Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

5. juni 2020

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 040620 kl. 0700 til fredag den 050620 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport, patruljebil

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Nybyvej, Vipperød
Bakkedalsvej, Slimminge, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Caswellsvej, Ellinge Lyng, Vig
Martin Lyngesvej, Ellinge Lyng, Vig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Færdselsuheld – Hovedvejen, Roskilde

Kl. 06.45 var der sket et færdselsuheld med flere bilister impliceret på Hovedvejen i retning mod Roskilde. En 23-årig mand fra Viby Sj. kørte i en personbil, men reagerede lidt for sent, da han opdagede, at to forankørende personbiler og en lastbil havde nedsat hastigheden betydeligt. Han påkørte derfor personbilen foran, hvilket medførte, at den blev skubbet frem og påkørte den tredje personbil bagfra. Lastbilen blev ikke involveret i sammenstødet, som medførte mindre materielle skader på de implicerede køretøjer. En 20-årig kvindelig passager i den 23-åriges bil blev bragt til skadestuen i Køge til kontrol, men hun var sluppet uskadt fra sammenstødet ligesom de øvrige parter, så politiet registrerede blot parterne i uheldet.

Varetægtsfængsling – Våbenlovgivningen / lov om euforiserende stoffer – Roskilde

Kl. 07.40 bankede politiet på hos en 20-årig kvinde fra Roskilde med bopæl i den vestlige del af Roskilde by. Politiet aflagde hende et besøg med baggrund i en mistanke om, at hun var i besiddelse af euforiserende stoffer, hvorfor politiet havde medtaget narkohunde ved henvendelsen. Ud over den 20-årige traf politiet også en 21-årig kvinde fra Roskilde på adressen, som politiet ransagede efter ulovlige effekter. Ved ransagningen fandt politiet knap 0,5 gram hash hos den 21-årige kvinde, som blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 20-årige valgte i forbindelse med politiets undersøgelser selv at fremvise en pistol og noget løsskudsammunition, som var gemt i en skuffe. Hun blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen, idet hun ikke havde en våbentilladelse. Pistolen blev hasteundersøgt af våbenkyndige hos National Kriminalteknisk Center, som vurderede, at der var tale om et ægte og funktionsdygtigt våben. Den 20-årige blev derfor senere torsdag fremstillet i grundlovsforhør som sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig besiddelse af skydevåben. I grundlovsforhøret, der blev afholdt for lukkede døre, bestemte dommeren, at den 20-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 2. juli 2020. Den 21-årige blev ikke anholdt, men vil høre nærmere fra politiet, når hendes sag skal afgøres.

Narkokørsel – Greve Midtby Center, Greve

Kl. 09.40 fik politiet en henvendelse fra en politimand, der i sin fritid havde bemærket en mand ryge en joint. Manden var efterfølgende kørt i bil fra Greve Midtby Center til sin bopæl i Greve, men med politimanden bagefter. Patruljen fik derfor kontakt til den mistænkte – en 30-årig mand fra Greve – på dennes bopæl, hvor han blev sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 30-årige kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Buskontrollør overfaldet – Parkvej, Køge

Kl. 10.53 fik politiet via et alarmselskab anmeldelse om et overfald på en buskontrollør i bus 101A, der befandt sig på Parkvej. Politiet fik et par minutter senere kontakt til overfaldne buskontrollør, som var en 35-årig mand. Han havde en mindre bule og en hudafskrabning i ansigtet efter at være blevet slået i hovedet med en mobiltelefon af en 19-årig mand fra Køge. Han forsøgte at flygte fra bussen, da den 35-årige kontrollør sammen med en kollega ville kontrollere gyldig billet hos passagerer i bussen. I forbindelse med tilbageholdelsen opstod der mindre tumult, så både kontrolløren og den 19-årige faldt omkuld. Herunder slog den 19-årige buskontrolløren i ansigtet med en mobiltelefon. Politiet anholdt den 19-årige, som blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om vold mod nogen i offentlig tjeneste. Han blev løsladt efter afhøring til sagen, som han vil høre nærmere om, når den skal afgøres.

