Spring til hovedindhold

Forslag

Lange fængselsdomme for handel med store mængder kokain

NSK har fået idømt to mænd fra Københavnsområdet lange fængselsstraffe på 11 og 9 og et halvt år. Mændene tilstod, at de havde besiddet og videredistribueret mellem 26 og 31 kilo kokain i København.

Konfiskeret kokain

To mænd fra Københavnsområdet på 48 og 31 år erkendte ved Københavns Byret tirsdag, at de havde besiddet og videreoverdraget hhv. 31 og 26 kilo kokain.

I dag udmålte Københavns Byret straffen for forbrydelsen. Mændene blev hver idømt 11 års og 9 og et halvt års fængsel.

Den 48-årige mand erkendte sig skyldig i, at han mellem august 2022 og oktober 2022 havde hentet og videredistribueret i alt fem kilo kokain til flere personer i Københavnsområdet.

Han og den 31-årige erkendte desuden, at de den 11. december 2022 havde hentet 26 kilo kokain i Køge, som den 48-årige samme dag overdrog til flere købere på Amager. 

Begge mænd blev anholdt senere samme dag af NSK, som slog til ved en koordineret anholdelsesaktion. Ved anholdelsen var den 48-årige mand i besiddelse af 17 kilo kokain på sin bopæl på Amager, som NSK konfiskerede.

Specialanklager i NSK, Mariam Khalil, siger:

”En solid og effektiv politiefterforskning med tunge beviser har betydet, at anklagemyndigheden hurtigt har kunnet løfte sagen i retten som en tilståelsessag. Jeg er tilfreds med, at domstolene har udmålt lange fængselsdomme til mændene, som afspejler, at der slås hårdt ned på, når så betydelige mængder narkotika videredistribueres i samfundet”.  

Sagen er en udløber af et større sagskompleks om narkotikadistribution.
 
 
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

Flere nyheder

1. juni 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

27-årig får fængselsdom for at importere falske dele til PH-lamper

En 27-årig mand fra Nordfyn er idømt en tillægsstraf på ni måneders fængsel i en sag om ulovlig import af kopier af lampeskærme og andre dele fra PH-lamper med henblik på videresalg.

31. maj 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Flere kokainaftagere fra organiseret narkonetværk er nu anholdt

NSK har anholdt fire mænd og en kvinde i alderen 22-32 år på flere adresser på Sjælland. De er sigtet for køb af kokain med henblik på videresalg.

31. maj 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Fem personer fra narkotikanetværk anholdt i Danmark og Spanien

NSK har ved en koordineret anholdelsesaktion anholdt tre mænd på Fyn og i Syd- og Sønderjylland. Mændene er sigtet for modtagelse og videredistribution af store mængder hash i Danmark. I samarbejde med det spanske politi, Policía Nacional, har NSK desuden foretaget anholdelse af to mænd i Spanien, som er sigtet for indsmugling af hash fra Spanien til Danmark.

Forslag