Spring til hovedindhold

Forslag

Fire personer anholdt for ulovlig fildeling

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag anholdt og sigtet fire personer for at have delt eller medvirket til ulovlig fildeling af rettighedsbeskyttede film og serier.

NSK logo

NSK har i dag ved en koordineret anholdelsesaktion slået til på flere adresser i Sydvestjylland, Nordsjælland samt på Bornholm og anholdt i alt fire personer for ophavsretskrænkelser af særlig grov karakter. Anholdelserne sker efter længere tids efterforskning, og politiet formoder, at der er tale om deling af en særdeles stor mængde data i form af film og serier.

I forbindelse med anholdelserne har NSK ransaget flere adresser, hvorfra forskellige IT-effekter blev beslaglagt som bevis i sagen.

De anholdte fremstilles ikke i grundlovsforhør og vil blive løsladt senere. 

Politikommissær i NSK, Anders-Emil Nøhr Kelbæk, siger:
 
”Denne sag handler om et organiseret netværk, der på bekostning af de retmæssige rettighedshavere deler ekstremt store mængder data formodentligt i form af film og serier. Det er meget tilfredsstillende, at vi på baggrund af en længerevarende efterforskning nu har anholdt fire personer, som vi anser for at have haft en betydelig rolle i netværket."

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.
 
NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 
 
NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.
 
De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

28. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

En 31-årig kvinde tilstår at have transporteret 12 kilo kokain

Retten i Kolding har i dag onsdag idømt en 31-årig kvinde fra København syv års fængsel. Kvinden har tilstået i to tilfælde at have modtaget og transporteret i alt 12 kilo kokain.

27. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Seks anholdt i sag om ulovlige cigaretter

I alt seks personer er mandag anholdt i aktion i en sag om ulovlige kopicigaretter.

23. februar 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To idømt fængselstraf i sag om tre tons hash

To mænd på 37 og 38 år er idømt fængsel i henholdsvis syv og fire år for deres roller i en sag om organiseret handel og distribution af ca. tre tons hash.