Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

14. maj 2019

Uddrag af døgnrapport fra mandag 130519 kl 0700 til tirsdag 140519 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Afspærringsstrimmel

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Tune Center, Tune (2 steder)

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Jungsøvej, Jystrup Midtsj.Claus Henrisvej, Ejby, Kirke-HyllingeBausager, Gevninge, RoskildePilevej, HerfølgeRoskildevænget, Roskilde (tricktyveri)

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Færdselsuheld – Tværvej/Solrød Byvej, Solrød Strand

Kl. 0813 skete et uheld i et lyskryds mellem en bil og en knallert. Bilen, der blev ført af en 32-årig kvinde fra Solrød, kørte frem i krydset ad tværvej, hvor der pludselig kom en knallert kørende ad Solrød Byvej. Knallerten, der blev ført af en 15-årig ung mand fra Køge, snittede bilen og mistede herredømmet over knallerten og påkørte en kantsten, så den væltede. Knallertføreren slap fra uheldet med knubs. Politiet kom til uheldsstedet og optog rapport i sagen for at få klarlagt uheldssituationen, der umiddelbart tydede på at den 15-årige var kørt frem i krydset, selvom der var rødt lys i hans retning.

 

Blufærdighedskrænkelse – Korsevænget/Åstien ved jernbanen, Ringsted

Kl. 1005 fik politiet en anmeldelse om at en 15-årig pige fra Ringsted ved 8-tiden var på vej til skole, hvor hun gik på stien langs åen og under jernbanen, da en mand indhentede hende bagfra og lagde begge hænder på hendes balder. Pigen vendte sig om og skældte manden ud, hvilket fik ham til at smile. Pigen skreg højt, og dette fik manden til at vende om og gå tilbage af samme vej som han var kommet. Han sagde ikke noget til pigen, men forlod straks stedet. Manden beskrives som:

Mand, lys i huden, ca. 40 år, 185 cm, almindelig af bygning, kraftig overkrop. Han var iført sort hue der dækkede håret, rene neongule arbejdsbukser med reflekser og en langærmet grå trøje. Ingen skæg.

Politiet vil gerne i kontakt med borgere, der har bemærket manden i området ved åen omkring kl. 8.00. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

 

Spirituskørsel – Nørregade, Hørve – Odsherred

Kl. 1055 blev en 63-årig mand fra Højby Sj. sigtet og anholdt for spirituskørsel i en personbil. Han fik taget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 63-årige høre nærmere fra politiet.

Ukrudtsbrænder satte ild i plankeværk – Pedersvej, Køge

Kl. 1151 kom et alarmopkald om brand i et plankeværk mellem to villaer. Politi og brandvæsen kom til stedet og ilden kom hurtigt under kontrol. Ilden blev begrænset til plankeværket og to havestole, der stod tæt ved. Branden var startet ved brug af en ukrudtsbrænder. Politiet optog rapport for at få klarlagt, om der var sket brud på beredskabsloven ved uforsigtighed med ild.

Brand i fabrik – Hareskovvej, Kalundborg

Kl. 1307 opstod der en brand i en fabrik der producerer gips. Brandvæsnet kom hurtigt frem og fik kontrol over ilden, der på ukendt vis var opstået i noget papir ved et samlebånd. Alle medarbejdere blev evakueret fra produktionshallen og der skete ingen personskade. Der skete skade på samlebåndet, men ilden bredte sig ikke yderligere. Politiet optog rapport for at få klarlagt omstændighederne ved branden.

Pige gik på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1416 fik politiet anmeldelse om, at der gik en pige i nødsporet langs motorvejen. En patrulje kørte til motorvejen, hvor de traf en 15-årig pige fra Greve, der var lidt nedtrykt. Hun blev kørt hjem til sin familie til fornøden omsorg.

Udenlandsk butikstyv – Industrivej, Roskilde

Kl. 1507 anmeldte personalet fra El-Giganten at et udenlandsk par havde stjålet et smart-watch. En medarbejder fra butikken havde set den ene putte uret ned i sine bukser, hvorefter de forlod butikken uden at betale de 2229 kr som uret kostede. Personalet fra butikken gik efter parret, men manden løb fra stedet over motorvejen. Den kvindelige butikstyv blev tilbageholdt og politiet blev tilkaldt. Kvinden viste sig at være 29 år og fra Rumænien. Hun erkendte tyveriet og levered uret tilbage til butikken. Politiet fandt ikke frem til medgerningsmanden. Den 29-årige kvinde blev sigtet, anholdt og taget med til politistationen, hvor hun blev afhørt med tolk. Hun erkendte forholdet og betalte en bøde. Kvinden er fortsat frihedsberøvet i medfør af udlændingeloven og hendes sag skal nu behandles af Udlændingestyrelsen, der skal tage stilling til om kvinden skal udvises af Danmark.

Sygdom årsag til usikker kørsel – Solrød Strand/Køge

Kl. 1613 fik politiet flere anmeldelse om, at en personbil kørte usikkert og slingrende ad Jersie Strandvej og videre til Køge, hvor bilen havde kørt over for rødt lys. Politiet fandt frem til bilen i Køge og fik den standset. Føreren viste sig at være 69-årig mand fra Karise, som havde akut brug for lægehjælp. En ambulance kom frem og hentede den 69-årige, der blev kørt til sygehuset til undersøgelse og behandling.
Politiet vil gerne takke de opmærksommen bilister for at underrette politiet om den usikre kørsel. På den måde fik den 69-årige hjælp og der skete ingen skade på andre trafikanter.

