Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

26. maj 2020 11:45

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 250520 kl. 0700 til tirsdag den 260520 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Afspærringsstrimmel

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Gl. Ringstedvej, Holbæk
Ørnevej, Store Merløse
Hovedgaden, Svinninge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Knudsvej, Roskilde (forsøg på tricktyveri)

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Holbækvej, Store Merløse


Sur butikstyv slog ekspedient – Rådhusstræde, Køge

Kl. 07.54 anmeldte en 33-årig kvindelig ekspedient i supermarkedet Fakta sig overfaldet af en mandlig kunde, som hun havde afsløret på vej ud af butikken med en øl, som han ikke havde betalt for. Politiet kørte til supermarkedet, hvor en lettere spirituspåvirket, 50-årig mand uden fast bopæl blev anholdt og sigtet for vold mod ekspedienten. Han havde i butikken taget to øl og puttet den ene i en jakkelomme, medens han ville betale for den anden ved kassen. Da han blev gjort opmærksom på den gemte øl i jakkelommen og fik at vide, at han var uønsket i supermarkedet, opstod der en diskussion mellem parterne. Herunder slog manden pludselig ud med sin ene hånd efter ekspedienten, der kun blev strejfet på hagen. Med hjælp fra en kollega lykkedes det at tilbageholde den 50-årige, som blev sigtet for vold og forsøg på tyveri af den øl, han gemte i jakkelommen. Han blev løsladt efter afhøring til sagerne og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.


Røverisk overfald mod person i egen bolig – Holbæk

Kl. 10.15 henvendte en 24-årig mand fra Holbæk sig på politistationen i Holbæk for at anmelde et røveri, der var foregået i mandens eget hjem tidligere på morgenen. Anmelderen havde sovet, at da to unge mænd havde henvendt sig og vækket ham. De beskyldte ham for at have begået noget dumt, så han nu skyldte dem nogle penge. Alvoren i beskyldningen blev understreget med slag i ansigtet og krav om øjeblikkelig overførsel af et mindre pengebeløb. Herefter medtog de to mænd en computer, en playstation incl. spil og et headsæt, inden de forlod den 24-åriges bopæl i den 24-åriges bil. Bilen blev straks efterlyst i forbindelse med anmeldelsen om røveriet.
Efterforskningen i sagen ud fra beskrivelsen af de to mistænkte og pengeoverførslen førte til hurtig identifikation af en 20-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt kl. 12.25 og sigtet for røveri mod den 24-årige i forening med den anden, endnu ikke identificerede medgerningsmand. Efter afhøring blev den anholdte anbragt i et arresthus, idet politiet og anklagemyndigheden havde besluttet at fremstille ham i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med krav om varetægtsfængsling.
I løbet af eftermiddagen fik politiet via en opmærksom borger oplysninger om, at den røvede personbil var set køre rundt i Havnegade, Holbæk, hvor føreren med høj hastighed havde overhalet tre andre trafikanter i en svingbane. Bilen forsvandt herfra i østlig retning, hvorefter politiet ledte efter den i Holbæk by resten af eftermiddagen.
Kl. ca. 19.15 bemærkede en patrulje bilen med kun føreren i køre ad Bysøstræde mod Jernbanevej, hvor bilen få sekunder senere blev fundet forulykket, idet den var kørt ind i en hæk. Vidner udpegede for politiet føreren, der befandt sig i nærheden, men stak af, da politiet ville tage kontakt. Efter en kortere løbetur i området lykkedes det politiet at anholde en 20-årig mand fra Holbæk, som blev genkendt som værende fører af bilen i Bysøstræde kort inden uheldet på Jernbanevej. Den 20-årige havde ikke noget kørekort og blev skønnet påvirket af narkotika, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den anholdte var i besiddelse af bilnøglen til bilen, hvor der også blev fundet nogle af de effekter, som røverene havde taget fra offeret tidligere på dagen. Den 20-årige blev efter forsøg på afhøring til sagerne også anbragt i et arresthus indtil fremstilling i grundlovsforhør tirsdag kl. 11.00 sammen med den anden anholdte i sagen. Anklagemyndigheden vil begære grundlovsforhøret i Retten i Holbæk afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

Uindregistreret bil / kørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 12.46 bemærkede en lokalbetjent under patruljekørsel i Højby en uindregistreret personbil, som flere gange tidligere har kørt rundt i den nordlige del af Odsherred. Lokalbetjenten havde også en mistanke om, hvem føreren kunne være, så lokalbetjenten kørte efter bilen på Tinghulevej, Højby, for at lave en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Føreren ønskede ikke at tale med politiet og satte hastigheden op, medens politiet fulgte efter med udrykningssignalerne tændt. Politiet kørte de næste ca. 15 minutter efter bilen, hvis fører bl.a. kørte over for rødt lys i Jernbanegade, Nykøbing Sj. og flere steder kørte med væsentlig højere hastighed end tilladt både inden for og uden for bymæssig bebyggelse. Biljagten stoppede på Billesvej, hvor føreren af bilen standsede af sig selv på fortovet og flygtede til fods. I bilen var en 14-årig pige og en 18-årig mand fra Højby Sj. som passagerer, der begge blev tilbageholdt. En hundepatrulje fandt den flygtede fører, som var en 18-årig mand fra Nykøbing Sj. Han var efterlyst af politiet som forsvundet fra en institution i Nykøbing Sj. og havde ikke noget kørekort. Alle blev afhørt til sagen, ligesom pigens værge blev tilkaldt for afhentning af hende. Føreren blev endvidere gjort bekendt med, at politiet beslaglagde bilen, da det var tredje gang i denne måned, at han var blevet afsløret i at køre bil uden kørekort. Den sigtede fører blev til sidst afleveret på sin institution, men vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Forsøg på tricktyveri – Knudsvej, Roskilde

