Spring til hovedindhold

Forslag

28-årig dømt for besiddelse af oversavet riffel

En 28-årig mand fra Ringsted blev 3. juni 2020 idømt fængsel i 2 år og 10 måneder for besiddelse af en oversavet salonriffel samt tilhørende ammunition.

Retten i Roskilde

En 28-årig mand fra Ringsted er ved Retten i Roskilde blevet idømt 2 år og 10 måneders fængsel for besiddelse af en oversavet salonriffel og ammunition dertil. Han blev desuden dømt for at fremsende skriftlige trusler til en fængselsbetjent og for at være i besiddelse af narkotika til eget forbrug.

”Vi er glade for dommen og for, at vi har fået konfiskeret det ulovlige våben. Vi ser med stor alvor på ulovlig våbenbesiddelse, og alle våben kan være særdeles farlige, hvis de falder i de forkerte hænder,” siger leder af operativ efterforskning i Midt- og Vestsjællands Politi, politikommissær Kim Lech.

Sagen begyndte i slutningen af marts, efter at politiet havde modtaget flere forskellige tips om den dømte. Herefter dukkede Midt- og Vestsjællands Politi op med en ransagningskendelse samt både sprængstof- og narkohunde for at finde ulovlige genstande på mandens bopæl. Her fandt politiet både mandens våben, ammunition samt omkring fem gram hash til eget forbrug gemt forskellige steder på bopælen.

Da manden også tidligere er dømt for ulovlig våbenbesiddelse, blev straffen udmålt til 2 år og 10 måneders fængsel, hvilket var anklager Thomas Rasmussens strafpåstand inden domsafsigelsen.

”Jeg er glad for, at retten var enig med mig i, at manden skulle idømmes 2 år og 10 måneders fængsel. Det, at få fjernet ulovlige våben, er med til at skabe tryghed i lokalsamfundet,” siger anklager Thomas Rasmussen.

Den 28-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden slutningen af marts og modtog dommen. Han forblev frihedsberøvet frem til afsoning.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdt efter stor aktion på Vestsjælland

Siden de tidlige morgen timer har politiet været til stede på flere adresser på Vestsjælland, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. Der vil senere blive afholdt grundlovsforhør både i Holbæk og på Frederiksberg.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet underretter kommunen om børn, der risikerer omsorgssvigt

Hver uge screener Midt- og Vestsjællands Politi politiets systemer for anmeldelser og øvrige registreringer, der involverer socialt udsatte børnefamilier. Formålet er at nedbringe risikoen for, at børn og unge bliver udsat for omsorgssvigt.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor anholdelsesaktion efter våbenfund i boligområde

Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.