Spring til hovedindhold

Forslag

28-årigt bandemedlem dømt i sag om våbenindsmugling under konflikt

Efter udeblivelse fra tidligere domsafsigelse er en 28-årig mand blevet udleveret til retsforfølgning i Danmark. Han er i dag blevet straffet for medvirken til våbenindsmugling under en bandekonflikt i en sag efterforsket af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

NSK logo

En 28-årig mand er tirsdag blevet idømt fængsel i 4 år og 10 måneder for medvirken til indsmugling af tre pistoler med tilhørende ammunition. 

 

Det er sket ved Københavns Byret, der har fundet det bevist, at indsmuglingen af våbnene skete 9. oktober 2019 i en periode med gensidig konflikt mellem to bandegrupperinger. Indsmuglingen skete fra Sverige og fandt sted med baggrund i den daværende verserende konflikt, hvor der som led i konflikten blev anvendt skydevåben. 

 

Den 28-årige var medlem af den ene bandegruppering og instruerede en medgerningsmand til at køre fra København til Sverige i en personbil for at hente våbnene og tage disse med tilbage til Danmark i toget.

 

En anden medgerningsmand og den i dag 28-årige mand blev kendt skyldige i sagen i februar 2024, men den 28-årige udeblev fra dommen. Han blev derfor internationalt efterlyst, hvorefter han blev anholdt i Spanien og udleveret til Danmark i december 2024.

 

Specialanklager i NSK, Tomas Hugger, siger:

 

”Ved hjælp af politiets overvågning af den nu dømte og indsigt i hans kommunikation med en medgerningsmand, fandt retten det bevist, at den 28-årige gav konkrete instrukser om at hente tre pistoler i Sverige, der skulle bringes til Danmark til brug for anvendelse i en konflikt mellem to grupperinger. Jeg er godt tilfreds med, at retten har fulgt anklagemyndighedens påstand om, at indsmuglingen af våbnene skete som led i en konflikt og at straffen dermed har kunnet forhøjes til 4 år og 10 måneder.”

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende enhed, hvor de mest specialiserede kompetencer i politi og anklagemyndighed er samlet. Det gælder inden for organiseret kriminalitet, økonomisk kriminalitet og digital kriminalitet samt efterforskningsunderstøttelse. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

De komplekse sager, som NSK efterforsker og strafforfølger, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, bandekriminalitet, organiseret narkotikakriminalitet samt digital kriminalitet.

 

NSK understøtter desuden hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt, så enheden bedst muligt beskytter Danmark mod de største kriminalitetstrusler på både kort og lang sigt.

 

Der er cirka 1.200 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Aarhus, Fredericia, Randers og København samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

11. juli 2025

National enhed for Særlig Kriminalitet

27-årig formodet narko-bagmand overleveret fra de Forenede Arabiske Emirater

I går torsdag blev en 27-årig mand overleveret fra Dubai i de Forenede Arabiske Emirater med henblik på retsforfølgelse i Danmark. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør i dag kl. 10 ved Retten i Odense.

2. juli 2025

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK har anholdt tre personer for planlagt drabsforsøg

NSK anholdt i går tre personer for et nyt tilfælde af forsøg på drab på bestilling. En 15-årig svensk dreng er i dag blevet varetægtsfængslet for drabsforsøg på et ukendt mål i Danmark, mens en 27-årig mand med syrisk statsborgerskab og en 28-årig dansk mand har fået deres anholdelse opretholdt i tre gange 24 timer.

1. juli 2025

National enhed for Særlig Kriminalitet

Tre anholdt for hvidvask gennem skønhedsklinikker

To mænd og en kvinde er anholdt og sigtet for hvidvask af ikke under 13 millioner kroner gennem skønhedsklinikker.