Spring til hovedindhold

Forslag

27-årig får fængselsdom for at importere falske dele til PH-lamper

En 27-årig mand fra Nordfyn er idømt en tillægsstraf på ni måneders fængsel i en sag om ulovlig import af kopier af lampeskærme og andre dele fra PH-lamper med henblik på videresalg.

Politi

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved Retten i Odense fået idømt en 27-årig mand fra Nordfyn en tillægsstraf på ni måneders ubetinget fængsel for ophavsretskrænkelse af særlig grov karakter. I december 2021 blev den 27-årige idømt et år og tre måneders fængsel for groft hæleri af blandt andet PH-lamper.

Den nu dømte havde i en periode fra foråret 2020 til marts 2021 gennem sin virksomhed importeret flere tusind kopier af lampedele til PH-lamper, herunder skærme, fra kinesiske producenter med henblik på at sælge dem videre i Danmark. 

Sagen opstod efter en anmeldelse fra Rettighedsalliancen, der havde opdaget, at en sælger på nettet solgte PH-lamper, der endnu ikke var sat til salg af officielle kanaler. Herefter fandt politiet i flere tilfælde store mængder af kopier af lampeskærme og -dele, som kunne knyttes til den nu dømte.

Den 27-årige er tidligere dømt for ophavsretskrænkelser i forbindelse med import af kopier af dele til PH-lamper.

I forbindelse med dommen har retten konfiskeret værdier fra den dømte og hans kæreste for ca. 1,1 millioner kroner, herunder et større kontantbeløb, et sommerhus og to luksusure. Konfiskationen er sket, da den dømte og hans kæreste ikke har kunnet sandsynliggøre at penge og værdier er skaffet på lovlig vis eller med lovlige midler.

De dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til om dommen skal ankes.

Specialanklager hos NSK, Jan Østergaard, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen, der viser, at systematiske ophavsretskrænkelser tages meget alvorligt af myndighederne. Hvis man bygger en forretning på at sælge ulovlige kopivarer, kan man forvente at både politi og de retmæssige rettighedshavere vil interessere sig for det.”

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.
 
NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 
 
NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.
 
De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

33-årig mand anholdt for organiseret salg af falske Apple-produkter

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag ransaget fem adresser og anholdt en 33-årig mand for at have solgt falske Apple-produkter.

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Clear Channel betaler bøde på seks millioner

Clear Channel Danmark A/S betaler en bøde på seks millioner kroner for at have overtrådt konkurrenceloven ved at koordinere rabatsatser med en konkurrent på markedet for outdoor-annoncering.

16. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To dømt i sag om organiseret handel med amfetamin på togstationer

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet et netværk bag handel med store mængder amfetamin. Yderligere to personer i sagskomplekset er nu dømt.