Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

23. september 2019 10:31

Uddrag af døgnrapport fredag 200919 kl 0700 til mandag 230919 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Centret, Svebølle (2 adresser)

Hovedgaden, Svinninge Frederiksberg, Svebølle

Fjordgårdsvej, Svinninge Egedal, Karlslunde

Esbern Snaresvej, Kalundborg

Møllevej, Borup

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Provstevænget, Roskilde
Ved Lunden, Holbæk
Smedevej, Kalundborg
Klitvej, Vindekilde, Hørve
Oldhøjen, Holbæk
Blåhusvej, Greve

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Kystvejen, Strøby

Barringgårdsvej, Hønsinge Lyng, Vig

Dværgstien, Kårup, Fårevejle

Kårupvej, Fårevejle

Trekronervej, Gudmindrup L, Højby

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Engtoften, Osted, Lejre

 

Fredag – lørdag

 

Forsøg på røveri – Pulsen, Roskilde 

Fredag eftermiddag kl. 15.10 ringede en 18-årig mand fra Kirke-Såby til politiet og anmeldte, at han tirsdag den 17. september om eftermiddagen kl. 15.00-15.30 var steget på en bus fra skolen, og der efterfølgende ved Pulsen i Roskilde steg en gruppe mænd på bussen. Den ene mand rettede en kniv mod den 18-årige mand fra Kirke-Såby og krævede hans penge. Den 18-årige havde dog ingen penge på sig, og den fremmede mand pakkede kniven væk for senere at lave sjov med, at den forurettede var blevet bange.

Manden med kniven beskrives som: A: Mellemøstlig af udseende, 18-19 år, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Krøllet hår., Talte: Dansk.
En anden mand fra gruppen i bussen beskrives som: B: Dansk af udseende, 18-20 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk
Politiet vil nu gerne i kontakt med de unge mænd, der steg på bussen ved Pulsen tirsdag omkring kl. 15.00-15.30, og hører desuden gerne fra vidner, der har bemærket optrinnet.

 

Henvendelse skal ske til 114. Politiet efterforsker sagen som forsøg på røveri og har på nuværende tidspunkt ikke flere oplysninger til sagen.

Brand i flere biler – Korskildemark, Greve

Kl. 22.37 fik politiet en anmeldelse om, at flere biler stod i brand. Efter slukningsarbejdet sås i alt seks biler, hvoraf to var helt udbrændte, mens en enkelt havde store brandskader. Desuden havde de sidste tre mindre brandskader. Politiet undersøgte sagen, der viste at branden med stor sandsynlighed var opstået  af sig selv i motorrummet på den ene bil. Politiet optog rapport i sagen, der skal belyse omstændighederne ved brandens opståen. 

 

Spirituskørsel – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 04.50 blev en 20-årig mand fra Jyllinge anholdt og sigtet for spirituskørsel. Mandens udåndingsprøve viste en promille væsentligt over det tilladte, og han fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere analyse. Når resultatet af denne er i politiets hænder, vil han høre nærmere.

 

Lørdag – søndag

 

Færdselsuheld – Høng Landevej, Løve, Høng – Kalundborg

Kl. 0716 kørte en 24-årig mand fra Hvidovre ad Høng Landevej mod nord i en varebil. Han overså dog en forankørende personbil ført af en 65-årig mand fra Høng, som kørte med lidt lavere hastighed, da han ville foretage en svingning. Hans personbil blev påkørt bagfra, og sammenstødet bevirkede, at et skilt ved et autofirma blev påkørt og ødelagt. Et par passagerer i bilerne blev bragt til kontrol på skadestuen, men de var sluppet uskadt fra sammenstødet ligesom de to førere. Kl. ca. 0830 var der ryddet op på uheldsstedet, så trafikken igen kunne køre uhindret på vejen.