Forsøg på tricktyveri – Roskildevænget, Roskilde

Kl. 1740 anmeldte en 85-årig kvinde, at hun kort forinden havde haft besøg af to mistænkelige personer. En kvinde havde banket på anmelderens dør under påskud af at skulle aflevere en pakke til naboen. Den 85-årige ville gerne hjælpe, og kvinden gik med anmelderen ud i køkkenet for at hjælpe med at skrive en seddel til naboen. Her talte kvinden en masse om hendes bil og en parkeringsbøde mens hun pegede ud på parkeringspladsen, hvilket undrede anmelderen. Da den 85-årige pludselig så, at der også var en mand inde i lejligheden, som smugkiggede ud i køkkenet, blev hun mistænksom.
Den handlekraftige 85-årige kvinde blev sur og smed bestemt de to personer ud af sit hjem. Hun undersøgte efterfølgende, om der var blevet stjålet noget, men det var der heldigvis ikke. Anmelderen beskrev de to personer som:

A: Kvinde, 35 år, 170 cm, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk med accent, Iført: Et brunt tørklæde om hovedet, en mørk nylon/skinnende jakke, lange bukser.
B: Mand, 30-40 år, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Buttet i ansigtet, kruset hår, udenlandsk mand

Politiet vil gerne høre fra andre borgere, der har haft lignende oplevelser, eller som har bemærket de to beskrevne personer ved Roskildevænget ved 17-18 tiden mandag eftermiddag. Kontakt lokalpolitiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Kirkestien, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 1744 sigtede og anholdt politiet en 25-årig mand fra Jerslev Sj., der kørte i en personbil selvom han var påvirket af narko. Han fik udtaget en blodprøve og blev herefter løsladt.

Sammenstød mellem to biler – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 1930 kom et alarmopkald om et færdselsuheld ud for rastepladsen Solhøj i Snertinge. To personbiler, der begge kørte ad Kalundborgvej i sydøstlig retning stødte sammen, da den forankørende bremsede ned for at svinge ind på rastepladsen. Bilen bagved, der blev ført af en 19-årig mand fra Silkeborg, overså at den forankørende bremsede, formentlig fordi han blev blændet af solen. Han nåede derfor ikke at bremse, men påkørte den svingende bil på bagenden. Den forreste bil blev ført af en 36-årig mand fra Gislinge og der var en 11-årig dreng med i bilen. Brandvæsnet kom til stedet for at skære to personer ud af bilerne, da de sad teknisk fastklemt. Der skete omfattende skade på de to biler, men ingen personer kom alvorligt til skade.

Utryghedsskabende hændelser – Gersagerparken, Greve

Kl. 1456 – Anmeldelse om crossmaskiner, der kørte på et græsarel ved Gersagerparken. Politiet kørte en tur i området uden at finde frem til nogen crossere.

Kl. 1829 - Crosserne skulle nu være tilbage og holde på et græsareal centralt i Gersagerparken. En færdselspatrulje blev send til stedet, men igen var crosserne væk.

Kl. 1937 – Anmeldelse om to unge på knallert, der havde en pistollignende genstand. Flere patruljer kørte til stedet og ledte efter de unge på knallert, men fandt ikke frem til nogen. Mens patruljerne var i området kom en ny anmeldelse om, at nu var knallerten med de to unge set ved vaskeriet. Patruljerne søgte igennem hele området uden at finde de to unge. Politiet var på stedet indtil omkring kl.21.00 for at opretholde ro og tryghed i kvarteret.

Kl. 2332 kom en anmeldelse om, at en person på en knallert var i besiddelse af en pistollignende genstand, hvilket anmelderen følte sig truet af. Et større politiopbud kørte igen til Gersagerparken, for at undersøge sagen. Omkring kl. 00.10 hørtes et brag ved fælleshuset, så en patrulje kørte hurtigt til stedet. Det viste sig, at der var tale om et kanonslag. Politiet fandt ikke frem til personen på knallerten, men blev på stedet indtil der igen var ro i området.

Politiet er meget glade for at opmærksomme borgere underretter politiet, når der sker utryghedsskabende hændelser, så der hurtigt kan skrides ind og få genoprettet roen og trygheden på stedet.

Uorden og ballade – Agervang/Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 2000 anmeldte utrygge borgere, at en gruppe på ca. 10 unge mænd forsøgte at vælte en personbil, der holdt på parkeringspladsen ved Agervang. Politiet kom frem til stedet, hvilket fik de unge mænd til at løbe fra stedet så snart de så patruljebilerne. Tre yngre mænd fra lokalområdet blev visiteret, men blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt.
Tæt ved parkeringspladsen, hvor de unge havde stået, fandt politiet en joint samt en lille foldekniv, der var efterladt i hækken. Det var ikke muligt for politiet at finde frem til ejeren af de fundne ting, der i stedet blev taget med til stationen som hittegods.

Narkokørsel i høj hastighed – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 2125 foretog en motorcykelbetjent en hastighedsmåling af en tysk registreret personbil, der blev målt til at køre 182 km/t, på en strækning, hvor det højst var tilladt at køre 110 km/t. Føreren var en 23-årig mand fra Kolding, der med narkometeret blev testet positiv for hash. Han havde desuden 2,33 gram skunk (Hash) på sig. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Hastighedsforseelsen alene lægges op til en betinget frakendelse af førerretten og en bøde på 6500 kr. Når resultatet af blodprøven kommer, vil det vise sig, om strafpåstanden skal være højere.Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

18. februar 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 170220 kl. 0700 til tirsdag 180220 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

17. februar 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 140220 kl. 0700 til mandag 170220 kl. 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

14. februar 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 130220 kl 0700 til fredag 140220 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Afvis cookies