Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

29. september 2022 13:31

Chauffør idømt fængsel for udnyttelse af kvinde med mental retardering

En 57-årig mandlig chauffør er ved retten i Herning i dag kendt skyldig i at have udnyttet en teenagepiges mentale retardering til at skaffe sig samleje og anden kønslig omgang med hende. Han nægter sig skyldig.

I en periode på lidt mere end tre måneder har en 57-årig chauffør udnyttet en 17-årig pige med mental retardering adskillige gange i form af at skaffe sig samleje og anden kønslig omgang med hende.

Det blev i dag ved retten i Herning gjort klart, da den 57-årige mand blev idømt et års fængsel for de grove tilfælde af udnyttelse.

”Der er tale om en alvorlig sag, og derfor er jeg også meget tilfreds med, at retten i dag har været enig med anklagemyndigheden i, at den grove udnyttelse skulle straffes med fængsel,” siger specialanklager Pia Koudahl, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

De adskillige seksuelle udnyttelser har fundet sted i perioden fra den 1. december 2021 til den 18. marts 2022 i den tiltaltes bus, hvor han på daværende tidspunkt fungerede som chauffør for den forurettede, som han kørte handicapkørsel for.

 

Kendt skyldig i flere forhold

Ved retten i Herning blev den 57-årige mand også kendt skyldig i at have været i besiddelse af et børnepornografisk billede på sin mobiltelefon, som den 17-årige havde taget og sendt til ham.

”Det er selvfølgelig på ingen måder acceptabelt, hvad der er foregået, og derfor er jeg også meget glad for, at retten i dag har valgt at imødekomme vores påstand om, at den tiltalte også skulle frakendes sin ret til at køre taxikørsel,” siger specialanklager Pia Koudahl med henvisning til, at manden blev frakendt retten til at udøve erhvervsmæssig personfordring i tre år. 

Ved retten i Herning var den 57-årige mand også tiltalt for uberettiget at have delt billeder af en anden mands private forhold. Via Messenger havde han ifølge anklagemyndighedens tiltale videregivet billeder af vedkommendes blottede lem til en helt tredje mand, hvilket var egnet til at krænke blufærdigheden hos begge de to mænd.

Den 57-årige chauffør blev derfor i dag også kendt skyldig i blufærdighedskrænkelse, hvormed han blev kendt skyldig i alle de tre tiltaler, som retten skulle tage stilling til.

Manden nægter sig fortsat skyldig og har anket dommen til frifindelse.

 

Særligt til pressen:

Hvis der er ønske om at lave et interview med anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, er pressen velkomne til at kontakte specialanklager Pia Koudahl på telefonnummer 51597041.
 

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

8. december 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Sensorstyret lys og nabohjælp skal skabe tryghed og forebygge indbrud

I en tid med mange mørke timer i døgnet, særligt i år, hvor vi alle opfordres til at spare på strømmen kan det være gavnligt at skrue op for både sensorstyret lys og nabohjælp. I samarbejde med Silkeborg Kommune og Bo trygt uddeleler Midt- og Vestjyllands Politi gratis sensorstyrede lamper ud til indbrudsramte borgere og deres nærmeste naboer.

28. november 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Mand dømt for uautoriseret sæddonation

En 54-årig mand er ved retten i Herning dømt for at have distribueret sæd uden tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

24. november 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

40-årig mand dømt for drabsforsøg

En 40-årig mand skal anbringes på en psykiatrisk afdeling uden tidsbegrænsning. Det slog Retten i Viborg i dag fast, da manden blev dømt for vold og forsøg på manddrab.

Forslag