Bolte fjernet fra gyngestativ – Margrethevej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 10.56 anmeldte personalet fra en børneinstitution, at der i løbet af pinsen fra fredag eftermiddag og indtil tirsdag morgen var blevet fjernet nogle bolte fra et gyngestativ. Det var opdaget fra morgenstunden tirsdag morgen, så ingen børn havde været i fare. Personalet havde ikke nogen konkret mistanke til nogen, men sagen er anmeldte til politiet for at få foretaget en efterforskning af noget, der har betydning for sikkerheden ved et gyngestativ. Politiet efterforsker nu sagen i et forsøg på at finde frem til mistænkte, der kan have fjernet boltene.

Politiet i Roskilde hører derfor gerne fra personer, der i løbet af pinsen har bemærket personer opholde sig på børneinstitutionens område uanset tidspunkt på døgnet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysning i sagen.

Brandundersøgelse – Hovedgaden, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 12.32 fik politiet via alarmcentralen melding om, at brandvæsnet var sendt til ildebrand i en trelænget beboelsesejendom. Ved politiets ankomst var der brand i både nogle køretøjer og i store dele af den trelængede ejendom. Branden medførte en kraftig røg, der drev i vestlig retning. På grund af både branden og indsatskøretøjer i området måtte politiet afspærre Hovedgaden for trafik, så Movia måtte omlægge busruter. Brandvæsnets indsats i forbindelse med brandslukningen varede frem til kl. ca. 20.00, hvor Hovedgaden igen blev åbnet for trafik. Branden havde medført omfattende skader på den trelængede beboelsesejendom samt på flere køretøjer, der holdt på stedet. Ingen var kommet til skade ved branden, der ifølge en 37-årig mand fra Svebølle var opstået, da han foretog reparationsarbejde på en bil og tømte i den forbindelse bilens benzintank. Da han begyndte at bore i bilen tæt på benzintanken, opstod der pludselig ildebrand, som han ikke kunne slukke med hverken en vandslange eller pulverslukkere. Han tilkaldte derfor brandvæsnet, men branden havde i mellemtiden inden brandvæsnets ankomst nået at brede sig til beboelsen. Politiet vil senere afgøre, hvorvidt der er grundlag for at indlede en straffesag mod den 37-årige med baggrund i hans adfærd i forbindelse med brandens opståen.

Ukrudtsbrænder startede brand i skur – Østervang, Svinninge – Holbæk

Kl. 12.38 måtte brandvæsnet og politiet også rykke ud til en brand i en villa. Ved politiets ankomst var der ud over brand i et skur også brand i villaens tagkonstruktion. Det meste taget samt skuret, inden brandvæsnet fik slukket branden, der var opstået efter brug af en ukrudtbrænder. En 24-årig mand fra Svinninge havde brændt ukrudt ved skuret, hvis træværk senere pludselig stod i flammer. Ingen personer til skade ved branden, og politiet overvejer nu, hvorvidt der er grundlag for at sigte den 24-årige for overtrædelse af brandlovgivningen på af uforsigtighed i forbindelse med brugen af ukrudtsbrænderen.

Færdselsuheld – Østrupvej, Østrup, Ugerløse – Holbæk

Kl. 13.00 havde en 20-årig kvinde fra Munke-Bjergby mistet kontrollen over sin personbil, da hun kørte ad Østrupvej i vestlig retning. Det ene forhjul var kommet ud i rabatten, hvorfor hun forsøgte at bilen retur på vejen. Herunder mistede hun kontrollen over bilen, der efter at have ramt et hegn og en busk rullede rundt, inden den standsede i en have. Den 20-årige fører slap fra uheldet med diverse knubs.

Narkokørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde - Greve

Kl. 13.00 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 27-årig mand fra Valby for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af. I forvejen var han nemlig frakendt kørekortet, så han blev sigtet også for den overtrædelse af færdselsloven. En narkometertest indikerede, at den 27-årige var påvirket af kokain, opiater og metadon, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Efter løsladelsen blev den 27-årige i øvrigt gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans personbil, fordi det nu alene i år var femte gang, at den 27-årige blev afsløret i at køre bil trods frakendelsen af kørekortet. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld – Rådhusvej, Asnæs – Odsherred

Kl. 17.23 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor en bil lå på taget i en grøft. Det viste sig, at en 24-årig mand fra Fårevejle St. kørte i en personbil ad Rådhusvej mod sydvest. En modkørende personbil lagde sig pludselig over i hans vognbane, så han blinkede med lygterne for at gøre opmærksom på farligheden. Da modparten ikke ændrede retning, undveg den 24-årige mod venstre, så han blev strejfet på bilens højre side. Den modkørende undveg også og kørte i grøften, hvor bilen endte på taget. Den modkørende bil blev ført af en 41-årig kvinde fra Aarhus N, som slap uskadt fra uheldet ligesom den 24-årige. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

