Spring til hovedindhold

Forslag

24-årig dømt for at udvikle ulovlig fildelingstjeneste

En 24-årig mand fra Silkeborg er idømt 60 dages betinget fængsel for at medvirke til at udvikle en ulovlig fildelingstjeneste.

NSK logo

National enhed for særlig Kriminalitet (NSK) har ved en tilståelsessag ved Retten i Viborg fået idømt en 24-årig mand fra Silkeborg 60 dages betinget fængsel for i perioden august til september 2020 at have medvirket til at udvikle en nu lukket fildelingstjeneste.

På tjenesten havde brugerne adgang til ulovligt at kunne downloade tusindvis af ophavsretsbeskyttede værker i form af eksempelvis film, musik og e-bøger.

Den dømte har i forbindelse med dommen indgået et forlig om erstatning med Rettighedsalliancen, der repræsenterer rettighedshaverne bag de værker, der var tilgængelige på fildelingstjenesten.

Specialanklager hos NSK, Jan Østergaard, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen, der hviler på et grundigt efterforskningsarbejde. Dommen understreger, at ophavsretskrænkelser er en forbrydelse, som bliver taget alvorligt af retssystemet.”

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden. 

NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager. 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde. 

Der er cirka 1.100 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

14. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Kokain- og våbenhandel giver 14 års fængsel

En 36-årig mand fra Odder er idømt 14 års fængsel efter at have tilstået omfattende handel med kokain og våben.

11. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK bremser hash-netværk fra Østjylland

NSK har tirsdag anholdt fem personer, der er sigtet for indsmugling af over i alt 500 kilo hash.

11. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK anholder 11 personer, der står bag omfattende indsmugling og distribution af kokain

NSK har tirsdag morgen anholdt ti mænd og en kvinde for indsmugling og distribution af samlet 234 kilo kokain.