Kl. 13.14 anmeldte en 59-årig kvinde fra Roskilde, at hun på et tidspunkt mellem kl. 1200-1230 fik uventet besøg af en fremmed mand, der på gebrokkent dansk oplyste at komme fra hjemmeplejen. Han havde en slags skilt om halsen og oplyste at skulle sprøjte mod coronavirus. Kvinden fattede dog mistanke til manden, som blev nægtet adgang til boligen, hvorefter han forsvandt i ukendt retning. Den mistænkte blev beskrevet som: mand, asiatisk af udseende, 40-50 år, iført mørkt tøj samt en blå/hvid kittel. Politiet forsøger nu at få manden identificeret, idet politiet anser sagen som et forsøg på et tricktyveri.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Hærværk – Kalundborgvej, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 16.41 anmeldte en 36-årig mand fra Svebølle, at flere mænd af mellemøstlig udseende netop havde forladt hans bopæl, efter at de havde knust en rude og punkteret flere dæk på en gæsts bil. De var hastigt kørt derfra i et par biler i sydlig retning, så de var forsvundet inden politiets ankomst. En bil havde fået de beskrevne skader som kulmination på nogle interne stridigheder mellem de flygtede personer og anmelderen. Han havde flere gange tidligere på dagen haft nogle verbale stridigheder med mændene, som ved sidste besøg forøvede hærværket for at understrege alvoren. Politiet fandt ikke de mistænkte, som blev beskrevet som mellemøstlige af udseende, 20-25 år gamle og 175-185 cm høje. Mændene blev også eftersøgt i Kalundborg by på grund af oplysninger om, at de kunne holde til dér. Politiet har nu optaget rapport om hærværk mod en 37-årig lokal mands bil og forsøger at finde ud, hvad striden mellem parterne konkret drejer sig om.

Fik skinkesalat i hovedet / knivloven – Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 17.18 fik politiet en anmeldelse om et slagsmål mellem to mænd på en parkeringsplads ved et supermarked, hvorfor politiet rykkede ud. De var dog stoppet ved politiets ankomst. Det viste sig, at en 24-årig mand fra Frederikssund og en 27-årig mand fra Vejby havde passeret hinanden på vej ind i supermarkedet. Den 24-årige havde i den anledning ytret sig nedladende om den 27-årige, der blot fortsatte ind for at foretage sit indkøb. Da han var kommet ud af forretningen og havde sat sig ind i sin bil, bemærkede han, at den 24-årige sad i bilen ved siden af. Da den 27-årige fortsat var irriteret over den 24-åriges bemærkninger, tog han en hobbykniv i bilen og åbnede en netop indkøbt skinkesalat. Salaten tværede han efterfølgende ud i ansigtet på den 24-årige, hvorefter de to mænd røg i slagsmål. Ingen af dem kom til skade, og politiet sigtede dem begge for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved deltagelse i slagsmålet. Den 27-årige blev tillige sigtet for overtrædelse af knivloven, idet han havde taget hobbykniven i lommen og med uden for bilen, men uden at bruge den i slagsmålet. Begge kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af deres strid på parkeringspladsen.

Fyrværkeri ved arrest – Kongsberg Alle, Køge

Kl. 20.58 fik politiet flere anmeldelser om, at der blev affyret fyrværkeri ved arresthuset. Fra stedet var efterfølgende kørt en bil, som politiet traf i krydset Ringvejen – Blegdammen. I bilen var en 20-årig mand fra Ballerup, en 26-årig mand fra Holbæk og en 28-årig mand fra Regstrup. De blev alle kontrolleret, men ikke fundet i besiddelse af fyrværkeri. Dog var den 28-årige i besiddelse af en peberspray, så han blev sigtet for overtrædelse af våbenloven og fik beslaglagt pebersprayen som bevis og med henblik på senere konfiskation. I området ved Blegdammen og Skovvænget traf politiet også fem andre mænd fra hhv. Holbæk og Storkøbenhavn, men heller ikke nogen af dem kunne konkret mistænkes for at stå bag affyringen af fyrværkeriet ved arresten.
Kl. 21.41 fik politiet så en henvendelse om affyring af et kanonslag på Marksvinget mellem Ringvejen og Parkvej. Hvem der stod bag denne affyring af ulovligt fyrværkeri, fandt politiet ikke ud af.

Narko-/spirituskørsel uden førerret mv. – Karlslunde Centervej, Karlslunde – Greve

Kl. 02.15 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Greve for kørsel i både narkotika- og spirituspåvirket tilstand i en personbil ved motorvejen. Den 21-årige havde heller ikke noget kørekort og blev i øvrigt i forbindelse med anholdelsen fundet i besiddelse af 0,1 gram kokain. Han blev løsladt efter afhøring til de mange sigtelser og udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

16. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. april 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. april 2021 kl. 07.00 til 16. april 2021 kl. 07.00.

15. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten 15 april 2021

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 14. april 2021 kl. 07.00 til 15. april 2021 kl. 07.00.

14. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 14. april 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. april 2021 kl. 07.00 til 14. april 2021 kl. 07.00.