Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

28. marts 2023 08:22

Opfordring fra politiet Registrer dit kamera

Flere og flere registrerer deres overvågningskameraer i politiets register. Det er et nyttigt værktøj for efterforskerne.

Midt- og Vestsjællands Politi

Antallet af private overvågningskameraer, der er registrerede i politiets kameraregister, fortsætter med at vokse. I Midt- og Vestsjællands Politis område er der på nuværende tidspunkt registreret 2880 steder med kameraer i politikredsen. Det skal ses i forhold til de 2643 lokationer, der var registreret den 1. januar 2022.

”Det giver vores efterforskere mulighed for langt hurtigere at danne sig et overblik over, hvor der kan være kameraer, og hvordan vi kommer i kontakt med de ansvarlige. Hver gang, vi står med en alvorlig sag, hvor vi har brug for at indhente overvågning, så er det et nyttigt værktøj for os”, siger politikommissær Jonas Svitzer. 

Derfor opfordrer Midt- og Vestsjællands Politi til, at både borgere og virksomheder, der endnu ikke har fået deres kameraer registret, sørger for at få det gjort nu. 

”Vi gennemgik sidste år manuelt en del af Ringsted for at se, hvor mange kameraer, vi kunne finde, som ikke var registrerede. Og det viste, at der stadigt er mange kameraer derude, som af den ene eller anden grund endnu ikke er tilmeldt registeret. Derfor opfordrer vi folk til at få det gjort”, siger Jonas Svitzer. 

Er man en virksomhed, myndighed eller forening, der har opsat kameraovervågning på steder, der benyttes til almindelig færdsel, så har man pligt til at registrere sit kamera i Politiets Kameraregister. Samtidigt opfordres civile borgere, der ikke er omfattet af registreringspligten, til også at gøre det samme. 

Læs mere:  https://politi.dk/service-og-tilladelser/tv-overvaagning/registrer-dine-overvaagningskameraer

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere nyheder

1. juni 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Endnu tre dømt i stor narkosag

To mænd og en kvinde blev torsdag ved Retten i Holbæk fundet skyldig i narkohandel og straffet med hhv ni og to gange fem års fængsel. Samlet er der nu idømt mere en 40 års fængsel til de tiltalte, som var en del af en større narkoring.

1. juni 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Risiko for køer på vejene ved dyrskue

Dyrskuet i Roskilde kan særligt fredag og lørdag give ekstra meget trafik på vejene i området

26. maj 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Kontrol af slikbutikker og kiosker med fokus på salg af ulovlige varer

Midt- og Vestsjællands Politi har i denne uge været på myndighedskontrol i slikbutikker og kiosker med fokus på salg af ulovlige varer. Politiet havde særlig fokus på salg af receptpligtig medicin og euforiserende stoffer.

Forslag