Spring til hovedindhold

Forslag

Lange fængselsdomme for handel med store mængder kokain

NSK har fået idømt to mænd fra Københavnsområdet lange fængselsstraffe på 11 og 9 og et halvt år. Mændene tilstod, at de havde besiddet og videredistribueret mellem 26 og 31 kilo kokain i København.

Konfiskeret kokain

To mænd fra Københavnsområdet på 48 og 31 år erkendte ved Københavns Byret tirsdag, at de havde besiddet og videreoverdraget hhv. 31 og 26 kilo kokain.

I dag udmålte Københavns Byret straffen for forbrydelsen. Mændene blev hver idømt 11 års og 9 og et halvt års fængsel.

Den 48-årige mand erkendte sig skyldig i, at han mellem august 2022 og oktober 2022 havde hentet og videredistribueret i alt fem kilo kokain til flere personer i Københavnsområdet.

Han og den 31-årige erkendte desuden, at de den 11. december 2022 havde hentet 26 kilo kokain i Køge, som den 48-årige samme dag overdrog til flere købere på Amager. 

Begge mænd blev anholdt senere samme dag af NSK, som slog til ved en koordineret anholdelsesaktion. Ved anholdelsen var den 48-årige mand i besiddelse af 17 kilo kokain på sin bopæl på Amager, som NSK konfiskerede.

Specialanklager i NSK, Mariam Khalil, siger:

”En solid og effektiv politiefterforskning med tunge beviser har betydet, at anklagemyndigheden hurtigt har kunnet løfte sagen i retten som en tilståelsessag. Jeg er tilfreds med, at domstolene har udmålt lange fængselsdomme til mændene, som afspejler, at der slås hårdt ned på, når så betydelige mængder narkotika videredistribueres i samfundet”.  

Sagen er en udløber af et større sagskompleks om narkotikadistribution.
 
 
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

1. december 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Amfetaminhandler straffet med 14 års fængsel

En 41-årig mand har foruden en lang fængselsstraf fået konfiskeret en halv million kroner i udbytte for handel med store mængder amfetamin.

30. november 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Udfasning af 1.000-kroneseddel gør det sværere at hvidvaske

Hvidvask af kontanter og større kontanttransaktioner med penge fra kriminalitet bliver vanskeligere for kriminelle aktører med udfasning af 1.000-kronesedlen, vurderer National enhed for Særlig Kriminalitet.

22. november 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

38-årig idømt 15 års fængsel for indsmugling af hård narkotika

En 38-årig mand fra Fyn er idømt 15 års fængsel for at indsmugle store mængder heroin, kokain, amfetamin og hash samt besiddelse af kokain. Manden tilstod alle forhold.