Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

28. marts 2023 08:22

Opfordring fra politiet Registrer dit kamera

Flere og flere registrerer deres overvågningskameraer i politiets register. Det er et nyttigt værktøj for efterforskerne.

Midt- og Vestsjællands Politi

Antallet af private overvågningskameraer, der er registrerede i politiets kameraregister, fortsætter med at vokse. I Midt- og Vestsjællands Politis område er der på nuværende tidspunkt registreret 2880 steder med kameraer i politikredsen. Det skal ses i forhold til de 2643 lokationer, der var registreret den 1. januar 2022.

”Det giver vores efterforskere mulighed for langt hurtigere at danne sig et overblik over, hvor der kan være kameraer, og hvordan vi kommer i kontakt med de ansvarlige. Hver gang, vi står med en alvorlig sag, hvor vi har brug for at indhente overvågning, så er det et nyttigt værktøj for os”, siger politikommissær Jonas Svitzer. 

Derfor opfordrer Midt- og Vestsjællands Politi til, at både borgere og virksomheder, der endnu ikke har fået deres kameraer registret, sørger for at få det gjort nu. 

”Vi gennemgik sidste år manuelt en del af Ringsted for at se, hvor mange kameraer, vi kunne finde, som ikke var registrerede. Og det viste, at der stadigt er mange kameraer derude, som af den ene eller anden grund endnu ikke er tilmeldt registeret. Derfor opfordrer vi folk til at få det gjort”, siger Jonas Svitzer. 

Er man en virksomhed, myndighed eller forening, der har opsat kameraovervågning på steder, der benyttes til almindelig færdsel, så har man pligt til at registrere sit kamera i Politiets Kameraregister. Samtidigt opfordres civile borgere, der ikke er omfattet af registreringspligten, til også at gøre det samme. 

Læs mere:  https://politi.dk/service-og-tilladelser/tv-overvaagning/registrer-dine-overvaagningskameraer

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

22. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

14 års fængsel for indsmugling af narko

Som den første er 34-årig mand i dag dømt i omfattende sag om indsmugling af narko fra Holland.

22. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 22. maj 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 21. maj 2024 kl. 07.00 til 22. maj 2024 kl. 07.00.

19. maj 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Etablering af midlertidigt militært område i Roskilde og Kalundborg

En del af lufthavnen i Roskilde og af havnen i Kalundborg bliver midlertidigt militært område fra mandag 20. maj 2024.