Spirituskørsel – Industrivej, Bjæverskov – Køge

Kl. 0958 anholdt og sigtede politiet en 49-årig mand fra Borup for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

To mænd i slagsmål – Billesborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 1114 rykkede politiet ud til et supermarked, hvor to mænd var kommet i slagsmål med hinanden ved indgangspartiet. Der var dog faldet ro på situationen ved politiets ankomst. Ifølge vidner var de to mænd, der havde festet hele natten, blevet uenige, da den ene var blevet bedt om at holde den andens hund. En verbal diskussion udviklede sig til egentlig slagsmål, som de begge var lige gode om at deltage i. Politiet valgte derfor med baggrund i vidneforklaringerne at sigte begge for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så de begge kan forvente at modtage en bøde på grund af deres adfærd.

Spirituskørsel – Hovedgaden, Gislinge – Holbæk

Kl. 1205 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 54-årig mand fra Svinninge for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som den 54-årige ikke måtte føre, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Højby Stationsvej, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 1400 standsede færdselspolitiet en personbil, der blev ført af en 42-årig mand fra Nørre Asmindrup. Han havde ikke nogen førerret og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i bilen. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at det nu var fjerde gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret. Hans personbil blev derfor beslaglagt af politiet med henblik på senere konfiskation i et retsmøde, som han vil blive indkaldt til, når det spørgsmål og straffen for overtrædelse af færdselsloven skal afgøres.

Spiritus-/narkokørsel – bil beslaglagt – Roskildevej, Benløse, Ringsted

Kl. 1445 kontrollerede færdselspolitiet en personbil, der var kørt ind på en tankstation. I bilen sad en 48-årig mand fra Ringsted bag rattet. Ved både alko- og narkometertest kunne færdselspolitiet mistænke ham for at være påvirket af både alkohol og narkotika, så han blev anholdt og sigtet for både spiritus- og narkokørsel i bilen. Efter udtagelse af blodprøver til undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer løslod politiet den 48-årige, der dog fik sin førerret inddraget og sin bil beslaglagt. Alkometertesten havde givet politiet en indikation på, at analysen af blodprøven vil afsløre en alkoholkoncentration på over 2,0 promille, hvorfor politiet beslaglagde personbilen med henblik på senere konfiskation. Ifølge reglerne i færdselsloven har politiet hjemmel til at beslaglægge bilen, når promillen forventes at blive så høj, og selv om der er tale om, at man bliver sigtet for spirituskørsel for første gang. Den 48-årige vil senere blive indkaldt til en retsmøde, når sagerne mod ham og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Hurtig bilist på motorvejen – Holbækmotorvejen, Gevninge, Lejre – Lejre

Kl. 1525 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 162 km/t ad motorvejen i østlig retning, selv om hastigheden på den strækning, hvor bilisten blev målt, ikke måtte overstige hhv. 120 og 110 km/t ifølge færdselstavlerne. Bilisten var en 33-årig mand fra Storvorde, som blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og samtidigt gjort bekendt med, at han ud over bøden kunne forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet. Såfremt han findes skyldig, kan han forvente at skulle bestå en ny både køre- og teoriprøve for at beholde førerretten.

Ramponeret bil på vejen – Kvarmløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 1849 fik politiet via alarm 112 melding om, at en meget ramponeret personbil med bl.a. knust forrude, defekt sidespejl uden glas og huller i taget kørte rundt i området ved Tølløse. Politiet kørte til området og fandt bilen kort før kl. 1900 kørende ad Kvarmløsevej med en ejeren – en 20-årig mand fra Holbæk – bag rattet. Han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, da bilen ikke var i forskriftsmæssig stand til brug på offentlig vej. Politiet afmonterede derfor bilens nummerplader og markerede bilen med politistrimmel, indtil ejeren får bilen fjernet fra Kvarmløsevej. Ejeren var et par dage tidligere forulykket og rullet rundt i bilen ved Tuse Næs, da han ville undvige et rådyr, men bilen kunne dog køre fra stedet ved egen kraft.

