Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

13. september 2024 09:21

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 13. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 12. september 2024 kl. 07.00 til 13. september 2024 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Skovparken, Solrød Strand
Solbjerg, Høng, Kalundborg
Lærkemosen, Greve

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Kildehusvej, Roskilde

 

Færdselsuheld på motorvejen - Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 07.03 overså en 37-årig mandlig bilist fra Skanderborg, at den forankørende, en 56-årig kvinde fra Korsør, lavede en hård opbremsning på motorvejen på grund af opbremsning i trafikken. Den 37-årig påkørte den 56-åriges køretøj. En person blev kørt til tjek på sygehuset. Uheldet gav en del kø i morgentrafikken i forbindelse med oprydning på stedet.

 

Butikstyve vendte tilbage og blev genkendt - Roskildevænget, Roskilde

Kl. 07.46 anmeldte personalet i en dagligvarebutik, at de havde tilbageholdt to drenge på 16 år, som tirsdag formiddag havde stjålet slik og energidrikke til en samlet værdi af 99 kr.
Dette havde personalet set på butikkens overvågning, men de havde ikke nået at tilbageholde drengene tirsdag i forbindelse med butikstyveriet.
Da drengene vendte retur til butikken onsdag, blev de tilbageholdt, og politiet blev alarmeret. De to 16-årige erkendte butikstyveriet, og de blev sigtet. De sociale myndigheder og drengenes pårørende blev orienteret om tyveriet.

 

Politiet havde fat i forældre, der trodsede skiltning - Kongens Enge, Karlslunde, Greve

Kl. 08.05 gennemførte politiet en skolekontrol ved Strandskolen i Karlslunde, hvor der er udfordringer med forældre, der trodser skiltningen om, at der er standsning og parkering forbudt ved Bastebjerg. En bilist modtog en påtale fra politiet for kortvarigt at have gjort holdt for at sætte en person af. En anden bilist fik en bøde, da vedkommende havde parkeret sin bil på stedet og havde forladt den.

 

Bilist påkørte cyklist - Tidemandsvej, Holbæk

Kl. 09.29 kørte en 21-årig mand fra Hørsholm frem for ubetinget vigepligt ved Borchsvej og påkørte en 79-årig kvinde, der havde krydset Borgmester N.E. Hansensvej og var kørt ind på Tidemandsvej i vestlig retning, da hun blev ramt af den 21-åriges bil. En ambulance tilså efterfølgende den påkørte kvinde, der var sluppet uskadt fra uheldet.

 

Butikstyv slap væk men blev filmet af overvågning - Kornvænget, Lejre

Kl. 09.34 blev en 45-årig mand sigtet for butikstyveri begået onsdag eftermiddag, hvor overvågningen i butikken havde dokumenteret, at manden lagde varer til en samlet værdi af 419 kr. ned i en medbragt rygsæk, hvorefter han betalte for nogle enkelte varer i kassen, men undlod at betale for varerne i rygsækken. Manden forlod efterfølgende stedet i en bil, og også dette blev filmet af butikkens overvågning.
Via registreringsnummeret på bilen, kunne politiet identificere butikstyven, der er blevet sigtet i sagen. Derudover er han sigtet for kørsel uden førerret. Sagerne afgøres på et senere tidspunkt.

 

Vanvidskørsel - Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 12.04 blev en patrulje opmærksomme på et køretøj, som kom kørende op fra en parkeringskælder, da udstyret i patruljebilen gjorde opmærksom på, at ejeren af det pågældende køretøj var frakendt førerretten. Patruljen ønskede derfor at foretage en rutinemæssig kontrol og bragte køretøjet til standsning.
Den 70-årige fører af køretøjet viste sig at være identisk med ejeren, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Da manden havde en promille på over 2,00, beslaglade patruljens hans køretøj på stedet, da kørslen falder ind under bestemmelserne om vanvidskørsel.
Manden protesterede over beslaglæggelsen, og sagen vil derfor blive afgjort af en dommer på et senere tidspunkt.

 

Færdselsuheld - Nørrehusvej, Store-Heddinge, Stevns

Kl 16.50 kom der melding om et færdselsuheld, da en 62-årig mand fra Næstved kørte ind i krydset ved Stevns Landevej og der ramte en motorcykel, der kom fra vest, og som var ført af en 23-årig mand fra Roskilde. Han blev kastet af motorcyklen og pådrog sig flere alvorlige skader.

 

For høj fart - Darupvej, Roskilde

Kl 19.10 var færdselspolitiets videovogn forbi Roskilde, hvor den målte en 50-årig kvinde fra Roskilde til at køre med 93 km/t i en byzone. Hun kørte desuden over for rødt i krydset til Køgevej. Hun kan nu derfor se frem til frakendelse af kørekortet, et klip og bøde på 7900 kroner.

