Spring til hovedindhold

Forslag

43-årig får 13 års fængsel for store mængder narkotika

En 43-årig frederikshavner er idømt 13 års fængsel for besiddelse og videresalg af store mængder narkotika.

NSK logo komprimeret

En 43-årig mand fra Frederikshavn er i en tilståelsessag ved Retten i Hjørring idømt 13 års fængsel for besiddelse og videreoverdragelse af store mængder narkotika, besiddelse af et våben med skarp ammunition og for at unddrage sig tobaksafgifter. Sagen er kørt af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

 

Den 43-årige blev anholdt centralt i Frederikshavn ved en aktion i april 2024. I forbindelse med anholdelsen og ransagninger af flere ejendomme, blev den nu dømte fundet i besiddelse af blandt andet 343 kg hash, 1638 gram skunk, 2570 gram amfetamin, 600 ml THC-olie, et våben med tilhørende skarp ammunition og i alt 229.860 cigaretter, der ikke var betalt afgift af.

 

Ud over de koster, politiet fandt ved anholdelsen, har den dømte tilstået, at han i en periode fra april 2020 til december 2023 blandt andet har besiddet, bestilt eller videreoverdraget 5 kg kokain, 50 kg amfetamin og 330 kg hash.

 

I tillæg til fængselsstraffen har den dømte modtaget en bøde på 474.517 kroner for at unddrage sig tobaksafgifter, ligesom retten har konfiskeret en lang række værdier, herunder både kontanter, luksusure og smykker, fra den dømte.

 

Anklager hos NSK Bjørn Sørensen siger:

 

”Jeg er tilfreds med, at den dømte har valgt at tilstå samtlige forhold. Dommen er et resultat af en grundig efterforskning, og den understreger, at besiddelse og salg af hård narkotika straffes hårdt.”

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende enhed, hvor de mest specialiserede kompetencer i politi og anklagemyndighed er samlet. Det gælder inden for organiseret kriminalitet, økonomisk kriminalitet og digital kriminalitet samt efterforskningsunderstøttelse. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

De komplekse sager, som NSK efterforsker og strafforfølger, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, bandekriminalitet, organiseret narkotikakriminalitet samt digital kriminalitet.

 

NSK understøtter desuden hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt, så enheden bedst muligt beskytter Danmark mod de største kriminalitetstrusler på både kort og lang sigt.

 

Der er cirka 1.200 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Aarhus, Fredericia, Randers, Karlslunde og København samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

30. august 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

48-årig dømt for hvidvask af mere end 40 millioner kroner

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har efterforsket en sag om hvidvask af særlig grov beskaffenhed. En 48-årig mand samt en 78-årig kvinde er nu dømt i sagen.

24. august 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Aktion på Langeland: NSK har anholdt seks personer for indsmugling af store mængder kokain

National enhed for særlig Kriminalitet (NSK) har i samarbejde med Fyns Politi lørdag anholdt seks mænd i en sag om indsmugling af store mængder kokain. I forbindelse med aktionen er der desuden beslaglagt en større mængde kokain.

20. august 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Fire personer fra rocker- og bandemiljøet anholdt: Smuglede 1,2 tons hash til Danmark

NSK har tirsdag anholdt fire personer, der er en del af rocker- og bandemiljøet. Aktionen er sket i samarbejde med Sydøstjyllands Politi.