Spring til hovedindhold

Forslag

Kokain- og våbenhandel giver 14 års fængsel

En 36-årig mand fra Odder er idømt 14 års fængsel efter at have tilstået omfattende handel med kokain og våben.

kokain

En 36-årig mand fra Odder er ved en tilståelsessag ved Retten i Aarhus idømt 14 års fængsel for besiddelse af og handel med både kokain og våben. Sagen er kørt af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), og er en del af et større sagskompleks, hvor flere personer tidligere er idømt lange fængselsstraffe.

 

Den nu dømte har erkendt, at han i en periode fra maj 2020 til marts 2021 i samarbejde med forskellige medgerningsmænd har besiddet eller forsøgt at sætte sig i besiddelse af i alt 28,740 kg kokain. Ti kg kokain har ikke været i den dømtes besiddelse, da politiet stoppede en kurér, før stofferne nåede frem til den nu dømte.

 

En anden del af sagen omfatter besiddelse og videresalg af flere våben i perioden fra maj 2020 til februar 2021. Våbnene omfatter blandt andet flere pistoler, en maskinpistol og en automatriffel. Flere af våbnene blev videresolgt til personer i det aarhusianske bandemiljø.

 

Overdragelserne af kokain og våben blev arrangeret på den krypterede beskedtjeneste Sky ECC. NSK har i efterforskningen af sagen kunnet knytte beskederne til den dømte.

 

Specialanklager hos NSK, Lise Hebsgaard, siger:

 

"Jeg er tilfreds med dommen, og jeg er tilfreds med at den dømte har valgt at tilstå. Dommen viser med al tydelighed, at salg af våben og hårde stoffer bliver straffet hårdt."

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden.

 

NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

 

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

 

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

Der er cirka 1.200 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.


Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

12. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

62-årig får fem års fængsel for hvidvask af 145 millioner

En 62-årig mand er idømt fem års ubetinget fængsel efter at have tilstået hvidvask af ca. 145 millioner kroner. Hvidvasken er blandt andet sket gennem såkaldte fakturafabrikker.

11. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK bremser kokaintransportørnetværk

En 61-årig mand er torsdag blevet idømt 12 års fængsel for at have indført og videreoverdraget betydelige mængder kokain fra udlandet til Danmark.

11. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Politiet advarer om nyt selvtægtsfænomen i Danmark

Politiet har i løbet af de seneste uger set en række sager med videoer online, hvor mænd bliver hængt ud for at være pædofile og overfaldet. Personerne bag overfaldene er en del af et selvtægtsnetværk, som kalder sig 'Pedo hunters'. Fænomenet har været kendt i udlandet gennem længere tid, men er nu kommet til Danmark.