Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

25. maj 2023 11:34

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 25. maj 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. maj 2023 kl. 07.00 til 25. maj 2023 kl. 07.00.

døgnrapport, Holbæk, Munkholmbroen

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Munkholmvej, Holbæk
Gershøj Havnevej, Gershøj, Kirke-Hyllinge
Vallekildevej, Vallekilde, Hørve
Haraldsted Sandvej, Haraldsted, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Røglevangen, Svogerslev, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Kalundborgvej, Snertinge
Munkholmvej, Holbæk
Stenlillevej, Ugerløse


Færdselsuheld – Hovedvejen, Højby, Lejre - Lejre

Kl. 07.08 fik politiet to anmeldelser om samme mindre alvorlige færdselsuheld på Hovedvejen i Højby, hvor to lastbiler havde strejfet hinanden ved en sammenfletning.

Den ene lastbilchauffør havde formentlig ikke bemærket noget og havde fortsat sin kørsel med en bilist som vidne bagefter. Den anmeldelse kom fra den anden lastbilchauffør, som var standset ved uheldsstedet.

Politiet fik via oplysninger fra bilisten kontakt til 35-årig mandlig lastbilchauffør fra Nibe, hvis lastbil havde mindre ridser på sin højre side, at lastbilerne havde strejfet hinanden i forbindelse med sammenfletningen, da to vognbaner i nordvestgående retning på Hovedvejen blev til kun én vognbane.

Efterfølgende fik politiet kontakt til den standsede lastbilchauffør, som var en 62-årig mand fra Haderslev, hvis lastbil havde mindre skrammer på sin venstre side svarende til at have strejfet modpartens lastbil.

Ingen var kommet til skade ved sammenstødet, og politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Spirituskørsel på knallert – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 10.12 sigtede politiet en 53-årig mand fra Kalundborg for at køre spirituskørsel på en knallert, som han førte ad Esbern Snaresvej mod øst ved krydset med Gl. Røsnæsvej.

En alkometertest havde givet udslag over det tilladte, hvorfor den 53-årige i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

To hurtige bilister – Blakledsvej, Vester Såby, Hvalsø – Lejre

Færdselspolitiet var onsdag formiddag igen ud på Blakledsvej i Vester Såby for at kontrollere hastigheden på trafikanter ad Blakledsvej, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t ifølge skiltningen (inden for tættere bebygget område).

Kl. 10.35 blev en 49-årig mand målt til at køre med mindst 82 km/t ad vejen i nordlig retning i en personbil, og 10 minutter senere blev en 56-årig mand fra Sverige målt til at køre mindst 81 km/t i sydlig retning.

Begge bilister blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser og kan nu forvente hver især at få en bøde på 4.200 kr. samt at skulle betale et pligtigt bidrag til Offerfonden på 500 kr. Desuden vil de også blive mødt af en påstand om betinget frakendelse af kørekortet, hvilket vil kræve aflæggelse af både en teori- og køreprøve for at beholde førerretten.

Penge stjålet af tricktyv – Over Bølgen, Greve

Kl. 11.30 anmeldte en 65-årig kvinde fra Greve, at hun i forbindelse med et tricktyveri havde fået stjålet nogle kontanter fra sin rygsæk, da hun kl. ca. 10.25 havde forladt indkøbscentret Waves og var på vej mod sin bil på parkeringspladsen.

Anmelderen havde i en butik inde i Waves fået vekslet nogle penge, som hun lagde i sin rygsæk, inden hun forlod indkøbscentret.

Undervejs mod sin bil på parkeringspladsen mærkede hun pludselig, at hun var blevet sprøjtet til på ryggen af en hvidlig væske. Da hun vendte sig om, stod der en mand, som skyndsomt trådte til med hjælp til at få tørret den hvidlige væske af hende.

Efterfølgende gik den 65-årige hjem og opdagede så, at pengene fra rygsækken var væk og formentlig blevet stjålet af den ”hjælpsomme” mand.

Politiet forsøger nu at få identificeret den ”hjælpsomme” mand ud fra eventuel brugbar overvågning i f.eks. indkøbscentret Waves, hvor manden formentlig har fået øje på hende i forbindelse med pengevekslingen.

Narkokørsel uden førerret – Køgevej, Roskilde

Kl. 13.14 standsede færdselspolitiet en varebil, som blev ført ad Køgevej i Roskilde. Bag rattet sad en 31-årig mand fra Herfølge, som ikke havde erhvervet sig et kørekort før kørslen i varebilen. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i bilen.

Den 31-årige deltog efterfølgende i en narkometertest, som gav udslag for påvirkning af både cannabis og kokain, så føreren blev anholdt kortvarigt i forbindelse med yderligere en sigtelse for narkokørsel og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Når analyseerklæringen foreligger, vil den 31-årige høre nærmere fra politiet.

Narkokørsel – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 16.15 blev en 40-årig mand fra Regstrup sigtet for narkokørsel i en personbil, som han førte i nordvestlig retning ad Omfartsvejen i Holbæk, efter at politiet kunne mistænke ham for at påvirket af euforisende stoffer under kørslen.

Den 40-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse herfor.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 16.16 opdagede en 40-årig mand fra Køge under kørsel i en varebil i sydlig retning på Køge Bugt Motorvejen omkring afkørsel 29 for sent, at bilister foran ham var bremset op.

Han påkørte derfor bagenden på den forankørende bilist, hvis bil blev skubbet frem i endnu en bilist.

Uheldsstedet blev afspærret med en tilkaldt skiltevogn, men ingen af parterne kom noget til ved sammenstødene.

Kl. ca. 16.50 blev der åbnet for trafikken på motorvejen, og politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødene.

