Spring til hovedindhold

Forslag

Ægtepar idømt fængselsstraf for salg af kopitøj

Et ægtepar er i dag blevet idømt en betinget fængselstraf for varemærkekrænkelser under skærpende omstændigheder. Den ene blev desuden dømt for at have givet oplysninger til politiet med intention om, at en uskyldig skulle sigtes eller dømmes.

Et kærestepar er blevet idømt fængsel for varemærkekrænkelser under skærpende omstændigheder

Foto: NSK

Der var tale om et brud på varemærkeloven, da et ægtepar – en mand på nu 44 år og en kvinde på 32 år - satte en stor mængde kopitøj til salg på et kræmmermarked. I dag har National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) fået dem idømt henholdsvis 14 og 30 dages betinget fængsel.

Dommen faldt i Retten på Frederiksberg, hvor det også blev fundet bevist, at kvinden havde givet urigtige oplysninger til politiet med intention om, at en anden skulle sigtes eller dømmes for salget af kopitøjet.

Sagen startede, da politiet i september 2019 modtog en anmeldelse om, at der formentlig skete salg af kopitøj på Bellahøj Kræmmermarked. Anmelderen mente, at kvaliteten af tøjet var ringe ligesom priserne var urealistisk lave, og at der derfor måtte være tale ulovligt salg af beklædningsgenstande.

Da en patrulje fra Københavns Politi undersøgte boden blev der fundet og siden beslaglagt over 330 tøjdele påført kendte varemærker såsom Armani, Burberry, Calvin Klein, Chanel, Fendi, Gucci, Louis Vuitton og Moncler. Der var både tale om tøj, sko, tasker og solbriller, som var sat til salg for ca. 50 til 450 kroner. 

I forbindelse med efterforskningen indleverede kvinden en kvittering som et bevis for, at hun havde købt kopitøjet i god tro. Kvitteringen indeholdt både navn, adresse og CPR-nummer.

Det var dog politiets opfattelse, at oplysningerne på kvitteringen var falske med intention om, at en anden skulle sigtes eller dømmes for salg af kopiprodukter.

Retten fandt det bevist, at ægteparret havde fortsæt til at sælge kopiprodukter som krænkede kendte varemærker, og de blev derfor dømt for varemærkekrænkelser under skærpende omstændigheder. Foruden en betinget fængselsstraf blev manden idømt 30 timers samfundstjeneste, mens kvinden blev idømt 40 timers samfundstjeneste.

Retten fandt det også bevist, at oplysninger på kvitteringen var falske, og at kvinden havde intention til at få en anden sigtet eller dømt.

Senioranklager hos NSK, Amir Amirian, siger: 

”Dommen i dag sender efter min opfattelse et tydeligt budskab om, at salg af kopiprodukter ikke tolereres. Forbrugere skal trygt kunne købe tøj uden, at de risikerer at købe kopiprodukter, uagtet om det er i en butik eller på et kræmmermarked. Salget af kopiprodukter svækker forbrugernes tillid til virksomhederne, ligesom det svækker kendte mærkers renommé.”

 

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

Sagen blev ført af National enhed for Særlig Kriminalitet, der har enekompetence til at efterforske og føre sager om varemærkekrænkelser.
National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er etableret den 1. januar 2022 og har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 
NSK har ca. 1000 medarbejdere og er opbygget som en politikreds.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

25. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

40-årig får fire års fængsel: Tilstod hvidvask for over 100 millioner kroner gennem fakturafabrik

En 40-årig mand bosat i Nordsjælland er torsdag blevet idømt fire års ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark, efter han tilstod at have hvidvasket 104 millioner kroner. Hvidvasken foregik via en fakturafabrik og internationale netværk.

12. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

62-årig får fem års fængsel for hvidvask af 145 millioner

En 62-årig mand er idømt fem års ubetinget fængsel efter at have tilstået hvidvask af ca. 145 millioner kroner. Hvidvasken er blandt andet sket gennem såkaldte fakturafabrikker.

11. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK bremser kokaintransportørnetværk

En 61-årig mand er torsdag blevet idømt 12 års fængsel for at have indført og videreoverdraget betydelige mængder kokain fra udlandet til Danmark.