Spring til hovedindhold

Forslag

National enhed for Særlig Kriminalitet

Nyhed

9. september 2022 12:52

Mand idømt syv års fængsel for besiddelse af over to ton hash

En 51-årig mand er idømt fængsel i syv år for at have modtaget og besiddet 2.150 kg. hash.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Den første af de 10 mænd, der den 6. april 2022 blev varetægtsfængslet i forbindelse med en stor, kordineret politiaktion dagen forinden, har nu fået afgjort sin sag.

Det er sket ved Retten i Randers, hvor National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har fået en 51-årig mand dømt til syv års fængsel for blandt andet at have modtaget og besiddet 2.150 kg. hash.

Retten fandt det bevist, at den 51-årige mand i en periode på to år fik leveret store mængder hash til sin bopæl på Djursland.

Leverancerne, der foregik på Djursland i perioden fra februar 2020 og frem til februar 2022, skete i forening med flere medgerningsmænd.

Specialanklager ved NSK, Lise Hebsgaard, siger om dommen:

”Det har krævet et omfattende politiarbejde at efterforske og klarlægge denne sag. Retten har fundet det bevist, at den dømte har haft en vigtig og nødvendig rolle i indsmugling af meget store mængder hash til Danmark. Jeg er meget tilfreds med, at der med denne dom – den første af forhåbentligt flere - i sagskomplekset er idømt en hård straf for medvirken til organiseret indsmugling af store mængder hash.”

Den 51-årige fik konfiskeret udbytte for 100.000 kroner. Han modtog sin dom.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

Sagen er ført for retten af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som er etableret fra den 1. januar 2022.

NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3).

NSK har ca. 1.000 medarbejdere og er opbygget som en politikreds.
Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

Flere nyheder

24. januar 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Tre personer anholdt for handel med store mængder narkotika og automatriffel

NSK har tirsdag ved en koordineret aktion anholdt tre personer i Odense og Kolding. De er sigtet for at have medvirket til handel med store mængder kokain og amfetamin samt besiddelse af våben.

19. januar 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Hvide bude får straksdomme på fire og to og et halvt års fængsel

En 24-årig mand og en 25-årig kvinde har fået straksdomme på henholdsvis fire og to og et halvt års fængsel for at være del af et netværk af såkaldte hvide bude. Yderligere to personer er varetægtsfængslet i sagen.

17. januar 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Telefonsvindel for 100 millioner: Tre råd skal lære ældre at smække røret på

Smæk røret på – hellere et nej for meget, lyder budskabet fra en række organisationer nu til landets ældre. I et nyt samarbejde vil de forsøge at stoppe stigningen i telefonsvindel særligt målrettet ældre.

Forslag