Spring til hovedindhold

Forslag

Kurerer dømt for organiseret indsmugling af narkotika skjult i hemmelige rum

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har fået to personer idømt lange fængselsstraffe for at fragte kokain til Danmark som led i en stor narkotikaorganisations handel med hård narkotika.

Konsol Audi

Foto: Politi

To mænd på 29 og 54 år er onsdag begge blevet dømt for at indsmugle en stor mængde kokain til Danmark.

 

Det er sket ved Retten i Glostrup, hvor mændene blev idømt henholdsvis 6 og 8 års fængsel for i fem tilfælde at have fragtet sammenlagt 13 kg kokain fra udlandet via Tyskland til Danmark i en periode fra november 2021 til april 2022.

 

Retten fandt det bevist, at de dømte besad den hårde narkotika og skjulte den i modificerede Audier med et dertil indrettede hemmeligt rum, hvorefter narkotikaen blev kørt til Danmark. Her blev den overdraget ved en tankstation i Albertslund.

 

Sagen er en del af et større kompleks omhandlende samlet 769 kg hård narkotika og adskillige våben, som to serbiske brødre er tiltalt for at stå bag organiseret indsmugling og videresalg af.

 

Med afgørelserne i retten i dag er 14 personer nu idømt samlet mere end 120 års fængsel i sagskomplekset.

 

Anklagerfuldmægtig ved NSK, Tobias Baadsgaard, siger:

 

”Kurérerne kørte over grænsen til Danmark med kokain skjult i hemmelige rum. Der er tale om en særdeles professionel og organiseret form for indsmugling, og deres fremgangsmåde har været særdeles struktureret, hvilket viser, at der i sagen her har været tale om en udenlandsk organisation, der har leveret kokain i store mængder til en dansk organisation, der efterfølgende har afsat op mod 800 kilo samlet. Jeg er godt tilfreds med, at retten har udmålt en straf, der afspejler den alvor, vi har at gøre med i sagen her.”

 

Begge dømte blev af retten udvist af Danmark for bestandigt.

 

Begge dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til ankespørgsmålet.

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

 

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

 

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

Der er cirka 1.100 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

33-årig mand anholdt for organiseret salg af falske Apple-produkter

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag ransaget fem adresser og anholdt en 33-årig mand for at have solgt falske Apple-produkter.

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Clear Channel betaler bøde på seks millioner

Clear Channel Danmark A/S betaler en bøde på seks millioner kroner for at have overtrådt konkurrenceloven ved at koordinere rabatsatser med en konkurrent på markedet for outdoor-annoncering.

16. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To dømt i sag om organiseret handel med amfetamin på togstationer

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet et netværk bag handel med store mængder amfetamin. Yderligere to personer i sagskomplekset er nu dømt.