Brandundersøgelse – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 19.06 måtte en 49-årig mand fra København under kørsel i en personbil ad Holbækmotorvejen i vestlig retning mellem afkørslerne 14 og 15 slå alarm til brandvæsnet på grund af brand i hans bil.

Under kørslen var en kontrollampe i instrumentbrættet begyndt at lyse, og kort efter var der flammer og røg fra motorrummet. Både han og en pige som passager kom uskadte ud af den brændende bil.

Brandvæsnet kunne ikke redde personbilen, der udbrændte helt og efterfølgende blev fjernet fra motorvejen.

Motorvejen i vestlig retning var spærret helt på grund af branden frem til kl. ca. 19.30, men herefter blev der lukket gradvist op for trafikken frem til kl. ca. 20.00, hvor indsatsen på motorvejen var afsluttet.

Kørsel uden førerret i stjålet bil – Kalundborgvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 21.32 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Bag rattet sad en 19-årig mand fra Holbæk, som ikke havde noget kørekort og derfor ikke måtte være fører af bilen. Han blev derfor sigtet for den overtrædelse af færdselsloven.

Da politiet undersøgte nærmere, hvordan han havde fået overdraget køretøjet, fik politiet klarlagt, at han uden bilejerens tilladelse havde taget bilnøglerne under ophold på en adresse i Nykøbing Sj.

Politiet fandt herefter grundlag for også at sigte den 19-årige for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om uberettiget brug af køretøj.

Han kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når straffesagerne mod ham skal afgøres.

Spirituskørsel i frakendelsestiden mv. – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 22.30 standsede politiet en personbil, som blev ført ad Ringstedvej i nordlig retning i Roskilde by.

Bag rattet sad en spirituspåvirket, 46-årig mand fra Glostrup, som ikke kunne fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt førerretten og derfor ikke måtte være fører af personbilen.

En alkometertest indikerede, at han var mere påvirket end tilladt, så han blev anholdt kortvarigt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Politiet undersøger nu også, hvordan den 46-årige har fået overdraget rådigheden over personbilen og herunder, hvorvidt kørslen i bilen er sket uden bilejerens tilladelse.

Når efterforskningen er afsluttet og promilleerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger, kan den 46-årige forvente at høre nærmere fra politiet.

Færdselsuheld – Grydemøllevej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 03.30 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne nærmere efter en anmeldelse om, at en bilist var forulykket i en vejkurve på Grydemøllevej i Svebølle.

Det viste sig, at en 18-årig mand fra Jyderup som fører af en personbil var kørt ad Grydemøllevej i sydvestlig retning frem mod en skarp højrekurve. Her var han fortsat ligeud og havde påkørt noget buskads i rabatten.

Den 18-årige var sluppet uskadt fra uheldet, men det viste sig, at han ikke havde erhvervet sig et kørekort og derfor ikke måtte være fører af personbilen.

Efter nærmere undersøgelse af hans adgang til personbilen fik politiet via bilejeren klarlagt, at den 18-årige uden bilejerens tilladelse havde taget bilejerne fra en adresse i Jyderup, hvor også bilejeren havde været til stede i forbindelse med en fest.

Politiet sigtede derfor også den 18-årige for uberettiget brug af personbilen tilhørende en kvindelig bilejer i Mørkøv.

Når efterforskningen er afsluttet, kan den 18-årige forvente at høre nærmere fra politiet om afgørelsen i straffesagerne.

Narkokørsel uden førerret – Hovedvejen, Glim, Roskilde – Lejre

Kl. 03.40 standsede politiet en personbil, som en 36-årig mand uden fast bopæl havde ført i sydlig retning af Hovedvejen. Han kunne ikke fremvise noget kørekort eller i øvrigt dokumentere, at han måtte være fører af en bil, så politiet sigtede ham indledningsvist for kørsel uden førerret.

Den 36-årige deltog efterfølgende i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af cannabis under kørslen. Han blev derfor også sigtet for narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.


OPFØLGNING

 

Varetægtsfængsling – To mænd overfaldet – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Retten i Holbæk besluttede i forbindelse med et grundlovsforhør, at tre mænd på 21, 21 og 24 år fra Holbæk alle skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 20. juni 2023.

De var alle i grundlovsforhøret blev sigtet for både vold og grov vold over for to mænd, som de havde overfaldet i Ladegårdsparken Vest, Holbæk, kort efter midnat natten mellem fredag og lørdag i sidste uge. De to forurettede mænd var dog forsvundet, da politiet ankom til stedet kort efter anmeldelsen, så deres identitet er ikke politiet bekendt.

Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, ligesom retten udstedte et navneforbud i sagen. Politiet kan derfor ikke oplyse yderligere i sagen.

Politiet vil dog gerne opfordre de to forurettede mænd til at henvende sig, så de kan blive afhørt til sagen. Også andre, der måtte have set noget i forbindelse med overfaldene, vil politiet gerne i kontakt med efter henvendelse til politiet på tlf. 114.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

27. september 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporterne den 27. september 2023.

Røver stoppet af personale - To unge anholdt for indbrud i forretninger - Borger så cykeltyve. Læs uddraget af de seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 26. september 2023 kl. 07.00 til 27. september 2023 kl. 07.00.

26. september 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 26. september 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 25. september 2023 kl. 07.00 til 26. september 2023 kl. 07.00.

25. september 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporterne den 25. september 2023.

Røver tog chokoladebar - Mand opdaget under forsøg på tyveri fra bil - Flere dødsfald i weekenden. Læs uddraget af weekendesn hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 22. september 2023 kl. 07.00 til 25. september 2023 kl. 07.00.