Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

8. oktober 2021 11:16

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten 8 oktober 2021

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 7. oktober 2021 kl. 07.00 til 8. oktober 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bramsnæslund, Ejby, Kirke-Hyllinge
Åmosevej, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen


Butikstyv tilbageholdt – Elmegade, Kalundborg

Kl. 13.44 anmeldte personalet fra Kvickly på Elmegade i Kalundborg, at de havde tilbageholdt en butikstyv, som ikke ønskede at samarbejde. Manden havde flere gange forsøgt at forlade stedet, men var blevet stoppet og ført ud i baglokalet. Politiet kørte til stedet, hvor de traf den mistænkte, en 57-årig mand fra Kalundborg kommune.

Han erkendte, at han havde været inde for at købe mælk, og var blevet fristet til blandt andet at tage to parfumer, og nogle andre varer for i alt 709,75 kr. Den 57-årige havde puttet varerne ned i sin medbragte pose, hvorefter han ville forlade butikken via indgangen. Her blev han stoppet af personalet, som viste ham ud via kasseområdet.

Alarmen blev udløst ved kassen, og den 57-årige blev bedt om at følge med. Han ønskede i første omgang ikke at samarbejde, så politiet blev tilkaldt. Den 57-årige blev sigtet for butikstyveri og afleverede de stjålne varer retur. Han vil senere høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Lommetyve – Sølystvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.23 fik politiet anmeldelse om, at en 91-årig mand fra Jyderup havde fået stjålet sin pung, da han var på Jyderup Apotek kort forinden. To mænd havde stået tæt på den 91-årige, og de kunne ifølge anmelderen stå bag tyveriet af pungen.

Mændene beskrives som:
A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 30 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Skægstubbe, velfriseret., Talte: Fremmedsprog, Iført: Lys jakke/hættetrøje, lysebukser., Medbragte: En rød/hvid stofpose, som var viklet rundt om hånden.

B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 30 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Velfriseret, Talte: Fremmedsprog

Den 91-årige fik kort efter spærret sit kreditkort, men der var allerede forsøgt hævet på kortet. Pungen indeholdt ingen penge, men kun personlige kort. Sagen blev anmeldt til banken, og politiet efterforsker nu sagen.

Vidner som har bemærket de beskrevne mænd og som kan komme med oplysninger om personerne eller et evt. om et køretøj bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Tricktyveri af Iphone – Bredgade, Roskilde

kl. 17.05 kom en mand ind i en Thai restaurant på Bredgade i Roskilde. Han viste personalet et menukort fra en anden restaurant, og det lykkedes i den forbindelse manden at stjæle en Iphone fra forretningen. Den mistænkte lagde menukortet oven på telefonen, som lå på disken. Da han kort efter gik fra restauranten var telefonen væk. Den mistænkte beskrives som:

Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk med accent, Iført: trøje med blomster, jeans.

Vidner som har set den beskrevne mand, og som har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på telefon 114.

Traktor taget for spirituskørsel uden kørekort – Mørkøv, Holbæk

Kl. 18.09 kontaktede en bilist politiet efter et uheld på en mindre vej i Mørkøv. Bilisten, en 33-årig mand fra Holbæk, kom kørende med sin familie bilen, da han mødte en modkørende traktor på den smalle vej. Han trak ud til siden, for at undgå traktoren, men hans bil ramte en skraldespand og fik en skade på sidespejlet.

Den 33-årige fulgte efter traktoren til en nærliggende gård, for at tale med føreren af traktoren om uheldet. Bilisten bemærkede at traktoren slingrede under kørslen. På gårdspladsen undskyldte traktorføreren og tilbød at betale for sidespejlet, hvorefter han gik fra stedet. Den 33-årige fandt traktorførerens kørsel og adfærd mistænkelig, så han kontaktede politiet, som sendte en patrulje til stedet.