 

Påvirket bilist uden kørekort - Skagerakvej, Holbæk

Kl 21.55 standsede en patrulje en personbil ført af en 39-årig lokal mand, da der var mistanke om, at han var påvirket. Manden erkendte selv, at han ikke havde noget kørekort, da det frakendt. En alkometertest viste, at manden ikke var påvirket af alkohol, men til gengæld gav narkometeret udslag for kokain. Ejeren af bilen blev samtidigt sigtet for at have lånt sit køretøj ud til en person uden kørekort.

Påvirket bilist uden kørekort - Ringstedvej, Køge

Kl 22.53 bemærkede en patrulje en personbil hvor ejeren stod til ikke at have gyldigt kørekort. De bragte derfor bilen til standsning og fik i den forbindelse mistanke om, at den 58-årige mand fra Køge var påvirket af euforiserende stoffer. En narkometertest viste da også, at manden var påvirket af flere forskellige stoffer. Han erkendte samtidigt, at han ikke havde noget kørekort. Da det var tredje gang, at han blev taget i at køre bil i narkopåvirket tilstand, blev bilen beslaglagt indtil en dommer kan afgøre, hvad der skal ske med den.

Stak af i stjålen bil - Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl 23.37 skete der et uheld, da føreren af en personbil mistede kontrollen over køretøjet og ramte ind i autoværnet. Han valgte at køre videre, men efterlod bilen ved afkørsel 30, hvor den blev fundet af politiet. Bilen er meldt stjålet fra en adresse i København. Politiet vil nu forsøge at sikre spor fra bilen, så man kan fastslå, hvem biltyven har været.

Flugtbilist - Holbækvej, Roskilde

Kl 01.22 fik politiet anmeldelse om en 42-årig mand fra Roskilde der var blevet ramt af en bil i høj fart, da han ville trække sin cykel på tværs af Holbækvej i et fodgængerfelt. Han blev ved sammenstødet kastet ind på fortovet og pådrog sig flere skader, dog ikke livstruende. Bilen fortsatte sin kørsel uden at standse. Der var tale om en hvid stationcar, formentlig en Mercedes E-klasse. Politiet hører gerne fra folk, der har bemærket en sådan bil med skader på fronten.

Påvirket bilist - Bjerge Landevej, Store-Fuglede, Kalundborg

Kl 01.55 standsede en patrulje en personbil ført af en 42-årig mand fra den sydlige del af Kalundborg kommune. Han fremstod temmelig beruset og blæste da også promillen op på en del mere end det tilladte. Til gengæld nægtede han at medvirke til en narkometertest. Han blev derfor også sigtet for narkokørsel og taget med til udtagning af blodprøve, så det kan fastlægges, hvad han præcist var påvirket af. Under turen til sygehuset kom han flere gange med diverse skældsord mod betjentene og fik sig derfor også en sigtelse for fornærmelig tiltale.

Knallertkontrol med sidegevinst - Odsherred

Lokalpolitiet var torsdag eftermiddag og aften sammen med nogle af politikredsens politistuderende taget til Højby og Vig for at lægge en dæmper på de unges knallertkørsel i området. Politiet modtager jævnligt anmeldelser om unge, der skaber utryghed med deres knallertkørsel. I de fleste tilfælde er der tale om almindelige unge, hvor de larmende knallert nok kan være årsag til irritation, men hvor der ikke er grund til at føle sig utryg over det. Men politiet prioriterer at alligevel at komme forbi i området, når det er muligt.
Torsdag eftermiddag fik patruljerne nogle gode snakke med de unge på knallerter i Vig uden at det var nødvendigt at skrive nogle sager. I Højby blev der til gengæld kl 18 standset en 30-årig mand på knallert. Det viste sig, at han var påvirket af amfetamin og det blev han sigtet for og samtidigt vejledt om at søge misbrugsbehandling. Knallerten var desuden i så dårlig stand, at politiet tog den med sig.
Kort efter blev en 18-årig mand standset i bil. Han blev testet positiv for kokain og ligeledes medtaget til udtagning af blodprøve. Føreren var i gang med at tage kørekort og havde lånt et familiemedlems bil, så han kunne køre en lille tur med en kammerat. Familiemedlemmet hentede efterfølgende sin bil og lovede, at hun ville hjælpe barnebarnet med starte misbrugsbehandling.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

12. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 12. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. september 2024 kl. 07.00 til 12. september 2024 kl. 07.00.

11. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 11. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 10. september 2024 kl. 07.00 til 11. september 2024 kl. 07.00.

10. september 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 10. september 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 9. september 2024 kl. 07.00 til 10. september 2024 kl. 07.00.