona-patruljering i Ishøj i de kommende dage.