Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

29. juni 2022 10:03

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. juni 2022

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. juni 2022 kl. 07.00 til 29. juni 2022 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

             

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Algade, Nykøbing Sjælland

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gartnervang, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Bagtæppet, Roskilde

Tyveri fra køretøjer:

Fasanvej, Køge
Ole Rømersvej, Køge
Bakkesvinget, Roskilde
Impalavej, Lille-Skensved
Antilopevej, Lille-Skensved

Anholdt for bedrageri – Støberivej, Køge

Kl 11.43 fik politiet anmeldelse om, at en rumænsk statsborger befandt sig i en butik, hvor indehaveren mistænkte ham for tidligere at have stjålet fra butikken. Da manden ikke umiddelbart ville fortælle, hvem han var, kørte politiet frem til stedet. Politiet konstaterede, at der var tale om en 34-årig mand, der blev sigtet for bedrageri ved under et tidligere forhold at have byttet rundt på prismærkerne i samme butik. Efter endt afhøring blev manden løsladt senere på dagen.

Vold – Møllevangen, Gørlev

Kl 13.09 blev det anmeldt, at en kvinde blev udsat for vold af sin eks-kæreste. Kvinden valgte at løbe fra stedet, hvilket fik den 27-årige eks-kæreste til at køre rundt i byen for at lede efter hende. Det lykkedes dog kvinden at gemme sig i en bil, hvor en forbipasserende hjalp hende med at kontakte politiet. Kort efter lykkedes det en politipatrulje at finde manden i området, så han kunne anholdes. Han er nu sigtet for vold og trusler. 

 

Musik til ulempe – Lovparken, Køge

Kl 13.29 fik politiet anmeldelse om, at en gruppe unge mennesker spillede høj musik i parken, selvom der er skiltet med, at det må man ikke. En patrulje sendt til stedet fik kontakt til de unge og fik dem til at slukke for musikken, hvilket de gjorde uden indvendinger. Der har generelt været flere sager om høj musik i politikredsen det seneste døgn. Politiet skal igen opfordre til, at man viser hensyn til sine omkringboende.

 

Falsk bankmand – Høng

Kl 14.46 fik politiet anmeldelse om, at en 87-årig kvinde fra Høng var blevet ringet op af en person, der gav sig ud for at være fra Nordea i Slagelse. Personen oplyste, at der uretmæssigt var nogen, der havde optaget et lån i kvindens navn. Det var på den måde lykkes svindlerne at overbevise kvinden om at udlevere nogle af sine private oplysninger, således at der kunne trækkes et større pengebeløb på hendes konto. Politiet skal igen opfordre til, at man snakker med især sine ældre familiemedlemmer om risikoen for at blive svindlet over telefonen. Ved at få hemmeligt nummer og begrænse de oplysninger om eksempelvis alder, som fremgår af ens profil på sociale medier, kan man gøre det svært for svindlerne at komme i kontakt med en.

 

Butikstyveri – Stationscenteret, Roskilde

Kl 17.26 indgik der anmeldelse om, at to mænd havde stjålet forskellige dagligvarer til en samlet værdi af 531 kroner i et supermarked. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de to mænd erkendte forholdet. Der var tale om to 32-årige mænd fra Sverige. 

 

Butikstyveri – Bredgade, Hårlev

Kl 18.03 fik politiet anmeldelse om, at to mænd havde været inde i et supermarked og stjæle en ramme øl og et duftlys. De to mænd indvilgede i at betale for varerne og blev derefter bortvist fra forretningen. Der var tale om to mænd på hhv 23 og 24 år fra lokalområdet.

 

Narkofund – Hørve

Kl 20.15 bemærkede en opmærksom patrulje fra lokalpolitiet i området, at der foran et hus holdt en bil, der tydeligvis havde påsat forfalskede nummerplader. De to politifolk valgte derfor at invitere sig selv inden for på adressen, hvor man hurtigt skønnede husets beboer påvirket af euforiserende stoffer. Også ejeren af bilen udenfor blev truffet i huset – ligeledes påvirket. På et bord blev der desuden set tydelige rester af narko. Politiet ransagede derfor huset og fandt i et pengeskab 70 gram kokain, 86 gram MDMA og en mindre mængde ketamin. Desuden blev der fundet et større pengebeløb, en totenschlager, en mængde tomme pølsemandsposer samt en peberspray. 
Husets ejer, en mand på 24 år, er nu sigtet for overtrædelse af både våbenloven og loven om euforiserende stoffer.

 

Våbenlov – Nordre Ringvej, Ringsted

Kl 22.04 standsede en politipatrulje rutinemæssigt en bil. Det viste sid, at en 29-årig mand, der var passager i bilen var i besiddelse af en peberspray og et knojern, som blev konfiskeret på stedet. Manden er nu sigtet for at overtræde våbenloven.

 

Påvirket bilist – Havnevej, Holbæk

Kl 01.23 stande politiet en personbil, da der var mistanke om, at føreren var påvirket. Bilen blev ført af en 27-årig mand fra København, der blev taget med til sygehuset, hvor en blodprøve skal afdække, om manden var påvirket af euforiserende stoffer. 

Opfølgning

Dømt for stribe af svindelsager på Den Blå Avis

En 25-årig mand fra København blev i går ved Retten i Roskilde straffet med 15 måneders ubetinget fængsel for en stribe svindelsager på Den Blå Avis. 
Manden brugte en række forskellige profiler på Den Blå Avis til at sætte ting til salg, som han aldrig sendt til de folk, der overførte penge til ham.
Det var bl.a. store Lego sæt, Sonos højtalere, Air pods, billetter til Roskilde Festival og Play stations, som manden lod som om, han ville sælge. 
Svindlen stod på fra november 2021 og frem til april 2022. I alt blev 32 personer rundt om i landet på den måde snydt for i alt lige knap 80.000 kroner. 
Den indledende efterforskning blev foretaget af politiets landsdækkende center for it-relateret økonomisk kriminalitet (i dag NCIK), og sagen blev derefter overtaget af Midt- og Vestsjællands Politi. 
Retten valgte at finde manden skyldig i særligt groft bedrageri efter straffelovens paragraf 286, stk 2. Den 25-årige modtog dommen. 

  
 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

26. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 26. april 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 25. april 2024 kl. 07.00 til 26. april 2024 kl. 07.00.

25. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 25. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. april 2024 kl. 07.00 til 25. april 2024 kl. 07.00.

24. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. april 2024 kl. 07.00 til 24. april 2024 kl. 07.00.