Spring til hovedindhold

Forslag

Drabssag fra Lemvigvej i Holstebro skal for retten

Efterforskningen af sagen, hvor en 51-årig kvinde i oktober 2023 blev fundet dræbt på Lemvigvej i Holstebro, er afsluttet. Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi forventer at kunne gennemføre sagen om en tilståelsessag.

Den 25. oktober 2023 blev en 42-årig mand anholdt og sigtet for drabet på en 51-årig kvinde på Lemvigvej i Holstebro. Han blev dagen efter fremstillet i grundlovsforhør og har siddet varetægtsfængslet mens Midt- og Vestjyllands Politi har efterforsket sagen.

Politiet har afsluttet efterforskningen, og den lokale anklagemyndighed har vurderet sagen. Anklagemyndigheden forventer at kunne gennemføre sagen som en tilståelsessag og har anmodet om et retsmøde i sagen. Retsmødet vil finde sted den 22. maj 2024 ved retten i Holstebro.

 

Særligt om sager, der forventes gennemført med tilståelse

Når en sag forventes gennemført som en tilståelsessag, anmoder anklagemyndigheden om et retsmøde i sagen. I den forbindelse er der ikke rejst tiltale og den formodede gerningsmand er derfor ikke tiltalt i sagen - alene sigtet. Hvis den sigtede erkender det, vedkommende er sigtet for, rejser anklagemyndigheden tiltalen under retsmødet og dommeren tager herefter stilling til strafudmåling.

 

Særligt til pressen:

Der vil være mulighed for interview med sagens anklager efter retsmødet. Indtil da har Midt- og Vestjyllands Politi ikke yderligere kommentarer til sagen.
Anmodning om aktindsigt i retsmødebegæringen sendes til MVJYL-Aktindsigt@politi.dk.
Oplys journalnummer: 4100-73111-00004-23.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

13. juni 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

I alt 15 års fængsel til to mænd i narkosag

To mænd på henholdsvis 35 og 38 år er ved retten i Holstebro blevet idømt hver syv år og seks måneders fængsel i større narkosag.

11. juni 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

To mænd dømt for forsøg på frihedsberøvelse og voldtægt

To udenlandske mænd skal to år og ni måneder i fængsel og er udvist af Danmark, efter de i dag blev fundet skyldige i forsøg på frihedsberøvelse og voldtægt af en ung kvinde i Herning.

4. juni 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Blå blink ved SOSU-skolen i Herning: Politiet gentager øvelse i dag

Midt- og Vestjyllands Politi deltager i den anden af to øvelser på SOSU-skolen i Herning.