Spring til hovedindhold

Forslag

Amfetaminhandler straffet med 14 års fængsel

En 41-årig mand har foruden en lang fængselsstraf fået konfiskeret en halv million kroner i udbytte for handel med store mængder amfetamin.

NSK logo

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har fået en 41-årig mand idømt 14 års fængsel for handel med samlet 141 kilo amfetamin.

 

Det er sket fredag ved Retten i Horsens, hvor den 41-årige tilstod over for en dommer, at han i en periode fra juli 2020 til oktober 2020 var i besiddelse af de store mængder amfetamin.

 

De euforiserende stoffer blev i tre tilfælde overdraget til medgerningsmænd omkring Horsens og Vejle under koordinering af den 41-årige. Narkotikahandlerne blev planlagt ved brug af krypteret kommunikation, som den dømte benyttede i forsøget på at skjule sin identitet gennem en anonymiseret profil på SKY ECC. 

 

Den 41-årige blev sigtet og varetægtsfængslet efter en anholdelsesaktion i august 2023, hvor en 37-årig medgerningsmand også blev anholdt. Denne mand blev idømt 14 års fængsel i sagen i september.

 

Som en del af dommen har Retten i Horsens konfiskeret 500.000 kroner i udbytte fra narkotikahandlen. Pengene tilfalder statskassen.

 

Specialanklager ved NSK, Rasmus Gyldenløve Jensen, siger:

 

”Sagen er endnu et eksempel på optrevlingen af et netværk, der handler med store mængder narkotika. I sagen her har den 41-årige spillet en nøglerolle i amfetaminens vej ud på det danske marked, og det er takket være en målrettet efterforskning, at manden nu er idømt en lang fængselsstraf og har fået konfiskeret et stort pengebeløb.”

 

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden.

 

NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

 

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

 

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

Der er cirka 1.100 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

28. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

En 31-årig kvinde tilstår at have transporteret 12 kilo kokain

Retten i Kolding har i dag onsdag idømt en 31-årig kvinde fra København syv års fængsel. Kvinden har tilstået i to tilfælde at have modtaget og transporteret i alt 12 kilo kokain.

27. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Seks anholdt i sag om ulovlige cigaretter

I alt seks personer er mandag anholdt i aktion i en sag om ulovlige kopicigaretter.

23. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To idømt fængselstraf i sag om tre tons hash

To mænd på 37 og 38 år er idømt fængsel i henholdsvis syv og fire år for deres roller i en sag om organiseret handel og distribution af ca. tre tons hash.