Butikstyve afsløret – Ræveholmsvej, Karlslunde – Greve

Kl. 1944 anmeldte personalet i supermarkedet Aldi, at to personer – en mand og en kvinde – havde forladt stedet med to fyldte indkøbskurve med varer, som de ikke havde betalt for. Personalet havde set, at de to mistænkte havde forladt stedet i en personbil, hvis nummerplade de aflæste. Politiet kørte derfor til bilejerens bopæl i Greve, hvor en 20-årig mand fra Valby blev truffet. På bilejerens bopæl fandt politiet også de stjålne varer fra supermarkedet, ligesom den 20-årige havde besøg af en 19-årig kvinde fra Greve. Da de begge kunne mistænktes for at være butikstyvene, blev de begge sigtet for butikstyveri af diverse varer fra supermarkedet til en endnu ikke opgjort værdi. Varerne blev efterfølgende returneret til supermarkedet.

Røveri mod grill – Billesborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 2143 anmeldte en kvindelig ansat i en grillbar, at en maskeret mand under trussel med en kniv kort forinden havde taget kontanterne fra kassen og herefter forladt stedet til fods i ukendt retning. Røveren blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 15-25 år, 170-175 cm høj, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Mørke øjne og mørke fyldige øjenbryn, Talte: Dansk med accent, Iført: sort kasket, mønstret tørklæde om mund/næse i farverne grøn og sort muligvis flere, mørk trøje/jakke, mørke bukser og mørke handsker, medbragte en kniv med et blad på 10-15 cm. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, fandt imidlertid ikke røveren, som nu forsøges identificeret ud fra tekniske spor fra grillbaren.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket røveren i området i forbindelse med røveriet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mange biler på ”striben” – Greve Main, Greve

Kl. 2344 fik politiet en henvendelse om, at rigtig mange biler var forsamlet på stedet, hvor man formodede, at der måske ville blive kørt ræs. Politiet kørte til området med flere patruljer, hvilket medførte, at de forsamlede biler og personer straks forduftede fra området. Ingen blev sigtet for noget.

Mystisk mand kigger ind ad vinduer – Diget, Ringsted

Kl. 0052 fik politiet en anmeldelse fra en lokal kvinde, som havde undret sig over en person – formentlig mand – der luskede rundt i området og kiggede ind ad vinduerne i ukendt hensigt – muligt indbrudshensigt. Politiet kørte til området, bl.a. med en hundepatrulje, men fandt ingen mistænkelige personer eller spor i øvrigt, der kunne indikere, at noget ulovligt var foregået.

Spirituskørsel – Køgevej, Tjæreby, Roskilde

Kl. 0325 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkobilist med brændstof i bagagerummet – Holbæk

Kl. 0630 standsede politiet en varebil, der kørte ad Stenhusvej i Holbæk. Bag rattet sad en 26-årig kvinde fra Ringsted, der deltog i en narkometertest. Den indikerede, at hun var påvirket af amfetamin under kørslen, hvorfor hun blev sigtet for narkokørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Kvinden havde ved anholdelsen i øvrigt 0,6 gram amfetamin på sig. Ved nærmere undersøgelse af varebilen fandt politiet i varerummet flere dunke fyldt med dieselolie og en lang slange. Under politiets arbejde ved varebilen ankom en 39-årig mand fra Ringsted pludselig til stedet. Han kendte den kvindelige fører og ville i øvrigt oplyse, at dieselolien var blevet stjålet fra en entreprenørmaskine på en byggeplads ved Skovvejen / Sorøvej (rute 57). Manden blev derfor også anholdt, og begge blev sigtet for tyveri af brændstoffet, som politiet beslaglagde med henblik på genudlevering til den forurettede. Begge blev løsladt efter afsluttet efterforskning i sagen og udtagelse af en blodprøve for kvindens vedkommende. Politiet kontakter begge sigtede, når deres sager skal afgøres på et senere tidspunkt.

Søndag – mandag

 

Mand kom sikkert hjem igen – Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 17.27 fik politiet en anmeldelse om, at en 82-årig mand var gået en tur, men han var ikke kommet tilbage. De pårørende efterlyste manden, da han har vanskeligheder med at orientere sig i tid og sted. Politiet ledte efter manden i området uden at finde ham i første omgang. Den 82-åriges signalement blev givet til busselskaber og lokalbanens personale, så de kunne holde øje med ham. Politiets vagtcentral udsendte en efterlysning af manden på Twitter. Politiet fik herefter en henvendelse fra et vidne, som mente at have set den beskrevne mand i Nykøbing centrum. Kl. 19.59 fik en patrulje kontakt til den bortgåede mand, som var i god behold. Han blev kørt til sin bopæl, hvor de pårørende tog sig af ham.

