Spring til hovedindhold

Forslag

NSK anholder kokainnetværk

NSK har tirsdag anholdt fem personer i en koordineret politiaktion. Personerne er sigtet for omfattende indsmugling og handel med hård narkotika fra udlandet til Danmark.

Anholdelserne og ransagningerne er sket i et tæt samarbejde med Østjyllands Politi, Toldstyrelsen samt flere specialenheder i politiet.

Personerne blev anholdt på forskellige adresser i Østjylland. Der er sket anholdelse af fire mænd og en kvinde, som er i alderen 23-34 år. Der er desuden foretaget ransagninger på flere adresser. Her blev der fundet omkring 10.000 oxycontin-piller og flere hundrede gram hård narkotika.

Flere af personerne er sigtet for omfattende indsmugling og handel med mere end 90 kilo kokain til Danmark, mens en enkelt person er sigtet for at have medvirket til hvidvask af udbyttet.

Ledende politiinspektør i NSK, Michael Kjeldgaard, siger:

”Vi har i forbindelse med dagens aktion anholdt flere personer, som efter vores opfattelse har indsmuglet og leveret narkotika til det kriminelle miljø i store dele af Jylland, herunder til personer med tilknytning til bandemiljøet. Anholdelserne er sket i et tæt og koordineret samarbejde med Østjyllands Politi, hvor det er lykkedes os at bremse et narkotikanetværk i deres kriminelle foretagende”.

 

Fire personer vil onsdag kl. 9:30 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers.

Anklagemyndigheden vil begære om dørlukning, hvorfor NSK ikke har yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende enhed, hvor de mest specialiserede kompetencer i politi og anklagemyndighed er samlet. Det gælder inden for organiseret kriminalitet, økonomisk kriminalitet og digital kriminalitet samt efterforskningsunderstøttelse. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

De komplekse sager, som NSK efterforsker og strafforfølger, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, bandekriminalitet, organiseret narkotikakriminalitet samt digital kriminalitet.

 

NSK understøtter desuden hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt, så enheden bedst muligt beskytter Danmark mod de største kriminalitetstrusler på både kort og lang sigt.

 

Der er cirka 1.200 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Aarhus, Fredericia, Randers, Karlslunde og København samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

9. oktober 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Digital svindel fra 'bekendte i knibe' er steget voldsomt

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) advarer mod massiv stigning i digital svindel, hvor svindlere udgiver sig for at være en 'bekendt i knibe'.

3. oktober 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Narkotikabesiddelse og indsmugling giver ni års fængsel

En 37-årig mand er idømt ni års ubetinget fængsel efter han har erkendt besiddelse og handel med store mængder kokain og hash.

2. oktober 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Ti anholdt i sag om hvidvask gennem salg af minkskind

Ti personer blev i går anholdt i en koordineret anholdelses- og ransagningsaktion på tværs af landet. Sagen handler om hvidvask af over 30 millioner kroner blandt andet gennem handel med minkskind.