Politiet kørte til gården, hvor de fandt traktorføreren, en mand i 50´erne, i laden. En alkometertest viste, at han var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Traktorføreren havde desuden ikke noget kørekort, da det var blevet inddraget i forbindelse med en tidligere sag om spirituskørsel.
På grund af de tidligere sager blev sagen vurderet juridisk, hvor det blev besluttet, at mandens traktor skulle beslaglægges med henblik på konfiskation.

Traktoren blev hentet på en blokvogn og kørt til politiets opbevaringsplads. Den anholdte blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og nu afventer resultatet af blodrprøveanalysen. Retten vil senere tage stilling til, om traktoren kan endeligt konfiskeres i forbindelse med, at sagen afgøres. Traktorføreren kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.


Spiritusbilist kørte ind i parkeret bil – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 20.20 fik politiet en anmeldelse fra en 35-årig kvinde, som fra sin lejlighed havde hørt støj fra gaden. Her så hun en bilist, der havde påkørt en parkeret bil. Den 35-årige gik ned, for at se, om hun kunne hjælpe. Her bemærkede den vakse anmelder, at kvinden som havde påkørt en bil lugtede af spiritus, så den 35-årige kontaktede politiet.
En patrulje kørte til Smedelundsgade, hvor de den kvindelige bilist, en 48-årig kvinde fra Holbæk, der blev bedt om at blæse i alkometeret. Resultatet viste en promille væsentlig over det tilladte, så hun blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse.

Herefter blev den 48-årige løsladt, og nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter hun vil høre mere i sagen. Politiet orienterede den påkørte bils ejer om uheldet og registrerede påkørslen.

 

Mand anholdt for vold mod hundelufter – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 21.42 kom et alarm opkald om et overfald på en 56-årig kvindelig hundelufter på Nørre Alle i Kalundborg. Kvinden kom kort forinden gående på gaden, da hun så en oprevet spirituspåvirket mand, som råbte og opførte sig utryghedsskabende. Kvinden forsøgte at gå fra stedet, men manden overfaldt hende med slag og spark. En borger så overfaldet fra en lejlighed og slog alarm. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor den 56-årige blev tilset for sine skader. 

Kort efter modtog politiet anmeldelse om en mand, som skabte utryghed på Nyvangsvej i Kalundborg. Signalementet passede på gerningsmanden fra overfaldet på kvinden. En hundepatrulje kørte frem og traf her den mistænkte voldsmand, en 44-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt og sigtet for vold mod den 56-årige kvinde, der også kommer fra Kalundborg.

Den anholdte var påvirket af spiritus og han blev taget med i detentionen til afrusning. Han var ved anholdelsen ikke egnet til afhøring, men han blev senere afhørt til sagen. 

Offeret slap heldigt fra overfaldet uden at komme alvorligt til skade. Politiet ser på sagen med stor alvor, og sagen blev forelagt anklagemyndigheden, der overvejede om der var grundlag for at fremstille den 44-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Anklageren fandt ved den juriske vurdering ikke betingelserne for varetægtsfængsling til stede. Den 44-årige blev løsladt efter afhøringen, men er fortsat sigtet i sagen.

 

Politiet har afhørt vidner i sagen, men vil stadig gerne høre fra borgere, som har bemærket noget i forbindelse med overfaldet på den 56-årige kvinde. Ring 114, hvis du har oplysninger i sagen. 

 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. april 2024.

Mand sigtet for brandstiftelse på behandlingssted - Bilist uden kørekort fik taget bilen - Fart på ud for Skills. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. april 2024 kl. 07.00 til 18. april 2024 kl. 07.00.

17. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. april 2024 kl. 07.00 til 17. april 2024 kl. 07.00.

16. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 16. april 2024.

Vidner søges til indbrud i skole - Mand indrømmede at have narko derhjemme - Lokalbetjente fandt våben hos flugtbilist. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. april 2024 kl. 07.00 til 16. april 2024 kl. 07.00.