Spring til hovedindhold

Forslag

24-årig dømt for at udvikle ulovlig fildelingstjeneste

En 24-årig mand fra Silkeborg er idømt 60 dages betinget fængsel for at medvirke til at udvikle en ulovlig fildelingstjeneste.

NSK logo

National enhed for særlig Kriminalitet (NSK) har ved en tilståelsessag ved Retten i Viborg fået idømt en 24-årig mand fra Silkeborg 60 dages betinget fængsel for i perioden august til september 2020 at have medvirket til at udvikle en nu lukket fildelingstjeneste.

På tjenesten havde brugerne adgang til ulovligt at kunne downloade tusindvis af ophavsretsbeskyttede værker i form af eksempelvis film, musik og e-bøger.

Den dømte har i forbindelse med dommen indgået et forlig om erstatning med Rettighedsalliancen, der repræsenterer rettighedshaverne bag de værker, der var tilgængelige på fildelingstjenesten.

Specialanklager hos NSK, Jan Østergaard, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen, der hviler på et grundigt efterforskningsarbejde. Dommen understreger, at ophavsretskrænkelser er en forbrydelse, som bliver taget alvorligt af retssystemet.”

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden. 

NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager. 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde. 

Der er cirka 1.100 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

28. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

En 31-årig kvinde tilstår at have transporteret 12 kilo kokain

Retten i Kolding har i dag onsdag idømt en 31-årig kvinde fra København syv års fængsel. Kvinden har tilstået i to tilfælde at have modtaget og transporteret i alt 12 kilo kokain.

27. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Seks anholdt i sag om ulovlige cigaretter

I alt seks personer er mandag anholdt i aktion i en sag om ulovlige kopicigaretter.

23. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To idømt fængselstraf i sag om tre tons hash

To mænd på 37 og 38 år er idømt fængsel i henholdsvis syv og fire år for deres roller i en sag om organiseret handel og distribution af ca. tre tons hash.