Spring til hovedindhold

Forslag

Mand idømt syv års fængsel for besiddelse af over to ton hash

En 51-årig mand er idømt fængsel i syv år for at have modtaget og besiddet 2.150 kg. hash.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Den første af de 10 mænd, der den 6. april 2022 blev varetægtsfængslet i forbindelse med en stor, kordineret politiaktion dagen forinden, har nu fået afgjort sin sag.

Det er sket ved Retten i Randers, hvor National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har fået en 51-årig mand dømt til syv års fængsel for blandt andet at have modtaget og besiddet 2.150 kg. hash.

Retten fandt det bevist, at den 51-årige mand i en periode på to år fik leveret store mængder hash til sin bopæl på Djursland.

Leverancerne, der foregik på Djursland i perioden fra februar 2020 og frem til februar 2022, skete i forening med flere medgerningsmænd.

Specialanklager ved NSK, Lise Hebsgaard, siger om dommen:

”Det har krævet et omfattende politiarbejde at efterforske og klarlægge denne sag. Retten har fundet det bevist, at den dømte har haft en vigtig og nødvendig rolle i indsmugling af meget store mængder hash til Danmark. Jeg er meget tilfreds med, at der med denne dom – den første af forhåbentligt flere - i sagskomplekset er idømt en hård straf for medvirken til organiseret indsmugling af store mængder hash.”

Den 51-årige fik konfiskeret udbytte for 100.000 kroner. Han modtog sin dom.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

Sagen er ført for retten af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som er etableret fra den 1. januar 2022.

NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3).

NSK har ca. 1.000 medarbejdere og er opbygget som en politikreds.
Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

33-årig mand anholdt for organiseret salg af falske Apple-produkter

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag ransaget fem adresser og anholdt en 33-årig mand for at have solgt falske Apple-produkter.

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Clear Channel betaler bøde på seks millioner

Clear Channel Danmark A/S betaler en bøde på seks millioner kroner for at have overtrådt konkurrenceloven ved at koordinere rabatsatser med en konkurrent på markedet for outdoor-annoncering.

16. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To dømt i sag om organiseret handel med amfetamin på togstationer

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet et netværk bag handel med store mængder amfetamin. Yderligere to personer i sagskomplekset er nu dømt.