Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

23. maj 2022 15:00

Mand udvist for at stikke køkkenkniv gennem låret på sin samlever

41-årig mand fra Greve idømt 9 måneders fængsel og udvisning af Danmark ved Retten i Roskilde for at have stukket sin samlever i låret med en kniv

Retten i Roskilde

Retten i Roskilde har fundet en 41-årig mand fra Greve skyldig i at have stukket en køkkenkniv igennem låret på sin samlever. Han blev desuden dømt for at have truet en politibetjent og nægtet at oplyse sit navn til politiet.

Sagen begyndte i slutningen af marts, da politiet modtog et alarmopkald fra en kvinde, som var blevet stukket med en kniv. Politiet rykkede hurtigt ud og ankom få minutter efter til adressen, hvor de straks udøvede førstehjælp, inden en ambulance kom frem til stedet.

Omkring en time efter lykkedes det politiet at anholde kvindens samlever i en bil i Greve-området. Han blev dagen efter fremstillet i et grundlovsforhør, hvor han blev varetægts-fængslet, hvilket han har været lige siden.

Straffen blev udmålt til 9 måneders ubetinget fængsel, og selvom manden er opvokset i Danmark, hvor han også har stiftet familie, blev han også udvist af landet.

”Jeg lagde ved min fremlæggelse af sagen i retten særlig vægt på, at der var tale om grov, hensynsløs og farlig kriminalitet begået efter tidligere straffe for personfarlig kriminalitet”, udtaler anklagerfuldmægtig Sebastian Stentoft fra anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi og fortsætter:

”Jeg er derfor meget tilfreds med, at retten valgte at lægge afgørende vægt på netop voldens karakter, og at de på den baggrund valgte at følge min påstand og idømme en længere fængselsstraf samt udvise manden af Danmark”, siger han. 

Retten bestemte desuden, at den dømte skal forblive varetægtsfængslet, selvom han har anket sagen til landsretten, der nu skal behandle den på ny
 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere nyheder

29. juni 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Kontrol af studenterkøretøjer går i den rigtige retning

Sommeren er lig med glade studenter på studentervogne – og det betyder samtidigt også, at politiets tungvognscentre er på vejene for at foretage kontrol af køretøjerne, så alle kan få en sikker kørsel.

20. juni 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Fem mænd idømt livstidstraffe for dobbeltdrab i bandemiljøet

Fem mænd blev mandag fundet skyldige i at have begået og medvirket til det dobbeltdrab, der fandt i sted i Kalundborg i november 2017.

13. juni 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

To dømt i voldtægtssag

To mænd blev mandag fundet skyldige i hhv voldtægt og voldtægtsforsøg og idømt flere års fængsel.

Forslag