Brand på skolens tag – Helligkorsvej, Roskilde

Kl. 17.34 alarmerede en opmærksom, 45-årig kvinde fra Roskilde brandvæsnet, idet hun i forbindelse med ærinde på Sct. Jørgens skole så, at der kom røg fra skolens tag. Hun havde ikke set noget personer på taget, men brandvæsnet og politiet kunne efterfølgende konstatere, at der var røg og mindre flammer fra et brændt hul i tagpappet og isoleringen på omtrent en kvadratmeter. Branden blev hurtigt slukket, og på taget ved brandskaden fandt politiet en efterladt engangsgrill samt andet brændbart materiale. Et vidne oplyste, at en dreng / ung mand var set på taget kort før brandens opståen, men han var forsvundet i ukendt retning. En hundepatrulje undersøgte området for eventuelle spor, der kunne føre frem til den eller de personer, der måtte have opholdt sig på taget. Ifølge videoovervågning kunne tre unge mænd være interessante for politiet at tale med. Der er tale om: A: mand, dansk af udseende, 7.-9. klasse, lav af højde, lys i huden, mellemblond hår, ca. 3-4 cm langt hår, sort sommerjakke og sorte bukser; B: mand, dansk af udseende, lyst hår, sort trøje og sorte shorts, og C: mand, dansk af udseende, lyst hår, grå hættetrøje og sorte shorts. Ingen personer kom til skade ved branden, som nu efterforskes nærmere af politiet.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket nogen på skolens tag forud for anmeldelsen af branden kl. 17.34, eller som kan give oplysninger om de tre mistænkte personer. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Grundlovsforhør – Brand i rækkehus - Horsehøj, Roskilde

Kl. 20.02 rykkede brandvæsnet og politiet ud til brand i et rækkehus, efter at naboer havde set røg sive ud fra et vindue på førstesalen. Beboeren – en 68-årig mand – havde de truffet ude på gaden, så der var ikke nogen personer i fare inde i rækkehuset. Politiet traf ved det brændende rækkehus beboeren, som ud over at være i besiddelse af en flaske spiritus blev skønnet kraftigt påvirket af alkohol og mentalt uligevægtig. Han oplyste at have sat ild til sin bolig, hvorfor han straks blev anholdt og sigtet for brandstiftelse. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden i rækkehuset, hvor politiet ved den efterfølgende undersøgelse fandt spor efter brandbare væsker. Det bestyrkede den 68-åriges egne oplysninger om årsagen til brandens opståen. Skaderne efter branden begrænsede til sig til den 68-åriges bolig, men der skulle dog luftes ud for lidt røg hos naboerne. Den anholdte blev medtaget til politistationen til afrusning, inden han fredag skal afhøres til sagen før fremstilling i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling.

Musik til ulempe – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 23.55 kørte politiet en tur til Strandparken, hvor unge mennesker opholdt sig, samtidig med at de hørte musik med så højt, at det var til gene for naboerne. Politiet traf i regnvejret i det grønne område fire unge i alderen 16 og 17 år fra Holbæk, som blev bedt om at skrue ned for musikken. Endvidere blev de opfordret til at rydde op, inden de ville forlade området. Ingen blev sigtet for noget i anledning af anmeldelsen.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 00.15 bemærkede en patrulje en bilist, der kørte let slingrende i vognbanen længst til venstre på motorvejen i nordgående retning. Da politiet forsøgte at standse ham ved brug af udrykningssignaler, bremsede han meget ned og fortsatte en kort strækning i en anden vognbane med så lav hastighed, at andre bilister blev overrasket over hans kørsel. Til sidst standsede bilisten i nødsporet, hvor politiet fik kontakt til en spirituspåvirket, 43-årig mand fra Virum. Da en alkometertest indikerede, at han havde indtaget for meget alkohol, blev han sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den 43-årige kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

8. juli 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 070720 til onsdag den 080720

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

7. juli 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 060720 kl 0700 til tirsdag den 070720 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

6. juli 2020

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 030720 kl 0700 til mandag den 060720 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Afvis cookies