NSK anholder 27-årig for at muliggøre drabsforsøg ved CPR-opslag
National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har anholdt og sigtet en tidligere ansat i Københavns Kommune for at misbruge opslag i CPR-registeret til brug for planlægning af drab med tilknytning til bandemiljøet. Han fremstilles onsdag i grundlovsforhør.

En 27-årig mand fra Storkøbenhavn er under en anholdelsesaktion i dag blevet sigtet for en række forskellige alvorlige forhold om personfarlig kriminalitet, herunder for medvirken til drabsforsøg.
NSK mistænker, at den 27-årige gennem adgang fra sin tidligere arbejdsplads har misbrugt opslag i CPR-registret til at udfinde oplysninger om blandt andet konkrete personers adresser.
De personfølsomme oplysninger er ifølge sigtelsen blevet solgt videre til kriminelle, der efter politiets opfattelse har anvendt disse til planlægning af afpresning og drab i bandemiljøet.
Den 27-årige er foruden medvirken til afpresning og forsøg på manddrab sigtet for videregivelse af fortrolige oplysninger under særligt skærpende omstændigheder.
Politiinspektør i NSK, Henrik Andersen, siger:
”Vi mistænker, at den 27-årige har haft en nødvendig rolle i, at andre har kunnet begå flere straffelovsovertrædelser, blandt andet drabsforsøg. Ved at lække personfølsomme oplysninger mod betaling har han ifølge vores mistanke muliggjort, at andre forbrydelser har kunnet finde sted. Det ser vi på med meget stor alvor og derfor vil den sigtede blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på at retten kan tage stilling til, hvorvidt der er grundlag for varetægtsfængsling af hensyn til retshåndhævelsen.”
Den 27-årige fremstilles i grundlovsforhør ved Københavns Byret onsdag kl. 11.15.
Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning.
Fakta om NSK
National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende enhed, hvor de mest specialiserede kompetencer i politi og anklagemyndighed er samlet. Det gælder inden for organiseret kriminalitet, økonomisk kriminalitet og digital kriminalitet samt efterforskningsunderstøttelse. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.
De komplekse sager, som NSK efterforsker og strafforfølger, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, bandekriminalitet, organiseret narkotikakriminalitet samt digital kriminalitet.
NSK understøtter desuden hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.
NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt, så enheden bedst muligt beskytter Danmark mod de største kriminalitetstrusler på både kort og lang sigt.
Der er cirka 1.200 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Aarhus, Fredericia, Randers og København samt en midlertidig lokation i Silkeborg.