Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

11. juni 2024 11:59

To mænd dømt for forsøg på frihedsberøvelse og voldtægt

To udenlandske mænd skal to år og ni måneder i fængsel og er udvist af Danmark, efter de i dag blev fundet skyldige i forsøg på frihedsberøvelse og voldtægt af en ung kvinde i Herning.

En 21-årig og en 29-årig mand blev i dag, tirsdag den 11. juni 2024, ved Retten i Herning dømt for forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt.

Det var omkring klokken 02:30 natten mellem lørdag og søndag den sidste weekend i oktober 2023, det skete. En 22-årig kvinde blev opsøgt af to mænd i krydset mellem H. P. Hansens Vej og Rugvænget i Herning og blev med vold tvunget ind på bagsædet af mændenes bil. Det lykkedes dog kvinden at gøre modstand, vriste sig fri og komme ud af bilen igen.

Efter en intens efterforskning blev den yngste af de to nu dømte mænd anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet den 8. november. Den 15. januar blev hans medgerningsmand anholdt i udlandet, og han blev siden udleveret til Danmark.

Retten fandt det bevist, at mændene havde til hensigt at frihedsberøve og voldtage kvinden, og fastsatte straffen til to år og ni måneders fængsel. Derudover valgte retten at følge anklagemyndighedens påstand om at udvise de to mænd af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

"Det er en alvorlig sag, som har været efterforsket grundigt lige fra start, og det er også det, vi ser resultatet af i dag", siger anklager Line Amby Svensson, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Mændene har erkendt at have været på stedet, men har nægtet sig skyldige i anklagen.
Den 29-årige mand modtog sin dom, mens den 21-årige har anket til frifindelse.

 

Særligt til pressen

Pressen kan kontakte anklager Line Amby Svensson, anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, på 2056 0600.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

13. juni 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

I alt 15 års fængsel til to mænd i narkosag

To mænd på henholdsvis 35 og 38 år er ved retten i Holstebro blevet idømt hver syv år og seks måneders fængsel i større narkosag.

4. juni 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Blå blink ved SOSU-skolen i Herning: Politiet gentager øvelse i dag

Midt- og Vestjyllands Politi deltager i den anden af to øvelser på SOSU-skolen i Herning.

31. maj 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

64-årig mand fra Viborg-egnen dømt for vold

En 64-årig mand skal seks måneder i fængsel, efter han i dag blev fundet skyldig i vold og forsætlig fareforvoldelse. Blandt andet er den 64-årige mand dømt for at have påkørt to kvinder med sin bil og for at have bakket i høj fart med en mand hængende fast i fordøren, så manden endte med at blive kørt over.