Kvinde fundet livløs i havnen – Kanalstræde, Holbæk

Kl. 09.01 blev en livløs kvinde fundet i havnebassinet ved Holbæk havn. Politi, brandvæsen og ambulance blev sendt til stedet. En båd blev bestilt til at bjerge kvinden op, men inden båden nåede frem fik politipatruljen fik den livløse kvinde op af bassinet i samarbejde med vidner på stedet. De ydede livreddende førstehjælp indtil ambulancen kom frem og overtog behandlingen af den livløse kvinde. Hun blev kørt til sygehuset, hvor der blev forsøgt genoplivning. Kvinden, som viste sig at være en 41-årig kvinde fra Uganda blev erklæret død på sygehuset kl. 10.43. Hun opholdt sig i landet som turist, da hun besøgte bekendte i området. Politiet undersøger nu omstændighederne omkring ulykken, for at afklare kvindens færden op til det skete. Politiet har i den forbindelse afhørt flere vidner, og der skal afholdes et retslægeligt ligsyn. De foreløbige undersøgelser af kvinden viser ikke tegn på, at hun har været udsat for en forbrydelse. De pårørende i Uganda er underrettet om dødsfaldet.

Hus påkørt af spiritusbilist – Søvejen, Jerslev Sj.- Kalundborg

Kl. 17.44 kørte en 26-årig mand fra Ruds-Vedby i en personbil ad Søvejen mod vest. I forbindelse med en venstrekurve mistede manden herredømmet over bilen, der kørte over i modsatte vejbane. Den fortsatte videre ind i en have og påkørte en husmur. Føreren af bilen forsøgte at køre ud af haven, men dette var ikke så let på grund af en høj jordvold. Under forsøget på at køre bilen ud af haven påkørte den 26-årige husmuren flere gange, så der blandt andet blev påkørt en varmepumpe, der blev revet ud fra husmuren. Til sidste lykkedes det den 26-årige at få kørt bilen ud af haven og over på den anden siden af vejen, hvor bilen endte i en grøft. Politiet kom frem til stedet, hvor den 26-årige var blevet tilbageholdt af flere beboere i området. Politiet sigtede og anholdt den 26-årige, der var påvirket af spiritus og narko. Hans promille var så høj, at politiet inddrog hans kørekort midlertidig, mens sagen behandles. Føreren fik udtaget en blodprøve, som politiet nu afventer resultatet af. Han blev herefter løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet i forhold til uheldet og kørslen i påvirket tilstand.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Ringsted – Køge

Kl. 22.35 standsede en patrulje en 19-årig mand fra Køge, som kørte i en personbil. Patruljen havde bemærket, at bilen kørte langsomt og lidt slingrende, så de ville lave en rutinekontrol. Den 19-årige var påvirket af spiritus, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Eftersøgt til fogedretten kørte narkokørsel – Hundige Strandvej, Greve

Kl. 01.20 anholdt politiet en 43-årig mand fra Gadstrup, som var eftersøgt til at møde i fogedretten. Da patruljen visiterede manden, blev han fundet i besiddelse af 0,77 gram amfetamin og 1,43 gram skunk. Han blev desuden sigtet for narkokørsel, så han fik udtaget en blodprøve. Han blev mandag morgen fremstillet i fogedretten, hvor han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han høre mere fra politiet om sin kørsel og om narkosagen.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

26. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 26. april 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 25. april 2024 kl. 07.00 til 26. april 2024 kl. 07.00.

25. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 25. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 24. april 2024 kl. 07.00 til 25. april 2024 kl. 07.00.

24. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. april 2024 kl. 07.00 til 24. april 2024 kl. 07.00.